Odbojka

Eurovolley z dobičkom, odbojkarji si bodo razdelili vsaj 280.000 evrov

Ljubljana, 09. 10. 2019 15.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
T.Š./E.Č./STA
Komentarji
11

Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret je na novinarski konferenci potegnil "črto" pod evropsko prvenstvo, ki je navduševalo slovenske navijače. Odbojkarji in strokovni štab si bodo razdelili tudi finančno nagrado, Eurovolley pa je tudi prinesel dobiček, kot kažejo številke, nekaj stotisoč evrov.

Več videovsebin
  • Pogovor s predsednikom OZS Metodom Ropretom
    04:39
    Pogovor s predsednikom OZS Metodom Ropretom
  • Metod Ropret o finančni plati EP
    02:41
    Metod Ropret o finančni plati EP
  • Metod Ropret o učinkih EP
    02:14
    Metod Ropret o učinkih EP

Po Eurovolleyju so v glavnem znani tudi finančni učinki, kar se tiče izkupička organizatorjev, kot tudi nagrad srebrnim odbojkarjem in strokovnemu štabu: dobili bodo vsaj 280.000 evrov nagrade, z 200.000 jih je nagradila krovna evropska organizacija, 50.000 je prispevala slovenska vlada, 30.000 pričakujejo še od ministrstva, mogoče bo še nekaj dodatnega denarja, je dejal presednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret.

Mogoče računamo na nagrado še s kakšnega naslova, pričakujem, da bo končni znesek nagrad znašal med 280 in 320.000 evri, moram pa reči, da bo šel denar iz nagrad izključno ekipi.

"Sam ne menim, da nam bi morala dati država več. V proračunu je pač denarja, kot ga je, z njim se ne sme razmetavati. Konec koncev, če ne bi bilo državnih sredstev, mi tega prvenstva sploh ne bi mogli organizirati. Mogoče računamo na nagrado še s kakšnega naslova, pričakujem, da bo končni znesek nagrad znašal med 280 in 320.000 evri, moram pa reči, da bo šel denar iz nagrad izključno ekipi. Ta se bo tudi sama odločila, kako bodo denar znotraj nje porazdelili, s tem OZS nima ničesar," je na vprašanje porazdelitve nagrade na srečanju z novinarji povedal predsednik OZS Metod Ropret.

Metod Ropret
Metod Ropret FOTO: Damjan Žibert
"Pred prvenstvom smo ocenili, da bo stroškov za to prvenstvo 1.250.000 evrov, pri tej številki je že bila upoštevana kotizacija v višini 375.000 evrov, ki nam jo je pokrila država. V kalkulaciji prihodkov smo menili, da bomo prodali okoli 50.000 vstopnic. Ta številka je z izjemnimi nastopi naše reprezentance bistveno višja, presegla je 70.000. Ostali prihodki so z naslova sponzorskih in drugačnih aranžmajev, tu je še variabilni del- prodane vstopnice. Predvidevali smo, da bomo imeli 100.000 evrov dobička, seveda se z večjim številom ljudi povečajo tudi nekateri stroški, predvsem varovanja, toda, ko bomo potegnili črto, se bo naš plus meril v višini nekaj sto tisoč evrov. Moramo sicer še urediti prilive in odlive, pri čemer k prilivom ne prištevamo nagrad, te se vodijo ločeno in niso namenjene zvezi, ampak bodo šle v celoti igralcem. " je dejal Ropret.

Predsednik je zanikal govorice, da se je z Albertom Giulianijem že pogovarjal o novi pogodbi, potrdil pa je, da ostaja slovenski selektor: "Alberto ostaja selektor, ima še pogodbo za eno leto. Pričakujem pa, da se bo v kratkem, če ne prej, na januarskih olimpijskih kvalifikacijah v Berlinu, pojavil kakšen menedžer, ki bo skušal poskrbeti za kakšne popravke v pogodbi. O tem nas učijo izkušnje," je dejal Ropret.

Slovenski odbojkarji so združili slovenske navijače.
Slovenski odbojkarji so združili slovenske navijače. FOTO: Aljoša Kravanja

"Po mojih informacijah in glede na pogovore o prihodnosti, ki smo jih s fanti imeli že po evropskem prvenstvu, sem res dobil občutek, da prav nihče ne razmišlja o tem, da ne bi več bil del reprezentance. To je samo potrditev tega, kar že ves čas govorimo, torej da imajo ti fantje zares izjemen odnos do reprezentance. In to je vsega spoštovanja vredno. Vselej brez pomislekov izpolnjujejo svoje obveznosti do reprezentance. Noben ekipni šport nima tako dolgih reprezentančnih akcij in sezon kot jih imamo mi, a tu so vedno vsi," je prepričan predsednik, da bodo znova vsi skupaj, ko bo priložnost za nove tekme.

Ti fantje imajo zares izjemen odnos do reprezentance. In to je vsega spoštovanja vredno. Vselej brez pomislekov izpolnjujejo svoje obveznosti do reprezentance.

Obstaja tudi možnost, da bo v prihodnosti v Sloveniji na sporedu znova tekmovanje evropskega ranga, a tokrat v ženski konkurenci: "Moškega prvenstva po vsej verjetnosti ne bomo več dobili, tudi kotizacija bo odslej občutno višja in tako zelo visoka. Je pa relevanten razmislek, kdaj organizirati evropsko prvenstvo za ženske, zagotovo skupinski del, morda tudi prve izločilne tekme. V prvi vrsti mora biti nivo reprezentance takšen, da to lahko korektno izpeljemo. Dekleta, ki so zdaj nosilke igre, so še relativno mlada in da bi prvenstvo organizirali takoj, bi bilo prekmalu. Tudi moška reprezentanca je dozorevala kar nekaj let in šele zdaj so fantje v pravih in zrelih letih, dekleta pa imajo še nekaj časa. Govorimo torej o obdobju štirih do šestih let. Sicer vemo, da je zanimanje držav za organizacijo veliko, a v nekem trenutku bo prišel čas tudi za nas, korake proti temu pa smo začeli delati že zdaj, enako kot smo to delali pri fantih. Imamo potencial in tudi dekleta si zaslužijo priložnost, da igrajo doma."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

komarec
10. 10. 2019 11.48
+0
A bo kanilo kaj v žep tudi predsedniku odbojkarske zveze?
komarec
10. 10. 2019 11.47
+0
Le kaj je v tem športu, da je tako dobičkonosen posel?
Lisec7
09. 10. 2019 20.10
+4
zdaj pa še Janković primakne milijon-
uporabnica1
09. 10. 2019 19.00
-5
medtem ko Neymar dobi milijone za metanje po tleh
Sebaibro
10. 10. 2019 07.21
-9
tist vsaj kdo gleda...odbojke ne gleda nihče
mackintosh
09. 10. 2019 17.46
+19
edino pravilno fantje so si to zaslužili
RUBEŽ
09. 10. 2019 17.28
-2
Se pravi da bo OZS poravnale nekatere svoje dolgove, ki se vlečejo že nekaj let. Upam. In upam tudi, da bodo končno sposobni pridobiti kakšnega sponzorja ali pokrovitelja za državno prvenstvo. Na uspehu reprezentance se da zaslužiti kar nekaj. Čeprav nas eno drugo mesto te ekipe pred časom uči drugače.
SHDS
09. 10. 2019 16.56
-6
župan kateri ni nič naredu za občino
borut_p
09. 10. 2019 17.35
+5
resno? veš o čem govoriš? brezovca ni imela takega razcveta pod nobenim županom do sedaj
mackintosh
09. 10. 2019 17.42
+2
verjetno je hotel povedati da župan ni SHĐSov :)))))))))
Netajkun
09. 10. 2019 16.56
+10
Tale naš župan pa zna , tako v občini kot v športu .