Odbojka

Kozamernik: Braniti medaljo je poseben čar!

Kranjska gora, 28. 07. 2021 19.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Nina Mihalič, Eva Koderman Pavc
Komentarji
2

Slovenska moška odbojkarska izbrana vrsta je v sredo zjutraj v Kranjski Gori začela s pripravami na septembrski EuroVolley, ki ga bodo skupaj gostile Poljska, Češka, Finska in Estonija. Selektor Alberto Giuliani ima tudi tokrat na voljo vse reprezentante s svojega seznama. Evropsko prvenstvo bo potekalo od 1. do 19. septembra, ogledali pa si ga boste lahko na Kanalu A.

"Bliža se evropsko prvenstvo, treba se je ponovno zbrati, zbistriti glave, mislim, da smo imeli čas za nabor motivacije, tako da lahko postavimo cilje visoko ter ponovno začnemo uigravati svojo igro. Definitivno je braniti medaljo nek poseben čar, sam sem zelo motiviran, takrat (v Parizu) nam v finalu ni uspelo, toda mislim, da smo sedaj mogoče malo bolj zreli in imamo več izkušenj in vsi igramo res na visokem nivoju. Iz leta v leto rastemo, tako da imamo spet lepo priložnost, treba je ciljati visoko," je naši novinarki Evi Koderman Pavc povedal Jan Kozamernik.

Slovenska odbojkarska reprezentanca, ki je na evropskih prvenstvih osvojila že dve srebrni odličji, se bo v lov za novo vrhunsko uvrstitvijo podala 3. septembra, ko se bo v Ostravi pomerila z gostiteljico Češko, v okviru obračunov skupine C pa se bodo naši odbojkarji srečali še s Črno goro, Belorusijo, Bolgarijo in Italijo. Naši odbojkarji torej ne skrivajo želje po tem, da bi tokrat lahko stopili še stopničko višje – do naslova evropskih prvakov, a se po drugi strani zavedajo, da jih čaka težka naloga. "Imamo samo en cilj in to je prvo mesto, vendar je pot do tja dolga. Imamo še mesec dni priprav, čakajo nas padci in vzponi, ampak moramo držati skupaj in pokazati, da sodimo na sam vrh," je cilje razkril prosti igralec Jani Kovačič. Tudi kapetan izbrane vrste Tine Urnaut je prepričan, da Slovenija znova lahko poseže po najvišjih mestih, a je za zdaj osredotočen le na pripravljalno obdobje: "Zelo smo veseli, da smo spet zbrani, in zelo smo motivirani, da na Češkem pokažemo najboljšo odbojko, kar jo znamo igrati."

Tudi reprezentančni sprejemalec Klemen Čebulj ambicij ne skriva: "Mislim, da so ambicije reprezentance in tudi vsakega posameznega odbojkarja, ki se je udeležil teh priprav, visoke. Sedaj je najpomembnejša fizična priprava, da pridemo nazaj v tekmovalno formo, vsaj glede fitnesa in kondicije." Alberto Giuliani kot vselej tudi tokrat ni imel težav z odpovedmi, saj so se njegovemu vabilu odzvali prav vsi odbojkarji s seznama. V primerjavi z zasedbo, ki je nastopila v Ligi narodov, dresa z državnim grbom ne bo oblekel le dolgoletni reprezentančni korektor Mitja Gasparini, ki je napovedal slovo od izbrane vrste, prvih nekaj treningov pa bo zaradi očetovstva izpustil Tonček Štern. "Veseli smo, da lahko začetek priprav na EuroVolley opravljamo v Kranjski Gori. Zaslužili smo si ta premor, saj so fantje v Ligi narodov opravili izjemno delo. A zdaj moramo misliti na evropsko prvenstvo. Zelo smo motivirani, da ostanemo pri vrhu lestvice. Nimamo veliko časa za priprave, a verjamem, da ga bo dovolj, saj smo tudi v preteklosti znali stopnjevati svojo formo tudi med samim prvenstvom," je povedal Giuliani. Odbojkarji bodo prvi del priprav torej opravili v Kranjski Gori, nato pa 19. avgusta odpotovali na pripravljalni turnir v Ukrajino, kjer se bodo pomerili z Bolgarijo, Srbijo in Ukrajino. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kojnusar
28. 07. 2021 21.49
+1
dajmo alen! kdo bi si v porecu tedaj mislil, da bos del take uspesne zgodbe. 👍👍👍
juventina10
28. 07. 2021 19.24
+4
evo.še ena ekipa,ki nas vedno znova preseneča z lepimi rezultati