Odbojka

Po uresničitev olimpijskih sanj na Japonsko in Poljsko

Ljubljana, 17. 03. 2023 14.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Znani so nasprotniki slovenskih odbojkaric in odbojkarjev v kvalifikacijah za preboj na olimpijske igre v Parizu leta 2024. Odbojkarice bodo igrale na turnirju na Poljskem, njihovi reprezentančni kolegi pa na Japonskem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je na svojem sedežu v Lozani izvedla žreb kvalifikacij za olimpijske igre, v katerih bosta prvič nastopili obe naši reprezentanci. Slovenska moška izbrana vrsta si bo, kot poroča uradna spletna stran OZS, uvrstitev na olimpijski turnir v Parizu skušala priigrati na Japonskem, kjer se bo srečala z Japonsko, ZDA in Srbijo, naše fante pa čakajo še obračuni s Turčijo, Tunizijo, Egiptom in Finsko.  

V skupini A bodo moči merili gostiteljica Brazilija, Italija, Iran, Kuba, Ukrajina, Nemčija, Češka in Katar, v skupini C na Kitajskem pa bodo ob gostiteljih nastopile še Poljska, Argentina, Nizozemska, Kanada, Mehika, Belgija in Bolgarija.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Našim odbojkaricam, ki se bodo v kvalifikacijah za olimpijske igre dokazovale prvič, je žreb namenil obračune z gostiteljicami Poljakinjami, aktualnimi evropskimi prvakinjami Italijankami in aktualnimi olimpijskimi prvakinjami Američankami. Na kvalifikacijskem turnirju na Poljskem bo slovenska izbrana vrsta igrala še proti reprezentancam Nemčije, Tajske, Kolumbije in Južne Koreje.

V skupini A, katere gostiteljica bo Kitajska, bodo igrale še Srbija, Dominikanska republika, Nizozemska, Kanada, Češka, Mehika in Ukrajina, v skupini B, ki jo bo gostila Japonska, pa se bodo merili Japonska, Brazilija, Turčija, Belgija, Bolgarija, Portoriko, Argentina in Peru.

Tako pri moških kot pri ženskah si bosta nastop na olimpijskih igrah v Parizu priigrali po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine, ob Francozih, ki se bodo v boj za olimpijsko zlato podali kot gostitelji, pa bo preostalih pet mest podeljenih glede na kontinentalne kvote oz. na lestvico FIVB.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.