Odbojka

Ropret iz Italije na Poljsko

Ljubljana, 31. 01. 2024 10.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski odbojkar Gregor Ropret v italijanskem velikanu Sir Susa Vim Perugia ostaja le še do konca te sezone. V prihodnji bo namreč oblekel dres poljskega prvoligaša Asseco Resovia Rszeszow, za katerega že igra njegov reprezentančni soigralec Klemen Čebulj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Perugia, v zadnjem obdobju eden izmed najuspešnejših italijanskih klubov, je v tej sezoni že osvojila svetovno klubsko prvenstvo, ob tem pa se je Gregor Ropret s soigralci veselil še zmage v italijanskem superpokalu in pokalu. Naš reprezentant, ki si igralni položaj deli z enim izmed najboljših podajalcev na svetu Simonejem Giannellijem, v zadnjih mesecih ne dobiva veliko priložnosti za dokazovanje, prav to pa je eden izmed glavnih razlogov, da se je odločil za prestop v Asseco Resovio Rszeszow. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"V lanski sezoni smo v ekipi uporabljali več rotacij in sem dobival več priložnosti za igro. Če igraš v istem klubu kot Giannelli, se je res težko prebiti v udarno zasedbo in moram priznati, da je zame to kar težka situacija. Prav to je bil eden od razlogov, da odhajam v Rszeszow, kjer me čaka vloga prvega podajalca, in tega se že zelo veselim," je ob podpisu pogodbe za uradno spletno stran OZS dejal Ropret.

Gregor Ropret
Gregor Ropret FOTO: Damjan Žibert

V Rszeszowu sta v lanski sezoni igrala dva naša reprezentanta, in sicer Jan Kozamenik, ki se je nato preselil v italijanski Itas Trentino, in Klemen Čebulj, ki še naprej brani barve Resovie. Ropret ima tako vse potrebne informacije o klubu in ekipi, za katero upa, da ji bo pomagal do čim vidnejših rezultatov: "Z dogajanjem v poljski ligi sem dobro seznanjen, veliko informacij pa sem dobil tudi od Klemna in Jana. Poljska in italijanska liga sta trenutno najmočnejši ligi na svetu in zanimivi za vse igralce. Vesel sem, da gre ekipi Rszeszowa v prvenstvu za zdaj precej dobro, medtem ko so bili rezultati v ligi prvakov slabši. A končnica šele prihaja in upam, da bo Resovii uspelo doseči vsaj tak rezultat kot v lanski sezoni," je za Plus Ligo še dejal Ropret.

V prihodnji sezoni bomo lahko v dresu Asseco Resovie Rszeszow še naprej spremljali tudi Klemna Čebulja, ki ostaja v zasedbi tega poljskega prvoligaša.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.