Odbojka

Ropret: EP priznanje za vse, kar smo dali odbojki

Budimpešta, 02. 11. 2018 12.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
1

Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret bo skupaj z najtesnejšimi sodelavci lahko začel izvajati naloge, potrebne, da bi 12. septembra prihodnje leto v Stožicah lahko vsi deležniki uživali v tekmah evropskega prvenstva.

Z razkritjem logotipa se je neuradno začelo evropsko odbojkarsko prvenstvo. Ste zadovoljni z modernim simbolom, v katerem bo kanček zelene, ki simbolizira Slovenijo?
Imamo ga, to je ta hip najbolj pomembno. Dolgo smo čakali na ta trenutek in zdaj lahko začnemo z delom, sploh tistim birokratskim. Moram priznati, da sem tudi sam potreboval nekaj trenutkov, da sem razumel sporčoilo barv in simbola, ki so ga izdelali. Da ga v bistvu osvojiš. Je težak za razumevanje, a ima svojo težo v vsaki od aktivnosti, za katere ga potrebujemo.

Slovenija je najmanjša med štirimi gostiteljicami evropskega prvenstva (Francija, Belgija, Nizizemska). V Sloveniji se bo igralo zgolj v ljubljanskih Stožicah. Je to ena od prednosti, da se bo Slovenija izkazala kot najboljša med gostiteljicami EP?
Prepričan sem, da bo temu tako. Imamo vse pogoje, da nam uspe. Ne bi želel govoriti o naši majhnosti, saj na tem gala dogodku nisem imel občutek, da je Slovenija, kaj manjša od drugih treh dežel, ki bodo prihodnje leto gostile najboljše reprezentance na stari celini.

Metod Ropret verjame, da si bodo vsi Slovenijo zapomnili, kot najboljšo gostiteljico EP.
Metod Ropret verjame, da si bodo vsi Slovenijo zapomnili, kot najboljšo gostiteljico EP. FOTO: CEV

V preteklosti se je Odbojkarska zveza Slovenije soočala tudi z bolečimi udarci z vseh strani. Ne bi jih pogrevali in naštevali, a bilo jih je kar veliko. Je to zdaj obliž na rano?
Ne bi se preveč vračal nazaj. Rad bi dejal le, da je evropsko prvenstvo priznanje za vse, kar je Slovenija dala odbojki in kar je slovenska odbojka dala Evropi. Smo zelo pomemben igralec na evropski ravni in po mojem prepričanju je to ena od oblik priznanj za slovensko odbojko.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mufflon
02. 11. 2018 12.38
-4
Kje je pa Janko Ropret?