Odbojka

Odbojkarski selektor zadovoljen z videnim: 'Prizadevnost na zavidljivi ravni, sedaj pa gre zares'

Ljubljana, 18. 06. 2019 14.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moška odbojkarska reprezentanca se je iz Kranjske Gore preselila v Ljubljano in začela s sklepnim delom priprav na prvo letošnje tekmovanje, kvalifikacije za Ligo narodov. Slednje bo naša izbrana vrsta igrala pred domačimi navijači, v Areni Stožice, začele pa se bodo 3. julija.

Alen Šket in selektor Alberto Giuliani
Alen Šket in selektor Alberto Giuliani FOTO: Aljoša Kravanja

S katerimi ekipami se bodo naši fantje pomerili za eno mesto, ki vodi v elitno Ligo narodov, FIVB Volleyball Nations League, bo znano v prihodnjih dneh, zagotovo pa v Slovenijo prihajajo Kuba in Egipt ter prvo in drugouvrščena ekipa iz evropske lige, katere zaključni turnir bo ta vikend v Estoniji, na njem pa bodo igrale Nizozemska, Turčija, Belorusija in Estonija.  Z nasprotniki se v našem taboru ne obremenjujejo, osredotočajo se namreč če na lastno igro. "Treningi so naporni, po uvodnem delu zdaj začenjamo z igro 6 na 6. Poudarek bo bolj na naši igri, saj vemo, da če igramo dobro, ni toliko pomembno, kaj počne nasprotnik. Več poudarka bo zato na samem sistemu v naši igri in po enem mesecu dela že vsi nekako čakamo, da se začnejo prve tekme in Challenger, ki bo tisti pravi test za naprej," je za uradno stran OZS povedal reprezentančni bloker Alen Pajenk. Slovenski sprejemalec Klemen Čebulj se prav tako veseli začetka tekem, saj je bil dosedanji del naprav precej naporen: "V bistvu smo šele ta teden oz. včeraj začeli dajati poudarek na uigravanje 6 na 6. Do prejšnjega tedna so treningi v fitnesu in v dvorani potekali na maksimalni možni ravni, tako da upam, da bodo noge zdaj lažje in hitrejše in bomo lahko prišli do tiste želene forme, ki si jo vsi želimo pred Challenger turnirjem v Ljubljani."

Jan Kozamernik
Jan Kozamernik FOTO: Aljoša Kravanja

Pred prvo tekmo kvalifikacij za Ligo narodov, ki se bodo začele 3. julija, bo slovenska reprezentanca odigrala še vsaj dve pripravljalni tekmi. Že ta teden se bo predvidoma srečala z mlado reprezentanco Irana, prihodnji teden, 28. junija, pa se bodo Slovenci na Ravnah na Koroškem srečali z izbrano vrsto Egipta. Prav pripravljalne tekme za selektorja Alberta Giulianija trenutno predstavljajo edino težavo: "Zdaj smo v Ljubljani in približujemo se prvemu kvalifikacijskemu turnirju. Osebno sem zelo zadovoljen z delom, ki so ga fantje doslej opravili, zdaj pa prihaja čas, ko je treba igrati. Edini problem, s katerim se soočamo, je najti nasprotnike, s katerimi bi lahko igrali pripravljalne tekme, saj vse ekipe tekmujejo v Ligi narodov, zato je težko najti tekmece. A mislim, da tudi, ko igramo med seboj, vse skupaj poteka na visoki ravni. Sem zadovoljen."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
18. 06. 2019 20.04
+1
saj je bil dosedanji del naprav - pa dajte no preberite svoj prispevek. PRIPRAV