Odbojka

Predsednik OZS: Verjamem, da lahko doma premagamo vsakogar!

Bruselj, 16. 01. 2019 13.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
1

Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret priznava, da bi si želel na nocojšnjem žrebu v Bruslju iz prvega (najmočnejšega) bobna vsakogar od tekmecev z izjemo Rusov. Čeprav poudarja, da je slovenska reprezentanca sposobna premagati vsakogar. Žreb prenašamo na 24ur.com ob 18.30.

Delegacija Odbojkarske zveze Slovenije, s predsednikom Metodom Ropretom na čelu, je prispela v Bruselj. Optimistična, polna pričakovanj, a z zavedanjem, da je leto 2019 leto, ko si organizacijsko napak ne smejo privoščiti. Zanje preprosto ni prostora. V prav nobeni stvari povezani z evropskim prvenstvom, ki ga bo dežela na sončni strani Alp gostila. Potem, ko so pred meseci v Budmipešti odgovorni pri Evropski odbojkarski zvezi razkrili logotip tekmovanja, da so stekle prve marketinško – trženske akcije, so zdaj oči vseh uprte v nocojšnji žreb, ki ga boste lahko ob 18.30 naprej spremljali na 24ur.com. “Polet iz Ljubljane je bil prijeten, hitro je minilo. Sploh, ker smo vsi, ki smo v imenu organizacijskega odbora v Bruslju govorili na temo želja pred žrebom. Tehtali, katerih reprezentanc bi bili resnično veseli, kaj bi najbolj ustrezalo našemu okolju,” je pred začetkom konferenc, ki ga čakajo pred žrebom, za 24ur.com, povedal predsednik OZS in dodal: “Za viden dosežek je potrebno premagati številne izjemno kakovostne tekmece. Verjamem, da pred domčaimi gledalci, to lahko naredimo. Verjamem, da lahko premagamo tudi najboljše.

Najboljši so zbrani v prvem bobnu iz katerega lahko Slovenija dobi enega tekmeca. Evropske prvake Ruse, svetovne prvake Poljake, vselej izjemno dobre Italijane, ali pa bronaste z zadnjega evropskega prvenstva Srbe. “Po dosedanjih izkušnjah bi si iz najmočenjšega bobna želel kogarkoli, z izjemo Rusije,” je dejal Ropret, oče reprezentanta Grege Ropreta, enega tistih, ki z veliko nestrpnostjo čakajo na nocojšnji ples kroglic, po katerem bo hitro jasno, kako dobro se bodo prodajale vstopnice, koliko navijačev bo septembra okupiralo slovensko prestolnico, zaradi odbojke. Športa, ki je Sloveniji v preteklosti že prinesel veliko lepega.

Metod Ropret (drugi z leve) verjame, da bo Slovenija dobila atraktivno skupino, v kateri si bodo odbojkarski spektakli sledili, kot po tekočem traku.
Metod Ropret (drugi z leve) verjame, da bo Slovenija dobila atraktivno skupino, v kateri si bodo odbojkarski spektakli sledili, kot po tekočem traku. FOTO: CEV

Prostora za napake ni
Slovenski odbojkarji igrajo vidne vloge v svojih klubih, le redki z zadnjega reprezentančnega seznama še igrajo v slovenskem prvenstvu, slovenska reprezentanca bi lahko bila najmočnejša doslej. A to bo jasno šele na začetku priprav, ko tradicionalno na zboru ne manjka predsednik: “To naredim, ali gre za fante ali dekleta. Pridem in jim zaželim uspešne priprave! Morda je tudi zaradi tega naš odnos dober. Ne gre prezreti dejstva, da smo imeli po koncu svetovnega prvenstva nekaj težav, v prvi vrsti na relaciji igralci – stroka in tudi mi nenazadnje. Pred nami je tako pomembno leto, da ničesar ne smemo prepustiti naključju.

V to ne dvomi nihče, sploh pa ne slovenski navijači, ki bodo glasni prispeli v Stožice, kjer bo na sporedu skupinski del tekmovanja, razigravanje, četrtfinale in en polfinalni dvoboj. A do preboja med štiri najboljše je še daleč, zelo daleč. Najprej je na vrsti žreb, ki se bo ob 18.30 začel v bruseljskem Atomiumu. “Po žrebu bom zadovoljen, če bosta v naši skupini vsaj dve, če ne tri reprezentance, ki s seboj pripeljejo ogromno navijčev,” je zaključil alfa in omega Odbojkarske zveze Slovenije, ki verjame, da bo Slovenija med vsemi štirimi organizatorkami prvenstva, pokazala največ.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
17. 01. 2019 13.39
Mora se delovati bahavo in govoriti, da lahko premagaš vsakogar. Čakam, da bo to rekel tudi Kek :)))