Odbojka

Oranžni zmaji z novima okrepitvama

Ljubljana, 13. 05. 2021 09.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odbojkarski klub ACH Volley Ljubljana pospešeno sestavlja ekipo za naslednjo sezono, v kateri so cilji jasni – obdržati primat v srednjeevropskem tekmovanju MEVZA ter vrnitev na prestol slovenske odbojke. Poleg že znanih prihodov novega stratega Milana Kašića in libera Janija Kovačiča v Ljubljani pozdravljamo kar dva reprezentanta Srbije, Vuka Todorovića in Nemanjo Mašulovića. Novopečeni okrepitvi sta v pretekli sezoni zastopali barve Vojvodine iz Novega Sada, kjer sta igrali ključni vlogi pri osvojitvi naslova državnih prvakov.

Rasto Oderlap in igralci po porazu v finalu pokala. Ljubljanski zmaji so v minuli sezoni doživeli kar nekaj razočaranj.
Rasto Oderlap in igralci po porazu v finalu pokala. Ljubljanski zmaji so v minuli sezoni doživeli kar nekaj razočaranj. FOTO: Ervin Čurlič

Vuk Todorović se kljub mladosti lahko pohvali z naslovom evropskega prvaka, osvojenega s srbsko reprezentanco v pariškem finalu prav proti izbrani vrsti Slovenije. Vrhunski podajalec bo skupaj z Gregorjem Pernušem tvoril podajalski par. Ob podpisu pogodbe je Todorović za klubsko spletno stran povedal naslednje: "V Ljubljano prihajam skupaj z Nemanjo, kar mi zelo veliko pomeni, saj bo to moja prva sezona v tujini. V preteklih dveh letih sva kot soigralca pri Vojvodini odlično sodelovala in postala velika prijatelja tudi zunaj igrišč. Pričakovanja za naslednjo sezono so velika. Prihajam v najtrofejnejši klub v regiji, zato si želim zmagovati." V Ljubljano prihaja, kot poročajo na uradni spletni strani kluba iz prestolnice, tudi 205 centimetrov visoki srbski bloker Nemanja Mašulović. Ob sklenitvi sodelovanja deli zadovoljstvo in se veseli igranja za oranžne zmaje. Med drugim je povedal: "Počutim se fenomenalno. Zelo sem srečen, da sem postal član tako uspešnega kolektiva, kot je ACH Volley Ljubljana. Da gre za zelo organiziran klub, sem slišal že od reprezentančnih kolegov, ki so nastopali za ta klub. Nadvse me veseli tudi dejstvo, da se gradi močno jedro ekipe." Mašulović je še dodal, da je odločen skupaj z ACH Volley Ljubljana osvajati lovorike. Skupaj z Videčnikom in Rutarjem bodo, kot piše na uradni spletni strani kluba, v ekipi sestavljali blokerski trio.

Todorović in Mašulović poznata večino bodočih soigralcev, bodisi s prijateljskih tekem bodisi reprezentančnih tekmovanj. Trenutno sta oba igralca na pripravah s srbsko reprezentanco, ki jo konec meseca čaka nastop v Ligi narodov.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.