Odbojka

Oranžna zmajeva druščina letos želi več v Evropi

Ljubljana, 15. 09. 2020 15.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski odbojkarski prvaki iz Ljubljane so pred dnevi uradno predstavili ekipo, načrte in cilje za prihajajočo sezono. Ta se bo pričela 21. septembra, ko bo v dvorani Tivoli v prvenstvu gostoval Merkur Maribor. Vsaj na začetku si bo tekme lahko ogledalo do 500 gledalcev. Na čelu odbojkarjev ACH Volleyja bo še naprej Matija Pleško, ki ima skupaj z vodstvom rpecej višje terkmovalne cilje kot lani.

Oranžni zmaji se pripravljajo na novo sezono že mesec dni, glavnemu trenerju Matiji Plešku pa se določene želje niso izšle. "Imel sem načrtovano, da bi v tem pripravljalnem obdobju odigrali čim več tekem z italijanskimi ekipami, ampak ker je takšna situacija, so seveda stvari odpadle. Morali smo iskati nadomestne prijateljske tekme na domačem terenu. Vseeno pa imam ekipo tako dobro selekcionirano, da je na vsakem treningu med igralci hud boj in želja po dokazovanju," je za uradno spletno stran OZS dejal Pleško. Kljub odpovedanim reprezentančnim akcijam pa se ekipi še niso pridružili vsi igralci. "Za zdaj še nismo popolni. Manjka še Iranec Amir Toukhteh, saj so se procedure z dokumenti zavlekle, kar je posledica covid situacije v svetu," je zaključil Pleško. Od lanske ekipe bo lahko prvi trener oranžnih zmajev iz slovenske prestolnice računal na Jana Pokeršnika, Matica Videčnika, Mateja Köka, Jureta Okrogliča, Božidarja Vučićevića in Uroša Pavlovića, vsi drugi so novinci. Vodilni možje ljubljanskega evroligaša na čelu s predsednikom Rastom Oderlapom so potrdili, da je klub povečal proračun za približno 100.000 evrov, kot pravijo, pa se še niso približali milijonu, tako da v tem pogledu ne morejo konkurirati evropskim velikanom

Sezona se bo pričela z državnim prvenstvom, sredi oktobra se bodo pričele tekme srednjeevropskelige, še mesec kasneje pa liga prvakov. Tam se bodo zmaji najprej pomerili z nemškimi prvaki Berlin Recycling Volleys.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.