Odbojka

Oderlap: Omejitve obstajajo, dokler ne stopimo na igrišče

Budimpešta, 04. 11. 2018 10.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Tine Urnaut z Modeno, Alen Šket s Halkbankom in ljubljanski ACH Volley. To so slovenski predstavniki v novi sezoni odbojkarske Lige prvakov. Kot poudarja predsednik upravnega odbora slovenskih prvakov Rasto Oderlap, so z žrebom zadovoljni.

Skupina ni pretirano atraktivna (Zenit St. Petersburg, Friedrichshafen, boljši iz dvoboja med Chaumontom in Novim Sadom), a po drugi strani zanimiva za ACH Volley. Se strinjate, da ni prepovedano sanjati o več, kot le eni zmagi?
V vsakem primeru ne smemo sanjati. V Ligi prvakov so prav vse ekipe odlične, je pa res, da nam ruska, poljska in italijanska moštva niso najbolj pisana na kožo. Z njimi težje igramo, kot z drugimi tekmeci, zato lahko rečemo da sta tako Friedrichshafen, kot kvalifikant premagljiva. V vsakem primeru pa, že ob dejstvu, da je bil v prvem bobnu, izstopa Zenit iz St. Petersburga, ruski podprvak, ki ima izjemno zasedbo. Za 2. mesto verjamem, da se bo bil izjemen boj.

Je moštvo ACH Volleyja dokončno sestavljeno, ali vodstvo kluba še čaka na kakšno priložnost v zadnjem hipu?
Res je, da smo pred približno tremi tedni, na novinarski konferenci nakazali možnost krepitve članskega moštva in v vmesnem času pripeljali dva igralca (Timofil Poluian, Andrija Vilimanović), danes pa lahko rečem, da nimamo več namena krepiti zasedbe.”

Slovenski predstavnik ACH Volley bo igral v skupini C Lige prvakov.
Slovenski predstavnik ACH Volley bo igral v skupini C Lige prvakov. FOTO: CEV

Kako ste zadovoljni z opravljenim delom do tega trenutka? Vemo, da je bila velika želja vodstva kluba, da bi igrali Ligo prvakov in to se vam je uresničnilo. Po drugi strani pa gre za tekmovanje v katerem je potrebno uživati in nenazadnje pokazati Evropi, kdo je ACH Volley.
To je predvsem vprašanje za igralce, da se v Ligi prvakov pokaže, kako močni so. Dejstvo je, da posamezniki kažejo ambicije po igranju v tujini in to je zanje odlična priložnost. Verjamem pa, da moštvo, ki smo ga sestavili, ne samo igralska zasedba, ampak tudi strokovni štab, zelo kompetentna, da se pripravi na vse kar sledi, da pokažejo zakaj igrajo za najtrofejnejši slovenski odbojkarski klub.

Slovenski predstavnik se bo meril tudi z nemškim Friedrichshafnom.
Slovenski predstavnik se bo meril tudi z nemškim Friedrichshafnom. FOTO: CEV

Andrej Urnaut se je v preteklosti že dokazal, kot trenerska kapaciteta, zdaj pa tudi zanj prihaja dokazovanje v Ligi prvakov. Ste zadovoljni z njegovim dosedanjim delom?
Andrej Urnaut se je že dokazoval v tujini, najprej v Belgiji, nato v Nemčiji, potem je prišel v Slovenijo. Mi mu povsem zaupamo. S svojimi potezami, z znanjem, z igranjem na najvišji ravni v preteklosti dokazuje, da je ustrezna izbira. Sigurno mora tudi on dokazati, da zmore iz ekipe povleči tisto dodatno energijo, potrebno za zmago nad kakšnim objektivno močnejšim nasprotnikom.”

V preteklosti ste se lahko zanašali tudi na fenomenalne navijače. Bili so glasni, moštvu so v težkih trenutkih stali ob strani. Jih pričakujete v novi sezoni še več?
Na število navijačev in posledično vzdušje vplivajo rezultati. Dobri rezultati pritegnejo gledalce in dodatne aktivnosti zagotavljajo neko garancijo, da bo teh veliko. Mi smo pripravili nek koncept in verjamemo, da se bodo odzvali v lepem številu. Iskreno vabim vse, ki so že bili na naših tekmah, da se nam pridružijo tudi v letošnji sezoni.

Kakšen je cilj ACH Volleyja v letšonji sezoni Lige prvakov? Vemo, kje je moštvo v preteklosti že bilo in da vam ambicij pred novo sezono ne manjka. Po drugi strani pa je dejstvo, da se bo moštvo merilo z vidno bogatejšimi tekmeci.
Dejstvo je, da je naš proračun z naskokom najmanjši v Ligi prvakov, a smo ga skušali nadomestiti s čim bolj kakovostno selekcijo kadra. Če bi emocionalno gledal na to, bi želel, da je ACH Volley vsako leto na zaključnem turnirju četverice, letos ga pač ni, objektivno gledano pa se je potrebno zavedati omejitev in to vse do trenutka, ko stopimo na igrišče. Takrat ni več omejitev, je na drugi strani 6 oz. 7 igralcev z liberom vred in to je edina omejitev, ki jo moramo imeti pred sabo."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.