Odbojka

Po polfinalu se je bilo (pre)težko pobrati

Ljubljana, 03. 08. 2020 10.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Vid Jakopin in Tadej Boženk sta, kot najboljši slovenski dvojec, na turnirju svetovne serije v odbojki na mivki turnir končala na 4. mestu. Igralca, ki sta branila lansko zmago, sta po dogodku v Ljubljani priznala, da sta, ne glede na izjemno konkurenco, razočarana.

V izjemno kakovostni konkurenci turnirja svetovne serije (1 zvezdica) na Kongresnem trgu v Ljubljani sta si naziv najboljšega slovenskega para priigrala državna podprvaka Vid Jakopin in Tadej Boženk. Dosežek, na katerega sta do neke mere ponosna, a se nista želela zaustaviti v polfinalu, pač pa se približati lanskemu uspehu, ko sta se veselila naziva zmagovalcev turnirja v prestolnici.

Vid Jakopin in Tadej Boženk sta se morala ob koncu zadovoljiti s 4. mestom.
Vid Jakopin in Tadej Boženk sta se morala ob koncu zadovoljiti s 4. mestom. FOTO:

Bila sta zelo blizu, a po drugi strani daleč. V polfinalu je bil za slovenski par usoden padec koncentracije v ključnem trenutku tekme. Italijana Andrea Abbiati in Tiziano Andreatti sta to s pridom izkoristila, zmagala z 2 : 1 v nizih in si prigarala finale, kasneje tudi zmago na turnirju. Boleč poraz v polfinalu je pustil posledice, čeprav se to v uvodnem nizu tekme za 3. mesto ni pretirano poznalo. Slovenski par je natančno vedel, kaj je treba narediti, da bi bila del zaključne podelitve.

Andrea Abbiati in Tiziano Andreatti sta se veselila zmage na turnirju v Ljubljani.
Andrea Abbiati in Tiziano Andreatti sta se veselila zmage na turnirju v Ljubljani. FOTO: Aleš Oblak

Potem pa Avstrijcema Alexandru Huberju in Cristophu Dresslerju nista uspela več konkurirati – v nobenem od elementov igre. Zadovoljiti sta se morala s 4. mestom, kar je, v najmočnejši konkurenci na ljubljanskem turnirju doslej, lep dosežek. A kot športnika, ki želita dnevno napredovati, se dokazati tudi na najmočnejših turnirjih na svetu, v tem, da je bila konkurenca izjemna, ne iščeta opravičila.

Gledalci prišli na svoj račun

Zaključne boje, v prvi vrsti pa ponovitev finala državnega prvenstva med Nejcem Zemljkom in Janom Pokeršnikom ter tekmecema Jakopinom in Boženkom, bi si skoraj zagotovo ogledalo nekaj tisoč ljubiteljev odbojke na mivki. A to ni bilo mogoče. Zaradi doslednega upoštevanja omejitev, ki vladajo v času koronavirusa, je bilo na tribunah prostora le za 400 obiskovalcev. So pa vsem željnim spremljanja tekem prireditelji to omogočili z velikim zaslonom, kar je na Kongresni trg zunaj tekmovalne arene privabilo ogromno radovednežev. Vsekakor najlepše darilo za organizatorje, ki so sploh prvi na svetu, po pandemiji koronavirusa, dobili dovoljenje za organizacijo mednarodnega turnirja na tej ravni. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.