Odbojka

Sara Najdič z mislimi že pri Belgijkah: V napadu si upati še več

Lodž, 24. 08. 2019 08.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za slovenskimi odbojkaricami je krstni nastop na letošnjem evropskem prvenstvu v Lodžu, ki so ga proti sogostiteljici turnirja Poljski izgubile z izidom 3:0 v nizih. Če je bil prvi niz varovank Alessandra Chiappinija za čimprejšnjo pozabo, sta bila ostala dva, kot pravi podajalka Sara Najdič, smerokaz, kako odigrati današnji obračun proti močni izbrani vrsti Belgije (prenos na Kanalu A in VOYO od 17.50 dalje).

Več videovsebin
  • Iza Mlakar po porazu s Poljsko: Žal nam je drugega in tretjega niza
    01:06
    Iza Mlakar po porazu s Poljsko: Žal nam je drugega in tretjega niza
  • Sara Najdič o svojih neugodnih začetnih udarcih: Vedno skušam pomagati ekipi
    01:12
    Sara Najdič o svojih neugodnih začetnih udarcih: Vedno skušam pomagati ekipi
  • Saša Planinšec o slabem prvem nizu proti Poljski: To ni bila naša prava igra
    01:01
    Saša Planinšec o slabem prvem nizu proti Poljski: To ni bila naša prava igra
Poznopopoldanski drugi obračun slovenskih odbojkaric v skupinskem delu evropskega prvenstva na Poljskem proti belgijski izbrani vrsti si boste v neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO lahko ogledali od 17.50 dalje.
Ko so se najboljše slovenske odbojkarice sprostile in začele iskati luknje v igri favorizirane poljske reprezentance, je igra Ize Mlakar, Saše Planinšec in druščine stekla. Do te mere, da so imele varovanke italijanskega strokovnjaka Alessandra Chiappinija po zelo skromnem prvem nizu v nadaljevanju obračuna možnost dobiti vsaj en niz na uvodni preizkušnji letošnjega evropskega prvenstva.

Poljska je tako upravičila vlogo favoritinje, Slovenke pa so predvsem v drugem nizu pokazale in dokazale, da bo v nadaljevanju prvenstva stare celine na njih treba še kako računati. "Resnično nam je žal nadaljevanja tekme, saj smo imele tako v drugem kot tudi v tretjem nizu lepo možnost, da Poljakinjam odvzamemo vsaj en niz, če že ne kar dva. Toda po drugi strani je treba poudariti, da smo igrale proti izvrstni ekipi, ki se bo na tem prvenstvu borila za najvišja mesta," je po obračunu v Atlas Areni dejala korektorica slovenske ženske odbojkarske izbrane vrste Iza Mlakar, ki je v sodelovanju z blokerkama Sašo Planinšec in Tino Grudino nekajkrat odlično posredovala v bloku, po katerih je Slovenija nakazala, v kateri smeri bo morala, če bo želela konkurirati za eno od prvih štirih mest v skupini B, ki vodijo v izločilne boje, teči igra na naslednjih tekmah.

Sprejemalka Monika Potokar (20) in prosta igralka Veronika Mikl (7) sta imeli na uvodni preizkušnji evropskega prvenstva v Lodžu nemalo težav s sprejemom neugodnih začetnih udarcev poljskih odbojkaric.
Sprejemalka Monika Potokar (20) in prosta igralka Veronika Mikl (7) sta imeli na uvodni preizkušnji evropskega prvenstva v Lodžu nemalo težav s sprejemom neugodnih začetnih udarcev poljskih odbojkaric. FOTO: CEV
Proti Belgiji brez strahospoštovanja
Prva priložnost bo že danes, pozno popoldan, od 17.50 dalje z neposrednim prenosom na Kanalu A in VOYO, ko bodo Slovenke skušale še dražje prodati svojo kožo proti odlični reprezentanci Belgije. "Poznamo se dovolj dobro iz zadnjih kvalifikacij, tako da vemo, od kod nam preti največja nevarnost. Zagotovo nas podobno kot proti Poljski čaka še ena zahtevna preizkušnja, ki pa smo ji lahko kos. Belgijke so favoritinje današnjega dvoboja, toda ne bomo izobesile bele zastave. V obračun bomo šle z željo po zmagi," pred drugim obračunom na prvenstvu stare celine v Lodžu pravi srednja blokerka Saša Planinšec, 24-letna podajalka Sara Najdič, ki je v drugi polovici tretjega niza z nekaj odličnimi začetnimi udarci pošteno načela živce poljskim odbojkaricam, pa pred tekmo z Belgijo pravi:

"Moramo odigrati še bolj sproščeno in si v napadu upati odigrati še malce bolj neposredno in odločno. Skupno gledano smo lahko zadovoljne s prikazanim na prvi tekmi, a verjamem, da smo zmožne prikazati še precej boljšo igro."   

EP v odbojki: Slovenija - Belgija
EP v odbojki: Slovenija - Belgija FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

puspan
24. 08. 2019 14.17
+0
Po moje ne bi bilo nič narobe, če bi malo manj govorile in se bolj ukvarjale s tistim, za kar ste se odločile predstavljati svojo državo, saj uspeh na tem področju pomeni več, kot nepomembne govorne vaje.
pogan
24. 08. 2019 11.40
+1
Ponavlja se zgodba z košarkaricami...
igyyp
24. 08. 2019 10.47
+8
Ma dobro punce, danes se zbrat malo bolj, pa bo. Samo gas.
AyrtonS
24. 08. 2019 10.19
+8
kar glavo gor in pogumno naprej punce!!
User792410
24. 08. 2019 10.03
+14
Prvi in začetek tretjega niza je bila naša igra povsem neprepoznavna, ostalo pa je bilo kar za pohvalo. Predvsem drugi niz bi lahko z malce več sreče tudi dobile. Se mi pa za to skupino Poljakinje, ko jim igra steče, zdijo skoraj nepremagljive. Njihova največja šibka točka je preveliko nihanje v igri, to isto pa velja tudi za naše in kjer sta v igri tekmeca z podobnimi pomanjkljivostmi ponavadi na koncu prevlada individualna kvaliteta, te pa imajo Poljakinje, žal, več kot naša dekleta.