Odbojka

Ropret o selektorju Kovaču: Nisva se slišala, vse je še odprto

Portorož, 22. 11. 2018 21.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret še vedno ne more odgovoriti na vprašanje, ali bo Slobodan Kovač ostal selektor slovenske reprezentance. Pogodbo ima še do evropskega prvenstva, ki bo septembra prihodnje leto tudi v Sloveniji, a je po svetovnem prvenstvu prišlo do kratkega stika.

"Nisem se še srečal selektorjem Slobodanom Kovačem, nisva govorila, sem pa govoril z njegovimi agenti. Stoodstotno se nismo ničesar dogovorili, zato lahko rečem le, da so še vedno odprte vse možnosti," je ob konferenci Sporto, na kateri je predstavil priprave na evropsko prvenstvo, dejal predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret, ki se je ozrl tudi na kvalifikacijsko skupino za olimpijske igre. Slovenija se bo za pot v Tokio merila s svetovnimi prvaki Poljaki, nekdanjimi evropskimi prvaki Francozi in Tunizijci.

"Če se bodo vsi kandidati prijavili, bo to ta skupina. Za nas ni slaba, sem optimist. S Poljaki imamo pozitivne izkušnje, tudi Francoze bo treba enkrat premagati. Pa tudi če nam ne uspe zasesti prvega mesta, bomo še imeli druge možnosti za uvrstitev na igre. Prepričan sem, da bomo našli način, kako se uvrstiti," je optimistično razpoložen predsednik.

Slovenski odbojkarji še ne vedo natančno, kdo jih bo vodil na naslednjem evropskem prvenstvu prihodnje leto, ko bo ena od gostiteljic tudi Slovenija.
Slovenski odbojkarji še ne vedo natančno, kdo jih bo vodil na naslednjem evropskem prvenstvu prihodnje leto, ko bo ena od gostiteljic tudi Slovenija. FOTO: FIVB

Ne napaka, ampak krivica
Slovenija za turnir olimpijskih kvalifikacij ne bo kandidirala, je pa povsem blizu organizacije turnirja challenger, na katerem se bo lahko uvrstila v ligo narodov, potrebuje le še uradno potrdilo. Ta turnir bo tudi generalka za evropsko prvenstvo, za katerega priprave tečejo že nekaj časa.

"To, da bo Slovenija dobila organizacijo turnirja za uvrstitev v ligo narodov, bo nekakšna kompenzacija za vse, kar se ji je dogajalo v zvezi s svetovno ligo. Tam se je zgodila krivica, ne napaka. Slovenija je premajhen trg, da bi dobila možnost sodelovati v novem tekmovanju. Toda krivica se je zdaj popravila. Slovenci so letos izpadli iz zlate skupine evropske lige in ne bi smeli organizirati challengerja. Marsikdo se z našo odločitvijo ni strinjal, nekdo je bil zagotovo oškodovan, toda s tem je Evropska odbojkarska zveza dokazala, da ceni OZS in njeno reprezentanco. V petih letih sta obe storili ogromno, zato ni bilo nobenega dvoma, da si zasluži tudi organizacijo evropskega prvenstva," pa je dejal še en gost konference Sporto in OZS-ja, predsednik evropske zveze, Srb Aleksandar Boričić.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.