Odbojka

Prepir po koncu tekme v taboru odbojkarskih prvakov

Ljubljana, 24. 04. 2021 09.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., E.Č., STA
Komentarji
7

Odbojkarji ACH Volleyja so se v boju za svoj 18. naslov državnih prvakov znašli v težavah. Po tem, ko so v finalni seriji že vodili z 2 : 0, so Merkur Mariboru v Tivoliju dovolili, da izenači na 2 : 2, stanje v ekipi pa je pokazal tudi prepir po koncu tekme, katerega akterja sta bila trener Matija Pleško in srbski korektor ekipe Božidar Vučićević.

Več videovsebin
  • Alen Šket po po zmagi v Tivoliju
    01:23
    Alen Šket po po zmagi v Tivoliju
  • Sebastijan Škorc po četrti tekmi finala DP
    02:42
    Sebastijan Škorc po četrti tekmi finala DP
  • Gregor Ropret po četrti finalni tekmi
    01:52
    Gregor Ropret po četrti finalni tekmi
V taboru prvakov je vladalo veliko razočaranje po drugem zaporednem porazu v finalu.
V taboru prvakov je vladalo veliko razočaranje po drugem zaporednem porazu v finalu. FOTO: Aljoša Kravanja

Matija Pleško je po porazu zbral ekipo in ji namenil kritike. Po mnenju nekaterih je te izrazil na neposrečen način, Božidar Vučićević pa jih ni znal sprejeti. Nezadovoljstvo je izrazil z neprimernimi besedami, nato pa zapustil sestanek. Pleško ga je poklical nazaj, a je igralec njegovo zahtevo zavrnil, strateg ljubljanske ekipe pa je v jezi napovedal, da ne računa več nanj. Prepir je zagotovo posledica razgretih glav in najbrž bi ostal v slačilnici, če ga ne bi nekdo na tribunah posnel, objavila pa ga je spletna stran Ekipe. Zanimivo bo videti, ali bo Vučićević, ki je lani že zapustil ACH in odšel v Rusijo, a se tudi ekspresno vrnil, zaigral na odločilni, peti tekmi. Po odhodu Mitarja Djurića Pleško nima na razpolago drugega korektorja, tako da bi moral na tem mestu zaigrati nekdo z drugega igralskega mesta. Srba, ki je bil na četrti tekmi povsem nerazpoložen, je nekajkrat menjal sprejemalec Črt Bošnjak.

Veselje Mariborčanov po četrti finalni tekmi.
Veselje Mariborčanov po četrti finalni tekmi. FOTO: Aljoša Kravanja

"Vesel sem, da mi je danes uspela dobra predstava, ampak za to je zaslužna vsa ekipa. V prvem nizu smo 'leteli' po igrišču, v drugem smo padli, toda nismo se predali, dvignili smo glavo in znova prikazali borbeno igro. Mislim, da imamo pred peto tekmo ogromno psihološko prednost, pa tudi prednost domačega terena, in če ponovimo današnjo predstavo, mislim, da se lahko zasluženo veselimo naslova," je pred zadnjo tekmo v izjavi za uradno spletno stran OZS samozavesten Alen Šket.

Gregor Ropret
Gregor Ropret FOTO: Aljoša Kravanja

Kapetan Ljubljančanov Gregor Ropret je bil po koncu seveda razočaran. "Razočaranje je veliko. Imeli smo sijajno priložnost, da zaključimo prvenstvo na domačem igrišču. Imeli smo veliko željo, tako kot oni, ampak na igrišču je enostavno treba to pokazati. Treba je biti agresivnejši v napadu, pri servisu, treba si je želeti doseči točko, ne pa samo upati, da je ne bomo zgrešili. To je nekaj, kar Maribor dela odličnega. Agresivni so z visokimi žogami in to se jim velikokrat obrestuje. Danes smo imeli svoje priložnosti, sploh v prvem in tretjem nizu smo imeli stvari pod kontrolo, nato pa smo padli v neko 'črno serijo' in nismo našli rešitve. Zelo sem razočaran nad današnjim porazom, ampak nova tekma je že čez dva dni zadnja v finalni seriji, treba bo dati vse od sebe in poskušati presenetiti Maribor na njegovem terenu." Odbojkarji ACH Volleyja so že med samim obračunom kazali nervozo, videti je bilo, da nimajo pravega zaupanja v svojo igro.

Odločilna peta tekma velikega finala za sezono 2020/21 bo v nedeljo v dvorani Tabor. Takrat bo jasno, ali bo Merkur Maribor lovoriko državnih prvakov dvignil tretjič ali ACH Volley Ljubljana osemnajstič.

Po zaključku državnega prvenstva klube med 27. in 30. aprilom čaka še finalni pokalni turnir.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sentis
24. 04. 2021 10.46
+3
Dajmo Maribor! Na še eno zmago. Naj te prepotentni preplačanci vidijo kaj pomeni ko se pusti srce na igrišču!
martinov
24. 04. 2021 10.31
+3
Neka floskula za poražence, da bi zmedli nasprotnike ! V nogometu bo danes dan resnice, ker se "veličastni Mariborčani" ne bodo več borili za prvaka, ampak samo še za obstoj v Evropi ! Enim želim uspeh, drugim pa pokop in razpad sistema !!
Pa3ot
25. 04. 2021 15.06
+1
Čemu takšna zla nastrojenost, ko pa ni potrebno?! 😉 Tako ali drugače, zmagal bo boljši, kajne?!👍
fedr?k
24. 04. 2021 10.15
+5
Bravo Maribor. Upam da osvojite naslov ter premagate preplacane zvezdnike.
Sortegilio
24. 04. 2021 10.08
+5
Kdor konstruktivnih kritik ne sprejema, mu manjka samozavesti.
hondoid
24. 04. 2021 10.05
+2
Bravo Maribor Merkur, ponosni smo na naše pubece. V slogi je moč.
AbrA0_KadaBRa
24. 04. 2021 09.57
+5
Gremo Maribor!