Odbojka

Saša Planinšec: Zakaj pa ne bi presenetile Poljske?

Ljubljana, 23. 08. 2019 10.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenske odbojkarice odštevajo ure do svojega uvodnega dvoboja na evropskem prvenstvu v Lodžu, kjer se bodo nocoj s pričetkom ob 20.20 z neposrednim prenosom na Kanalu A in VOYO pomerile z eno od sogostiteljic turnirja Poljsko. Odlična srednja blokerka Saša Planinšec verjame, da bi jo lahko Slovenke že na začetku tekmovanja zagodle enim od favoritinj za najvišja mesta.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Favorizirane poljakinje pod večjim pritiskom
    01:53
    Iz 24UR: Favorizirane poljakinje pod večjim pritiskom
  • Saša Planinšec pred uvodno tekmo EP s Poljsko: Z dobrim servisom in sprejemom jih prisiliti v napake
    00:59
    Saša Planinšec pred uvodno tekmo EP s Poljsko: Z dobrim servisom in sprejemom jih prisiliti v napake
Nocojšnji uvodni obračun slovenskih odbojkaric na evropskem prvenstvu v Lodžu proti gostiteljici turnirja Poljski si boste v neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO lahko ogledali od 20.20 dalje. Držimo pesti za naša dekleta!
Mnogi so ob pogledu na sestavo predtekmovalne skupine B letošnjega evropskega prvenstva v odbojki za ženske, v kateri bodo slovenske reprezentantke v Lodžu lovile enega od prvih štirih mest za želeni preboj v izločilne boje, le zmajevali z glavo, meneč, da imajo varovanke selektorja Alessandra Chiappinija majhne možnosti za vidnejši dosežek.

A če vprašate odlično srednjo blokerko Sašo Planinšec, do kod lahko sežejo simpatične Slovenke v skupinskem delu tekmovanja, vam bo nekdanja članica nemškega Dresdna dejala sledeče: "Naš cilj je vsekakor preboj v drugi krog tekmovanja, a se v isti sapi zavedamo moči tekmic iz naše skupine. Možno je vse, premagamo lahko katero od favoriziranih reprezentanc, lahko pa tudi izgubimo proti vsaki. Potrebno bo garati na vsaki tekmi, težko bo, morale bomo prikazati našo najboljšo igro, ki jo v tem trenutku zmoremo, in obenem upati na ugoden razplet. Osebno verjamem, da smo že na uvodni tekmi zmožne pokvariti načrte poljskim reprezentantkam, ki so sicer izjemno kakovostne igralke."

Slovenske odbojkarice se zavedajo zahtevnosti naloge, ki jih čaka na evropskem prvenstvu na Poljskem.
Slovenske odbojkarice se zavedajo zahtevnosti naloge, ki jih čaka na evropskem prvenstvu na Poljskem. FOTO: CEV
Z vsako točko rasti kot moštvo
Po besedah Planinščeve so priprave potekale nemoteno in obenem na visoki kakovostni ravni: "Na turnirju na Madžarskem smo začele nekako v nižji prestavi, kasneje pa po korakih stopnjevale našo pripravljenost ter sproti odpravljale napake, ki si jih ne bomo smele privoščiti na evropskem prvenstvu. Ob koncu priprav, predvsem na zadnjih dveh pripravljalnih tekmah proti Azerbajdžanu, pa smo prikazale lepo igro in spoznale, da se lahko enakovredno kosamo z vsako reprezentanco. Z vsako dobljeno točko bomo rasle kot moštvo." 

Portugalke in Ukrajinke premagljive, toda ...
O tem, katere od petih tekmic v skupini B bi bile objektivno gledano 'najlažje' premagljive, je naša tokratna sogovornica odgovorila: "Največ možnosti imamo zagotovo proti Portugalski in Ukrajini, čeprav s slednjo že kar nekaj časa nismo odigrale kakšne tekme. Morda tudi proti reprezentanci Italije, čeprav vemo, da gre za aktualne svetovne podprvakinje, Belgijke pa smo že spoznale v zadnjih kvalifikacijah, medtem ko bodo Poljakinje v vlogi sogostiteljic turnirja zelo nevarne v boju za najvišja mesta."

EP v odbojki: Slovenija - Poljska
EP v odbojki: Slovenija - Poljska FOTO:
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

A si ti mal bogi
24. 08. 2019 09.15
+1
A ste jih presenetile?
24 cenzur
23. 08. 2019 18.22
+4
Takale ti jo primaže, da se glava okol obrne :)
komar
23. 08. 2019 17.09
+3
komar
23. 08. 2019 16.20
-2
Ze dovolj slabo presenecamo nas narod in kulturo,po svetu
andry1
23. 08. 2019 15.58
+0
Jaz bi jo tud presenetu😊
totinori
23. 08. 2019 15.49
+8
Vznemirljivi Sašk bi se pustil še kdo presenetiti, pa Moniki, Tini, Izi....!
Kairos22
23. 08. 2019 14.49
+31
Srečno punce!!!
izzy1
23. 08. 2019 14.48
+21
tako se govori