Odbojka

Oranžni zmaji v skoraj popolni postavi začeli priprave na novo sezono

Ljubljana, 12. 08. 2020 10.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski odbojkarski prvaki so se v skoraj polni postavi zbrali v Tivoliju in začeli priprave na novo sezono. Odsotna sta bila le korektor Božidar Vučićević, ki se bo ekipi pridružil po obvezni karanteni, in bloker Amir Toukhteh, ki bo v Ljubljano prišel na začetku septembra. Pripravljalno obdobje bo ekipa v celoti opravila v slovenski prestolnici.

Matija Pleško je z ACH osvojil pokal.
Matija Pleško je z ACH osvojil pokal. FOTO: POP TV

Tudi letos bodo oranžni zmaji branili državno, pokalno in srednjeevropsko lovoriko, v ligi prvakov pa so apetiti precej zrasli. Cilj ni le sodelovati, temveč se boriti za izločilne boje. V kakovostni zasedbi, ki je v Tivoliju že dolgo ni bilo, izstopa predvsem Mitar Djurić. Odbojkar, ki je v svoji karieri osvojil državne naslove v Italiji, Turčiji in Grčiji, dvakrat nastopil v finalu lige prvakov in bil dvakrat svetovni klubski prvak. "V naši ekipi je videl priložnost, da lahko spet stopi na veliko sceno. To me veseli in menim, da bo on eden tistih, ki bo vlekel voz. Tudi sam ve, v kakšni meri računam nanj," je o korektorju s svetovnim primatom za uradno spletno stran kluba dejal strateg zmajev Matija Pleško. Veseli ga tudi, da se jim je uresničila prvotna želja glede organizatorja igre in da se je v Ljubljano vrnil dvakratni evropski podprvak Gregor Ropret. Med sprejemalci večjih sprememb pri sestavi ekipe ni bilo. Klubu so ostali zvesti državni prvak v odbojki na mivki Jan Pokeršnik, Jure Okroglič in Matej Kök, iz Kranja se jim je pridružil še Črt Bošnjak. Prav tako iz Kranja je prišel podajalec Gregor Pernuš. Poleg Matica Videčnika in Uroša Pavlovića bosta z bloki nasprotnike poskušala zaustavljati Iranec Amir Toukhteh in Filip Rutar iz Črnuč. Na mestu prostega igralca pa bosta zaigrala Urban Toman, ki se je po dveh sezonah v Nemčiji vrnil na domačo sceno, in Žiga Kumer.

Gregor Ropret
Gregor Ropret FOTO: Aljoša Kravanja

Pripravljalno obdobje na sezono bo, kot piše na uradni klubski spletni strani, v celoti opravljeno v Ljubljani. V Hali Tivoli bodo skrbeli za uigranost in treninge za moč, na Kodeljevem pa za ohranjanje kondicije. V prihajajoči sezoni bodo v primerjavi s prejšnjo oranžni zmaji že od začetka tekmovali v trikrožnem sistemu državnega prvenstva. Prav tako je lahko več ekip v srednjeevropski ligi, sistem tekmovanja v ligi prvakov bo enak lanskemu. "Tekem bo precej več, lahko jih je od 55 do 62. Vse je mogoče. Je pa res, da smo številčno dobro okrepljeni in bodo lahko na ta račun priložnost za igro dobili prav vsi igralci."  

Ekipa v sezoni 2020/2021:
Podajalca: Gregor Ropret, Gregor Pernuš
Sprejemalci: Jan Pokeršnik, Matej Kök, Jure Okroglič, Črt Bošnjak
Korektorja: Mitar Djurič (GRC), Božidar Vučićević (SRB)
Blokerji: Uroš Pavlović, Matic Videčnik, Amir Toukhteh (IRN), Filip Rutar
Libera: Urban Toman, Žiga Kumer
Trener: Matija Pleško
Pomočnik trenerja: Rok Satler
Statistik: Mitja Torkar
Fizioterapevt: Jure Ivartnik
Zdravnica: Eva Topole

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.