Odbojka

Odmevna okrepitev med oranžnimi zmaji

Ljubljana, 12. 05. 2022 17.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Danijel Koncilja je novo ime v taboru ekipe ACH Volley iz Ljubljane, za katerimi je ob treh osvojenih lovorikah izjemno uspešna sezona. Klub in igralec sta podpisala pogodbo o dveletnem sodelovanju.

Trener Radovan Gačič bo v novi sezoni vodil oranžne zmaje.
Trener Radovan Gačič bo v novi sezoni vodil oranžne zmaje. FOTO: POP TV

Danijel Koncilja je zadnjih pet let preživel v Franciji, kjer je pustil močan vtis, saj je v sezoni 2021/22 s Cannesom osvojil francoski naslov in bil eden izmed ključnih nosilcev igre. Kot mladi nadobudni odbojkar je Koncilja, kot poroča uradna klubska spletna stran, kariero pričel v žužemberškem odbojkarskem klubu. Leta 2009 ga je pot ponesla v novogoriško Prvačino, potem še v Salonit Anhovo (2011). Kmalu za tem je zaigral za avstrijski klub SK Zadruga AICH/DOB (2013), nato pa za italijansko moštvo Kioene Padova (2016). Sledila je selitev v Francijo, sprva v Nico k tamkajšnjem klubu Nice Volley-Ball (2017), zadnje štiri sezone pa je uspešno zastopal barve francoskega prvoligaša AS Cannes.

31-letni Dolenjec se lahko pohvali tudi z odmevnim reprezentančnim uspehom, ko je leta 2015 s slovensko izbrano vrsto veselil prve medalje na velikih tekmovanjih. 201 centimetrov visoki Koncilja je znan po atraktivni igri v napadu, v katerem ga nasprotniki izjemno težko zaustavijo, zaigra pa lahko tudi na korektorskem položaju. "Izredno sem vesel, da se po skoraj desetih letih igranja v tujini vračam v Sloveniji, kjer sem tudi začel svojo odbojkarsko pot. Hvaležen in ponosen sem, da bom oblekel dres najboljšega kluba v regiji, ki je z letošnjo izjemno sezono dokazal, da spada v sam vrh odbojke v Sloveniji in širše. Čaka nas veliko izzivov, vendar sem prepričan, da lahko s to ekipo posežemo po najvišjih ciljih, tudi v Ligi prvakov," je za uradno spletno stran kluba ob podpisu pogodbe dejal Koncilja.

Danijela v soboto čaka še zadnja ligaška tekma v francoskem prvenstvu, in sicer gostovanje v Toulousu.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.