Odbojka

Prva ovira na poti do uresničitve slovenskih sanj je Belgija

Bologna, 20. 09. 2018 19.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po dveh dneh premora na svetovnem prvenstvu v Italiji je pred slovenskimi odbojkarji prva ura resnice. Četa selektorja Slobodana Kovača se bo v okviru 1. kroga drugega dela tekmovanja v skupini E pomerila s staro znanko Belgijo, ki so jo naši fantje v Firencah po hudem boju premagali s 3:2 v nizih. Gre podoben razplet pričakovati tudi v Bologni?

Nekoliko utrujena in s poškodbami načeta slovenska moška odbojkarska izbrana vrsta v drugi del svetovnega prvenstva v Italiji vstopa z devetimi točkami iz prvega dela, v katerem so varovanci selektorja Slobodana Kovača v Firencah vknjižili tri zmage (Dominikanska republika, Japonska in Belgija) in dva poraza (Argentina in Italija).

Pred kapetanom Tinetom Urnautom in druščino je zelo zahtevna naloga, če želijo uresničiti cilj s prebojem med šest najboljših reprezentanc na svetu. V izločilne boje za medalje namreč peljejo vse zmage nad Belgijo, Avstralijo in izjemno Brazilijo. Prvi nasprotnik Slovencev v Bologni bo reprezentanca Belgije, o kateri ima Kovač visoko mnenje.

Se bodo slovenski odbojkarji vnovič veselili zmage nad belgijsko reprezentanco?
Se bodo slovenski odbojkarji vnovič veselili zmage nad belgijsko reprezentanco? FOTO: Ervin Čurlič

"Ko ima Belgija dober sprejem, izkoristi svojo višino in moč. In to ji je proti nam na prvi tekmi v Firencah večji del tekme odlično uspevalo. Zato je edini način, da jih prisiliš v napake, dober servis na drugi strani. S tem jih oddaljiš od mreže in jih hkrati prisiliš v napake. To je naš strateški cilj in naredili bomo vse, da bo tako od prve točke naprej, in ne šele, ko nasprotnik povede z 2:0 v nizih," je pred vnovičnim obračunom s staro znanko iz prvega dela SP previden Slobodan Kovač.

Brazilci dobri, a ne nepremagljivi
Tudi preostala tekmeca v skupini imata svoje dobre in slabe strani. Avstralce smo v preteklosti že premagovali, medtem ko bodo Brazilci v vlogi favorita. "Brazilija je vrhunska ekipa, a ne deluje ravno najbolj prepričljivo na tem prvenstvu. Nas še vedno gledajo nekako z rezervo, kar me zelo jezi, toda kakovost nedvomno imamo. Avstralci so prav tako zasluženo v drugem delu tekmovanja, zato nas čakajo zelo zanimive in razburljive tekme v Bologni," je še pristavil optimistični slovenski selektor.

Slovenija se bo z Belgijci pomerila v petek ob 20:30. 
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
21. 09. 2018 07.10
+6
Upajmo na najboljše. Navijajmo, pa kar bo bo. Srečno, fantje.