Odbojka

Ropret sporoča Fincem: Ne piše se jim nič dobrega

Ljubljana, 13. 09. 2019 13.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Organizator igre slovenske odbojkarske izbrane vrste Gregor Ropret ni skrival zadovoljstva po uvodni zmagi nad Belorusijo na evropskem prvenstvu, ki poteka v ljubljanskih Stožicah. Toda že naslednja preizkušnja proti Fincem bi bila lahko bistveno težja.

Dejan Vinčić in Gregor Ropret predstavljata udarni tandem organizatorjev igre v slovenski moški odbojkarski izbrani vrsti, ki je na uvodni tekmi 31. evropskega prvenstva brez težav ugnala skromno zasedbo Belorusije, in tako na najboljši način napovedala pohod k želeni medalji.

Malce mlajši Ropret je po prvi zmagi na prvenstvu izpostavil izjemen moštveni duh in neverjetno željo slovenskih reprezentantov, da že takoj na začetku pokažejo svojim tekmecem, kaj jih čaka v naslednjih dneh. "Vsi, od prvega do zadnjega, smo prikazali zelo dobro igro. Tokrat bi težko našli kakšen odbojkarski element, ki ni deloval po naših željah. Od prve pa vse do zadnje točke smo želeli prikazati popolno odbojko in obenem dvigniti naše navijače na noge," je Ropret ocenil igro slovenske reprezentance proti Belorusom in v nadaljevanju poudaril, da je v igri zasedbe Alberta Giulianija še vedno dovolj rezerv za napredek. "Seveda jih imamo (rezerv, op. p.), a ne bomo vsega odkrivali, saj bo prvenstvo zelo dolgo. Zagotovo imamo še kakšnega skritega aduta v rokavu, naša klop je dolga, premoremo dovolj kakovosti za boj z vsako reprezentanco na evropskem prvenstvu. Zavedamo se, da ne smemo nikogar podcenjevati, saj jih sicer lahko dobiš hitro po prstih. Popolnoma enak ali pa vsaj podoben pristop bomo ubrali tudi za naslednjo tekmo proti Finski, ki je uvodno tekmo proti Severni Makedoniji odigrala pod svojo objektivno ravnjo," se Gregor Ropret zaveda pasti, ki jih prinašajo prihajajoči dvoboji v skupini C.

Slovenski odbojkarji že zrejo k novi preizkušnji na evropskem prvenstvu.
Slovenski odbojkarji že zrejo k novi preizkušnji na evropskem prvenstvu. FOTO: Damjan Žibert
Finci? Naj se nas pazijo ...
O naslednjem slovenskem tekmecu organizator igre govori z izbranimi besedami. "Kot sem že dejal, ne smemo podcenjevati nikogar. Finska bo proti nam veliko bolj motivirana, kot je bila na prejšnji tekmi proti Severni Makedoniji. Toda imeli so kaj videti na naši tekmi proti Belorusiji, zato se jim ne piše nič dobrega. Če bomo ponovili igro s prve tekme, verjamem, da bomo vknjižili novi točki na svoj račun. Vzdušje? Zanj me ne skrbi, ker smo imeli že proti Belorusom zelo lepo navijaško kuliso. Prepričan sem, da bo na vsaki naslednji tekmi kakšen navijač več na tribuni," še dodaja Ropret.

Slovenija vs Finska
Slovenija vs Finska FOTO:
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sortegilio
13. 09. 2019 20.36
+4
Finska ni ravno velesila. Naj premagajo Rusijo ali Francijo.
elrocco77
13. 09. 2019 19.12
+4
Belorusi so zgodovina ok. Prav da je evforija, samo ne podcenjevat tekmecev s takimi izjavami, ker gre lahko hitro narobe... Drugače pa samo tako naprej.
gullit
13. 09. 2019 18.06
+14
Bravo fantje. Užitek vas je bilo gledati samo tako naprej.
vrtnar01
13. 09. 2019 16.07
+15
Pravijo, da kdor visoko leta, nizko pade.... upam da po takem optimizmu ne pride do tega!
Mauzahecmauzares
13. 09. 2019 15.58
+12
Tako se govori. Gremooo!!!!!