Odbojka

Sartoretti: Urnaut je izjemno pomemben za Modeno!

Ljubljana, 13. 11. 2018 06.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Športni direktor italijanskega odbojkarskega giganta Modene Andrea Sartoretti poudarja, da kapetan slovenske izbrane vrste Tine Urnaut sodi v skupino najpomembnejših posameznikov moštva. Označuje ga celo za najboljšega sprejemalca v ligi.

Modena, danes se klub imenuje Azimut Leo Shoes Modena, velja za italijanksega velikana, za kulten klub v odbojkarski Evropi. V četi Argentinca Julia Velasca izjemno pomembno vlogo igra kapetan slovenske reprezentance Tine Urnaut, v klubu pa ključne poteze, ko je govora o sestavi moštva, vleče Andrea Sartoretti. Nekdanji italijanski reprezentant, proti kateremu se je Ravenčan v sezoni 2006/07, takrat pri 18-ih, veselil naslova zmagovalca pokala Top Teams (danes CEV) z nekdanjim Autocommercom (danes se klub imenuje ACH Volley). A uspeh 15-kratnih slovenskih državnih prvakov je preteklost, kot je za Sratorettija poraz v finalu pokala Top Teams, čeprav se je zgodilo sredi Modene.

Tine Urnaut
Tine Urnaut FOTO: Aljoša Kravanja
Od takrat sta oba kluba napredovala, v vseh pogledih, Modena pa velja za enega najboljših klubov, v morda celo najmočnejšem klubskem prvenstvu na svetu. "To sezono imamo v moštvu izjemno dobro vzdušje, s prihodom trenerja Julia Velasca, se je marsikaj spremenilo. Smo zelo pozitivni, tesno povezani," je za 24ur.com povedal Sartoretti, čeprav mu ni bilo najbolj enostavno, ko sta klub zapustila zvezdnika kot sta Francoz Earvin N'Gapeth in Brazilec Bruno. Pripeljali so največjega italijanskega odbojkarskega zvezdnika Ivana Zajceva, ki si je nadel tudi kapetanski trak. Ob kapetanu je Urnaut izjemno pomemben člen moštva, ljudje ga imajo zelo radi, navijači ga zaradi njegove skromnosti še posebej cenijo. Morda je celo posameznik, ki bi lahko v prihodnjih sezonah kandidiral za kapetanski trak v moštvu, a najprej bo pomembno, da podaljša pogodbo, ki se mu izteče po koncu letošnje sezone. "Tine je zelo pomemben igralec za Modeno, pomemben za moštvo. Po eni strani z izkušnjami, po drugi s tehničnim znanjem in motivacijo. Menim, da je Urnaut ta hip najboljši sprejemalec," pravi Sartoretti in dodaja: "Menim, da bo Tine ostal v Modeni ne le to sezono, ampak še dolga leta. Za nas je ta hip pomembno le, da igramo, kot moštvo. Tekmovalno leto smo začeli zelo spodbudno, ampak menim, da smo lahko dobri skozi celotno sezono."
Ivan Zajcev se je k Modeni preselil iz Perugie in si takoj nadel kapetanski trak.
Ivan Zajcev se je k Modeni preselil iz Perugie in si takoj nadel kapetanski trak. FOTO: Reuters

Vsekakor bo ogromno odvisno tudi od igre 30-letnika z Raven na Koroškem, kar je nazadnje dokazal proti izjemno kakovostni Perugii, branilcem naslova državnega prvaka, ko je bil ob porazu Modene s 3:1, na gostovanju s 17 točkami najboljši posameznik v moštvu.

Italijanski derbi v Ligi prvakov
Slovenijo bo v odbojkarski Ligi prvakov zastopal ACH Volley, Italijo poleg Perugie in Lube Civitanove, še Modena. "Vsekakor igramo v izjemno zahtevni skupini, veseli, da bomo igrali z Lubejem, saj je to velik magnet za italijanske navijače. Tudi poljska ZAKSA s trenerjem Andreo Gardinijem bo nekaj posebnega, kar zadeva češkega predstavnika pa podrobnosti še ne poznam," je zaključil Sartoretti, ki verjame, da bodo z Urnautom kmalu našli skupen jezik in se dogovorili za podaljšanje sodelovanja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.