Odbojka

Odbojkarska zveza Slovenije v zadevi Mujanović na strani Calcita

Ljubljana, 06. 12. 2023 15.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
6

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) pozorno spremlja dogajanje, povezano z odbojkarskim klubom Calcit Volley iz Kamnika in odbojkarjem Nikom Mujanovićem. Gre za spor med klubom in igralcem, v katerem je OZS v okviru svojih pristojnosti upoštevala vse lastne predpise in s tem tudi podprla stališča kluba.

V zadevi Nik Mujanović je Odbojkarska zveza Slovenije namreč v celoti spoštovala tako interne pravilnike kot sklep članov Predsedstva OZS, ki je bil sprejet na seji 16. novembra 2023, sklicani na pobudo predsednika OZS Metoda Ropreta. OZS je v celoti spoštovala tudi začasno odredbo Okrajnega sodišča v Kamniku, ki OZS prepoveduje kakršnokoli ravnanje, usmerjeno v potrditev mednarodnega prestopnega certifikata (ITC) ali sprejem druge izjave ali odločitve, ki bi igralcu omogočala prestop brez soglasja ali potrditve OK Kamnik.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

OZS je ob tem Mednarodno odbojkarsko zvezo (FIVB) obvestila, da v skladu s svojimi akti transferja za igralca Nika Mujanovića ne bo podpisala. Da bi se izognila nadaljnjim takšnim primerom, je OZS na FIVB naslovila tudi zahtevo, da FIVB izda navodila, kako v prihodnje ravnati v tovrstnih primernih, saj se načini odobritve prestopov igralcev ne zdijo primerni in se lahko razširijo na vse slovenske klube.

OZS bo prek neodvisne pravne pisarne pridobila še ločeno pravno mnenje o zadevi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
06. 12. 2023 19.56
A so vsaj dobili odškodnino
slovenc59
06. 12. 2023 19.05
Al po domače, niko nas ne šljivi.....
Kimberley Echo
06. 12. 2023 17.50
+2
Zakaj omejevati človeka, ki bi rad šel k drugemu delodajalcu? Človek bi se rad razvijal pri drugem klubu in bil verjetno tudi bolje plačan. Noben ne more garantirat, da bo še vedno tako dober kot je, če bo moral ostati. Tak mišmaš kot se mu dogaja lahko tudi pusti posledice na psihi. Če ga je klub financiral pri razvijanju v odličnega športnika, bo torej novi klub zdajšnjemu poravnal stroške odkupa. Ne moreš človeku zagreniti življenje zaradi principov zdajšnjega kluba, zveze ali sodišča. Uničili bodo talent za brezveze.
ReAnDa
06. 12. 2023 17.59
Isti klub je Niku zagotovil treninge, trenerje, pogodbo, intervencije ob poškodbah, ki so bile sorazmerno ažurno sanirane... Nik, ali pa njegovi starši morda, najprej spoštuj lasten dom in upoštevaj pravila tako, kot profesionalci drugih odbojkarskih klubov.
Darko32
06. 12. 2023 16.37
+0
Tukaj bi morali narediti nekaj drugega in to je: Če je klub financiral igralca je vezan na omenitve. Če tega ni storil nima klub kaj mutiti in nekoga omejevati ampak tudi pisnega soglasa ni potrebno dati. Zato pravim, da je tukaj očitno v igri nekaj drugega in to je odskočna deska za vstop v EU.
Tone69
06. 12. 2023 17.10
+2