Odbojka

Ropret: Gardini nam je rekel da, nato pa si premislil

Ljubljana, 14. 02. 2019 09.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance ne bo Andrea Gardini, čeprav je še v začetku tedna kazalo povsem drugače. Italijan je namreč že prosil za vpogled v program priprav, se začel pripravljati na delo, ki bi ga čakalo v poletnih mesecih.

Jutri bo minilo 14 dni od sestanka razširjenega strokovnega sveta Odbojkarske zveze Slovenije, napočil bo trenutek, ko bi – vsaj takšne so bile napovedi predsednika OZS Metoda Ropreta – skoraj zagotovo morali razkriti ime novega selektorja slovenske moške reprezentance. Zasedbe, ki odšteva mesece do domačega evropskega prvenstva. A se to, nekoliko nepričakovano, ne bo zgodilo. Pri krovni organizaciji so sicer vseskozi verjeli, da temu ne bo tako, ampak v zgodbi z glavnim kandidatom za selektorja Andreo Gardinijem, je prišlo do nepričakovanega zasuka. "Še v ponedeljek sem bil prepričan, da selektorja imamo. Prvi kontakti so bili zelo dobri, konkretni pogovori uspešni, pokazal je veliko željo po vodenju slovenske izbrane vrste. Prepričani smo bili, da je zgodba zaključena, da bomo določili le še termin uradne predstavitve," je za 24ur.com uvodoma povedal predsednik OZS Ropret.

Andrea Gardini, nekdanji italijanski reprezentant
Andrea Gardini, nekdanji italijanski reprezentant FOTO: AP

In svoje razmišljanje podkrepil še z nekaterimi dejstvi: "Dajal nam je same pozitivne signale, prosil celo, če je možno dobiti kakšen vpogled v program priprav, z željo da se tudi sam kar najbolje pripravi na delo, ki ga čaka. Ob vsem tem smo verjeli, da ima resne namene. Njegova edina želja pred sklenitvijo dogovora je bila, da mu damo 14 dni časa, da o tem obvesti aktualnega delodajalca, da se pogovori z družino."

Po uspešnem dogovarjanju šok
Ropret kot tudi vsi vpleteni v 'projekt selektor' zasuka v zgodbi niso pričakovali, prej čakali na kakšno dodatno zahtevo, ki bi jo nekdanji reprezentačni soigralec Andree Gianija imel. "Resnično. A žal mi je sporočil, da iz osebnih razlogov ne bo sedel na slovensko klop. Njegovo odločitev je potrebno spoštovati, vsekakor pa mi je zelo žal, da se je to zgodilo, saj smo videli prav v Gardiniju rešitev. Dejstvo je, da nismo pričakovali, da se bo to zgodilo, ampak gremo naprej. Gardini je bil želja številka 1, a obstaja še kar nekaj zanimivih imen. Resnično se nam še ne mudi," je zaključil Ropret, ki skupaj s sodelavci že nekaj časa intenzivno dela na projektu organizacije domačega evropskega prvenstva. V Sloveniji, natančneje v Stožicah, se namreč 12. septembra začenja evropsko prvenstvo.

In pozor, ko si je Slovenija na evropskem prvenstvu v Bolgariji priborila naslov evropskega podprvaka, je na klopi sedel Italijan Andrea Giani, imenovanje selektorja v zgodovinski sezoni za slovensko moško odbojko pa se je zgodilo v drugi polovici marca, torej je časa za imenovanje še kar nekaj. In ob zavrnitvi Gardinija se bo lahko skoraj zagotovo pojavilo še nekaj kandidatov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.