Odbojka

Pred tekmo za biti ali ne biti Slovenke na treningu nagovoril predsednik OZS

Lodž, 25. 08. 2019 12.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
3

Slovensko odbojkarsko reprezentanco v nedeljo ob 17.50 (prenos na Kanalu A in VOYO) čaka tekma za biti ali ne biti. Tekmice so Portugalke, ki so prav tako izgubile uvodna dva obračuna. Pomembnosti tekme se še kako zavedajo v slovenskem taboru, tudi zato je na jutranjem treningu igralke nagovoril predsednik Odbojkarske zveze Metod Ropret. Z njim se je v Lodžu pogovarjal naš novinar Matic Flajšman.

"Vsi mi, ki z dekleti sodelujemo na tem EP, smo začutili, da je danes dan, tekma, ki bo determinirala to EP. Zdi se mi primerno in potrebno, da dekleta po dveh težkih tekmah, ki so ju preživela, slišijo nekaj spodbudnih besed z moje, naše strani in potrudil sem si jim to tudi prenesti," nam je na prizorišču slovenske skupine B v Lodžu zaupal Metod Ropret. Ta je po gladkih porazih Slovenk s Poljsko in Belgijo natočil čistega vina. "Treba je biti objektiven in pošteno oceniti: igrali smo proti dvema reprezentancama, ki trenutno sodita v sam vrh. Na trenutke smo igrali korektno in dobro, kar bi za marsikatero reprezentanco, ki sodeluje na tem EP, bilo dovolj ali več kot dovolj. Za ti dve žal ne. Danes in v sredo pa sta pred nami tekmi, kjer bomo lahko normalno igrali, proti reprezentancama naše ravni in našega dometa," je razložil predsednik OZS.

"Italija, Belgija in Poljska trenutno sodijo v sam vrh, mi s to mlado reprezentanco še ne. Tekmovanja na vrhunski ravni so nujna in obvezna popotnica po poti do višjega položaja na svetovni lestvici. Ni druge poti: do zmag pridemo le preko porazov. Ti so sestavni del športa. Naučiti se je treba tudi tega in iz njih potegniti čim več kar lahko," je zaključil Ropret.

Dekleta so se že v hotelu po porazu z Belgijo pogovorila
Slovenska kapetanka Eva Mori po dveh porazih s favoriziranima reprezentancama Poljske in Belgije pravi, da se v slovenskem taboru zavedajo, da prostora za napake ni več ter da si igralke ne bodo smele dovoliti ponovitve slabih uvodov s tekem proti Poljski in Belgiji. "Rekle smo si, da moramo pozabit poraz in danes je ta dan, ko mislim, da bomo doživele tisto prvo zmago na EP," je povedala kapetanka. "Prostora za ogrevanja danes ne bo. Tisti dve tekmi smo igrali v krču v prvem nizu, mislim, da danes prostora za napake ne bo. Izkoristiti moramo vsako žogo in pokazati, kar znamo," je dejala Morijeva. "Že včeraj smo se v sobi pogovarjale in rekle smo si, da nimamo kaj izgubiti. Moramo pokazati našo igro, biti sproščene in uživati v igri. Do sedaj smo bile malo v krču in mislim, da samo če se sprostimo, bomo pokazale pravo igro in prinesle to zmago domov," je zaključila podajalka slovenske reprezentance.

Portugalke za zdaj na prvenstvu niso pokazale praktično nič. Izgubile so prav vseh šest nizov (poraz z Italijo in Poljsko), v niti enem samem nizu pa niso prešle meje 20 točk. Največ, 16, so jih osvojile na sobotni tekmi s Poljakinjami. Slovenke so se s Portugalkami nazadnje srečale junija letos, ko so s 3:1 slavile v Evropski ligi. Tedaj ni nastopila Iza Mlakar, zaenkrat z naskokom najboljša igralka Slovenije na tem prvenstvu. Če se ji bo nocoj priključila še katera od drugih igralk, predvsem če se bo izboljšal sprejem Slovenk, potem se za uspeh in zgodovinsko prvo zmago na EP ni bati.

EP v odbojki: Slovenija - Portugalska
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

puspan
25. 08. 2019 17.30
+3
No upam, da bodo tokrat Slovenke zmagale in si priborile vstop za sodelovanje na EP. Naj bo to enkrat za vselej dobra šola za naprej, da z dolgim jezikom ne dosežeš nič. Jaz bi rekel, da dekleta sploh niso slaba, le razmišljanje je napačno. V bodoče bodite raju tiho in več pokažite z dejanji. Boste videli, da se edino to obrestuje in nič drugega.
štajerc65
25. 08. 2019 13.02
+17
Ma ja, ista zgodba kako smo dobri na prvenstvu bomo najboljše potem pa mrk. Košarkarji se niso nič hvalili potem pa so bili prvaki.
vrtnar01
25. 08. 2019 17.10
+1
bilo enkrat in pol dolgo nič (nikoli več)...