Odbojka

Pokeršnik po porazu v Berlinu: Prisotno je veliko razočaranje

Ljubljana, 04. 12. 2019 12.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za odbojkarji ljubljanskega ACH Volleyja je uvodna preizkušnja v elitni odbojkarski ligi prvakov. Na gostovanju v Berlinu so varovanci trenerja Matije Pleška odigrali solidno tekmo, kar pa kljub vsemu ni bilo dovolj za kaj več kot časten poraz s 3:0 (21, 15, 24). Sprejemalec Jan Pokeršnik ni skrival razočaranja.

Ljubljanski odbojkarji so v zelo zahtevni skupini najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja svojo pot v novi sezoni začeli s porazom na gostovanju v Berlinu (0:3). Pri tamkajšnjem Recycling Volleysu niso imeli realnih možnosti za zmago, toda predvsem podoba ACH Volleya v tretjem nizu, ki ga je domače moštvo dobilo šele v podaljšani igri (26:24), vliva določen optimizem pred nadaljevanjem evropske poti.

Trener ACH-ja Matija Pleško je po tekmi poudaril, da (pre)veliko število napak na tako visoki ravni preprosto ni dopustno. "Proti ekipi Berlina je izredno težko igrati, če jih ne odmakneš od mreže, saj imajo dobrega podajalca in dobre napadalce. Po drugem nizu so imeli 71-odstotni sprejem. Glede na to, da smo se še prvi niz nekako držali, je drugi šel zelo hitro po zlu, v tretjem pa smo stavili na karto našega servisa, da še bolj pritisnemo, tudi za ceno kakšne napake, vendar na koncu je zmanjkalo malo sreče, da bi se tekma raztegnila. Žal nam ni uspelo, toda fantje so se zelo potrudili. Na drugi strani je bil razigran tekmec, v letošnji sezoni je igral prvo tekmo lige prvakov in žal je to vse, kar smo uspeli sestaviti.Potrudili se bomo, da bomo prišli v najboljši izvedbi v Tivoli in pričakali ruske prvake," se je na drugo, še težjo preizkušnjo med evropsko elito, že ozrl strateg serijskih slovenskih odbojkarskih prvakov

Pokeršnik razočaran
Eden od nosilcev igre ACH-ja Jan Pokeršnik ni skrival razočaranja nad končnim izidom v nemški prestolnici: "Prisotno je veliko razočaranje. Nismo dosegli cilja, ki smo si ga zadali. V prvih dveh nizih je zares izgledalo slabo z naše strani, ker je Berlin imel zelo dober sprejem, obenem pa je Granklin počel vse, kar je želel..Izstopal je njihov korektor, ki je imel zelo visok odstotek v napadu, medtem ko smo v tretjem nizu pritisnili s servisom in izboljšali naš sprejem ter napad. Škoda tiste predzadnje točke v tretjem nizu, ko je sodnik mogoče malo prehitro piskal, saj smo bili zelo blizu, da bi vseeno dobili niz ali dva in posledično morda tudi tekmo."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.