Odbojka

Odbojkarski talent: Slovenščina ni bila tako zahtevna, kot angleščina

Maribor, 02. 06. 2020 15.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Osemnajstletni slovenski odbojkarski reprezentant Rok Možič predstavlja prihodnost slovenske moške odbojke, v kolikor bo tudi v prihodnje treniral tako zavzeto. A ta hip je njegova prioriteta zaključek šolanja na II. Gimnaziji Maribor.

Slovenski odbojkarji se pospešeno, po indivudualnih programih, pripravljajo na začetek nove sezone. Izjema je obetavni Rok Možič, 18-letnik, ki je že okusil slast igranja v vrstah evropskih podprvakov. Prioriteta v njegovem življenju je namreč zrelostni izpit imenovan matura. Do takrat pa v prvi vrsti zgolj vzdržuje kondicijo, igra odbojko na mivki, se odpravi tudi v Ljubljano, kjer igra v družbi kapetana slovenske izbrane vrste Tineta Urnauta.

"Matura je resnično glavna stvar. Za mano je angleščina in slovenščina. Vsekakor obstaja minimalna skrb, kaj bo, kako bo, a ne pričakujem posebnih težav," je povedal Mariborčan, ki mu strokovnjaki napovedujejo bleščečo športno pot. Sin nekdanjega odbojkarja Petra Možiča in nekdanje odbojkarice Mojce Voh Možič, velja za izjemno marljivega, sprejemalca, ki ima v sebi nekaj več, a vse skupaj je potrebno s treningov prenesti na igrišče.

Uspešen je tudi na mivki, z Rokom Bračkom sta bila celo evropska podprvaka v kategoriji do 18 let. A ta hip je odbojka na 2. mestu, prioriteta pa šola, kjer ga matura loči od uspešnega zaključka mariborske II. Gimnazije. »Ravno zaradi tega oče skrbi za pogovore z mojimi potencialnimi delodajalci za prihodnjo sezono. Obstaja tudi možnost, da bi ostal v Mariboru, tu imam vse, tu je družina, kondicijski trener,« dodaja Možič, ki priznava, da bi si želel v Italijo, a v novi sezoni to še ne bo mogoče. Razlog tiči v vodstvu lige, saj bodo v novi sezoni, najmlajši neitalijani v tekmovanju, tisti igralci letnika 2001.

Rok Možič je skupaj s soimenjakom Bračkom osvojil naslov evropskega podprvaka do 18 let.
Rok Možič je skupaj s soimenjakom Bračkom osvojil naslov evropskega podprvaka do 18 let. FOTO:

Nemčija, Poljska …

Možič je že potrkal na vrata članske izbrane vrste pred letom dni. Ko je na slovensko klop sedel Alberto Giuliani. Takrat je bil 17-letnik na treningih z najboljšimi slovenskimi igralci, a zaradi šolskih obveznosti (šlo je za konec šolskega leta), reprezentanco kasneje zapustil. Je pa dobil priložnost za dokazovanje na prijateljski tekmi z Nizozemci, za nameček opozoril nase še na olimpijskih kvalifikacijah v Berlinu, ko je z nekaj potezami navdušil proti Čehom. "Roku smo dali, tisto, kar smo lahko, to je odbojkarsko znanje, vzgojili ga v fanta, ki ga vidite danes. V vsakem primeru pa je zelo samostojen, če bi se dotaknil šole, bi rekel, da sem mu nazadnje priskočil na pomoč v 5. razredu," je jasen Peter Možič, ki se je dotaknil sinove prihodnosti: "Vsak dan je kakšen klic, zanimajo se za njegove usluge. Dobil je lepo ponudbo iz Nemčije in Poljske. Ko se situacija malo umiri, morda narediva turnejo po severnem delu Italije, kjer so neki kontakti bili." A nekdanji slovenski reprezentant v isti sapi poudarja, da bi si želel, da ne bi bil sin oddaljen več, kot 700 kilometrov iz rodnega Maribora, da bi lahko s soprogo še odšla pogledat kakšno njegovo tekmo.

Več o Roku Možiču, maturi in njegovi športni prihodnosti pa v športnem delu oddaje 24UR.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.