Odbojka

Ropret poudarja: Ne bo se ponovila lanska zgodba

Ljubljana, 19. 01. 2021 14.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V., J.K.
Komentarji
0

Metod Ropret, predsednik Odbojkarske zveze Slovenije (OZS), je na spletni novinarski konferenci izrazil prepričanje, da se letos ne bo ponovila lanska zgodba in da bodo slovenski odbojkarji vendarle dočakali krstni nastop v Ligi narodov.

Slovenija bo tam gostila enega od turnirjev, pri zvezi pa tudi razmišljajo o organizaciji zaključnega turnirja ženske srebrne evropske lige, saj želijo dekletom omogočiti kar najboljše razmere za uvrstitev v zlato ligo, v katero po mnenju predsednika Odbojkarske zveze Slovenije Metoda Ropreta tudi spadajo.

"Kar zadeva Ligo narodov, za zdaj ni nič novega. Naslednji teden imamo sestanek, o čem se bomo točno pogovarjali, še ne vem. Prepričan sem, da ne o odpovedi, prepričan sem, da bomo po zgledu nekaterih drugih tekmovanj ligo izpeljali. Mogoče na način, kot je zdaj predviden, a bodo najbrž potrebne nekatere spremembe. Lahko da bomo igrali v mehurčkih, močno pa upam, da bo do takrat liga je predvidena za konec maja že dovoljen ogled tekem omejenemu številu gledalcev," je glede organizacije Lige narodov in tudi drugih tekmovanj (nekatera, kot na primer evropsko prvenstvo do 18 let v odbojki na mivki, bo gostila tudi Slovenija) optimističen Ropret.

Predsednik zveze se je ozrl na leto 2020, ki ga je zaznamovala epidemija covida-19 in v katerem so trpeli predvsem mlajši odbojkarji. Tekmovanj in trenažnih procesov že dolgo časa ni, tako kot nekatere druge zveze pa se tudi odbojkarska zveza trudi, da bi se to v najkrajšem času rešilo. "Pomanjkanje treningov bo zagotovo imelo posledice. V primerjavi z nam primerljivimi državami smo v velikem minusu. Mlajši v ekipnih športih potrebujejo skupinske treninge, samo vadba in komunikacija po spletu nista dovolj. Sam bom poskušal to spremeniti na jutrišnjem pogovoru z državnim sekretarjem za področje izobraževanja in športa Marjanom Dolinškom, upam, da bova pri ukrepih našla skupni jezik. Veliko pa bo morala v prihodnosti storiti tudi stroka, mlade bo treba za delo na novo motivirati," je o tem, kdo je v letu 2020 največ izgubil, spregovoril Ropret.

Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret ocenjuje, da pandemija covida-19 ne bo močno zarezala v finančno stanje krovne organizacije.
Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret ocenjuje, da pandemija covida-19 ne bo močno zarezala v finančno stanje krovne organizacije. FOTO: Damjan Žibert

Same zveze, ki je v letu 2020 prispevala tudi nekaj novih članov v komisijah Evropske odbojkarske zveze (Cev), epidemija ni prizadela tako močno, da bi se približala alarmantnemu stanju. "Zveza je v času pandemije delala dobro. V tekmovalnem smislu sicer manj intenzivno, intenzivneje pa v organizacijskem in humanitarnem smislu. Zadovoljni smo z informacijskim napredkom, čeprav gledalci ne morejo v dvorane, pa tudi s spremljanjem domačih lig. Praktično vse se da videti v prenosih na spletu, veliko tudi na televizijskem kanalu Sportklub. Škoda je le, da ta ni v vseh shemah programskih ponudnikov," meni Ropret, ki je zadovoljen s finančnim stanjem zveze, ki ga je izboljšal tudi krizni prispevek Ceva v višini 30.000 evrov.

"O številkah, ki bodo razkrile naše finančno stanje, še ne morem natančno govoriti, lahko pa že rečem, da je bilo naše poslovanje uspešno. Še vedno se kažejo učinki organizacije evropskega prvenstva, lahko tudi rečem, da nismo imeli večjega izpada pri pokroviteljih. Sredstva so se nekoliko zmanjšala, a kljub pomanjkanju tekmovanj ni bilo nobenih odpovedi, kar kaže na zaupanje sponzorjev, ki ga uživamo. Zadovoljni smo, ker se bomo rešili nekaterih bremen iz preteklosti in novo obdobje začeli na zdravih temeljih," je predsednik ponosen na delovanje zveze.

Ta je tudi potrdil, da kljub zamudi še vedno nameravajo izvesti tudi tekmovanje v slovenskem pokalu. "Čeprav nekatere ekipe, ki nastopajo v pokalu, še vedno ne morejo niti trenirati, se tekmovanju še nismo odpovedali. Najbrž bomo morali sistem igranja zaradi časovne stiske modificirati, a ga nameravamo izpeljati. Upamo, da se bodo šole hitro odprle in da bodo imele prizadete ekipe vsaj pogoje, da pridejo na približno napovedano raven. Po mojem mnenju za to potrebujejo tri tedne," zaključuje Metod Ropret.

Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.