Odbojka

Predsednik sijal od navdušenja: S takšno igro lahko igramo proti vsakomur

Ljubljana, 22. 09. 2019 01.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvi mož Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret si je po veličastni zmagi naših odbojkarjev v osmini finala evropskega prvenstva nad veliko Bolgarijo pošteno oddahnil in obenem poudaril, da se lahko takšna Slovenija enakovredno kosa z vsako reprezentanco na svetu. Tudi z mogočno Rusijo, ki kapetana Tineta Urnauta in druščino čaka v ponedeljkovem četrtfinalu.

To je bila prava odbojkarska rapsodija v režiji sijajnih slovenskih reprezentantov, ki so od prvega do zadnjega povsem zasenčili številne bolgarske zvezdnike in se povsem zasluženo uvrstili med najboljših osem reprezentanc na 31. evropskem prvenstvu.

Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret je novinarskemu kolegu Maticu Flajšmanu v kratkem pogovoru po tekmi zaupal, da je bil na dan tekme zelo nervozen. "Da, pred tekmo sem bil nervozen, zdaj pa nič več. Zares velika škoda za prvi niz, ki smo ga imeli praktično že dobljenega, a nismo bili dovolj potrpežljivi, da ga zaključimo v svojo korist. Nato je nastopil še mrk takoj na začetku drugega niza, kar je povzročilo nove skrbi pri vseh nas, toda fantje so kot nič kolikokrat doslej pokazali, da znajo strniti vrste takrat, ko je to najbolj potrebno. V nadaljevanju so povsem zagospodarili na parketu v Stožicah in si to zmago več kot zaslužili," je uvodoma dejal Ropret, ki se zaveda, da je bila igra varovancev Alberta Giulianija na tako visoki ravni, da se lahko enakovredno kosajo z vsako reprezentanco na svetu.

Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret je po veličastni zmagi naših odbojkarjev v osmini finala EP nad Bolgarijo sijal od sreče.
Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret je po veličastni zmagi naših odbojkarjev v osmini finala EP nad Bolgarijo sijal od sreče. FOTO: 24ur.com

"No, s takšno izvedbo zagotovo. Kot sem že dejal, ti fantje si najbolj zaslužijo še eno možnost, da Rusom pokažejo, iz kakšnega testa so. Ti igralci so v zadnjih desetih dneh pod tako velikim pritiskom, da bo ta zmaga zagotovo zelo velika spodbuda za dvoboj z Rusijo. Verjamem, da se ob ponovitvi takšnega večera lahko zgodi marsikaj," je še pristavil predsednik OZS.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bublika
24. 09. 2019 09.08
.... celo proti Makedoniji...
Anticripstoned
22. 09. 2019 11.11
+3
Po prvemu setu je bil živčen grizel nohte...ga je kamera pokazala po prvem setu ko je sedel s Čeferinom
CFC1
22. 09. 2019 12.32
+5
Saj je to tudi sam priznal, da ga je res skrbelo, kako bo naprej, čeprav že po prvem setu so naši praktično bili boljši v vseh statističnih podatkih, od drugega naprej so pa Bolgare tako ali tako zasenčili. Ja res, da jim je vse šlo od rok, ampak takno dnevno formo moraš imeti, če želiš igrati z top reprezentancami in jih premagovati in Bolgarija zagotovo je ena od teh reprezentanc. Rusija je se pa vsaj še za pol stopničke boljša od Bolgarov, a če bodo tako igrali lahko realno razmišljajo tudi o zmagi ker kvaliteto zagotovo imajo, če jim bo šlo. Če boo igrali pa "le" dobro pa kot so vsi igralci po tekmi priznali verjetno ne bo dovolj. Na takih derbijih najboljših reprezentant tako Evrope kot na svetu, med katerimi je gotovo tudi je pač ogromno odvisno tako od dnevne forme kot tudi od sreče, ki velikokrat odloča ter tudi boljša taktična in psihična pripravljenost jasno. Res je ja sicer, da so psihično pogoreli proti Makedoniji po začetnem podcenjevanju, a je tudi res, da so včeraj pokazali, da se tudi po zgubljenem prvem, nizu, ki so ga izbuljili zaradi lastnih napak in nezbranosti ob zaključku, znajo pobrati in nadaljevati praktično od nule. Kar bo zelo pomembno za tekmo z Rusi. Poleg tega vprašanje, če ni Rusija trenutno po prikazanem najboljša reprezentanca na turnirju, kar pomeni, da če našim uspe zmagat Rusijo lahko ob zelo dobri igri in taktični pripravi zmagajo tudi Francoze ali Italijane. Ker tisti, ki se kaj spoznajo na odbojko in se ne samo ven mečejo in pometujejo vedo, da ima Slovenija dejansko igralsko zelo kvalitetno reprezentanco (z igralci, ki igrajo vidnejše vloge v top klubih ali so nosilci v njih), ki lahko na zelo dober dan premaga vsakogar tudi, Rusijo in da med najboljšimi reprezentancami na svetu ni tako velikih razlik v kakovosti (nekaj je), a se tu vsekakor da nadoknaditi z borbenostjo, taktično, psihično pripravo, borbenostjo in predvsem dnevno formo, ki na takšnih derbijih verjetno celo največ pomeni, torej ali bo npr. rezultat 3 - 0 ali 2 - 3 za naše v setih. Moje mnenje in lp.