Odbojka

Odbojkarski legionarji: Žiga Štern prvenstvo odprl z zmago

Rim, 26. 10. 2020 14.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski odbojkarski reprezentanti in reprezentantke so bili minuli konec tedna v prvenstvih po vsej Evropi rezultatsko nekoliko manj uspešni kot v preteklih krogih, a so znova dokazali, da v svojih ekipah igrajo pomembne vloge.

Jani Kovačič
Jani Kovačič FOTO: Aljoša Kravanja

V 7. krogu italijanskega prvenstva smo znova spremljali vse tri slovenske reprezentante. Jan Kozamernik je z Milanom s 3:0 klonil na gostovanju pri Civitanovi. Naš srednji bloker je vknjižil sedem točk, šest jih je dosegel z napadom, v katerem je bil kar 75-odstoten. Jani Kovačič je z Raveno gostoval pri Perugii in prav tako izgubil s 3:0, reprezentančni prosti igralec je tokrat sprejemal 56-odstotno. Tonček Štern je znova zelo dobro igral v dresu Padove in nanizal 16 točk (48-odstoten učinek v napadu), a je njegovo moštvo kljub temu z 1:3 izgubilo z Modeno. Alen Pajenk je v petem krogu francoske prve lige s Poitiersom prvič letos moral priznati premoč tekmecem. S 3:1 je bil močnejši drugi na lestvici, Tours, srednji bloker pa je ob tem dosegel osem točk (47-odstotna uspešnost v napadu). Poraz je, kot piše na uradni spletni strani OZS, doživel tudi Alen Šket v dresu Afyona Belediye, in sicer kar dvakrat v preteklem tednu. Najprej so bili v 10. krogu turškega prvenstva sredi tedna s 3:2 boljši odbojkarji Sorguna, potem pa v 11. krogu s 3:1 še ekipa Fenerbahčeja. Šket je na prvi tekmi ob 28-odstotni uspešnosti v napadu dosegel šest točk, na drugi pa je ob 30-odstotni uspešnosti prispeval devet točk. Njegov Afyon zaseda mesto v drugi polovici prvenstvene lestvice. Tekmi Slovenk Lane Ščuke (Yesilyurt) in Eve Mori (Ilbank), ki prav tako igrata na Anatolskem polotoku, sta bili zaradi okužb s koronavirusom v obeh ekipah prestavljeni. Dejan Vinčić bi s Friedrichshafnom v Nemčiji moral pretekli konec tedna odigrati drugi krog prvenstva, a je bila tudi ta tekma prestavljena, so pa zato tekme potekale na Madžarskem, spremljali pa smo slovenski dvoboj Sare Najdič in Tine Grudina. Uspešnejša je bila slednja, potem ko je z BRSE slavila na gostovanju pri Fatum Nyiregyhazi. Grudina je k zmagi prispevala šest točk (tri z napadom, dve z blokom in eno s servisom), Najdičeva je dvakrat uspešno varala.

Lana Ščuka in Tina Grudina
Lana Ščuka in Tina Grudina FOTO: ERVIN ČURLIČ

Žiga Štern v Grčiji je po uspešnem začetku v pokalnem tekmovanju odigral še prvo tekmo prvenstva. Njegov Foinikas Syros ga je odprl z zmago s 3:1 nad Filippos Veroiasom, naš sprejemalec pa je dosegel kar 20 točk, 15 ob 42-odstotnem napadu ter tri z začetnim udarcem, dodal je še dva bloka. Monika Potokar, ki je v tem krogu v statistiko vpisala osem točk, je s PAOK-om z 2:3 izgubila derbi z Olympiakosom.

Pri zmagi Asseco Resovie Rzeszow proti Stal Nysi (3:1) se je z 22 točkami izkazal Klemen Čebulj. Slovenski reprezentančni sprejemalec je bil v napadu skoraj 60-odstotno uspešen, prispeval pa je tudi dva bloka. Rzeszow, ki ga vodi slovenski selektor Alberto Giuliani, ima po petih krogih štiri zmage in je na petem mestu poljskega prvenstva. V slednjem z Legionowio igra tudi Žana Zdovc Sporer, ki jo tekma šestega kroga še čaka.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.