Odbojka

Odbojkarji verjamejo v zmago: Apetiti so bili visoki že pred EP, želeli smo na sam vrh

Ljubljana, 25. 09. 2019 19.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski odbojkar Alen Pajenk je prepričan, da bodo zvesti in glasni navijači na četrtkovi tekmi polfinala evropskega prvenstva v Stožicah – prenos ob 20. uri na Kanalu A in VOYO, s komentarjem v živo pa jo bomo pospremili tudi na naši spletni strani – dodatna težava za favorizirano poljsko reprezentanco.

Srednji bloker slovenske reprezentance je dejal, da apetiti Slovenije niso zrasli po zmagi nad Rusi, ampak so bili visoki že od samega začetka. "Naš cilj pred EP je bila kolajna oz. priti na sam vrh,"  je bil jasen Alen Pajenk v pogovoru z našo novinarko Sanjo Modrić

Slovenci so v skupinskem delu malce nihali v formi in izgubili zadnji dve tekmi S Severno Makedonijo in Rusijo. Nato pa so v izločilnih bojih pokazali svojo najboljšo izvedbo in si z maestralnima predstavama proti Bolgariji v osmini finala in nato Rusiji v četrtfinalu zagotovili polfinalni zmenek z aktualnimi svetovnimi prvaki - Poljaki. "Tako kot že od začetka izločilnih bojev gremo iz tekme v tekmo. V četrtek nam nasproti stojijo Poljaki, ne vidim razloga, zakaj ne bi tudi oni padli," je brez strahu 203 centimetrov visoki Pajenk. Vložek na četrtkovi tekmi je velik: zmaga bi pomenila uvrstitev v nedeljski finale, ki prinaša najmanj srebrno kolajno. Ob porazu vse skupaj pomeni sobotni boj za tretje mesto. 

Slovenija - Poljska
Slovenija - Poljska FOTO:

"Cela ekipa je močna. Upamo, da jim ne bo šlo in da jih bo tudi naša publika malo prestrašila," je izpostavil srednji bloker. "Če gledamo malo zgodovino, vemo, da smo mi bili tisti trn v peti za Poljake. Vsekakor nas ne bodo podcenjevali, to vemo. Lahko pričakujemo zelo težko tekmo," je poudaril Pajenk in zaključil s preprostim receptom, ki bi Sloveniji lahko prinesel uspeh: "Potrebna bo borba za vsako žogo in morali bomo pustiti srce na igrišču." Ob takšnih navijačih, ki Slovenijo vzpodbujajo v Stožicah, kaj drugega niti ne gre pričakovati ...

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zojalu
26. 09. 2019 08.24
+2
Ajde fantje! Na moč, od začetka! Znate in zmorete! Podpora s tribun zagotovljena. Potem pa ponovimo košarkaško finale - s Srbi.
Amigo321
26. 09. 2019 07.09
+4
FINALE!!!:D 3:1 za naše!!!!!!!!!
ecnarf
26. 09. 2019 07.02
-7
nč ne bo 3:0
štajerc65
25. 09. 2019 21.34
+9
Gremo Slo. Če smo prešli BUl in Rus pa lahko še Pol. Slovenija navija za vas.
klukec
25. 09. 2019 20.43
+12
jutri gre zares