Odbojka

Škorc: Naslov smo osvojili z ekipo mladcev in 'očetom' Šketom

Maribor, 26. 04. 2021 09.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., E.Č.
Komentarji
8

Odbojkarji Merkur Maribora so osvojili naslov državnih prvakov, prvega po sezoni 1992/93. Na peti tekmi velikega finala so na domačem parketu s 3:2 premagali sedemnajstkratne slovenske prvake, ACH Volley Ljubljana. Mariborčani so tako prekinili 16-letno prevlado ACH Volleyja na slovenskih igriščih, z zmago pa se 17-kratnim prvakom oddolžili za poraz v finalu letošnje srednjeevropske lige. Navdušenje v Mariboru je bilo popolno in lahko si le predstavljamo, kaj bi bilo, če bi lahko v dvorani Tabor bili še gledalci ...

Več videovsebin
  • Rok Možič po naslovu odbojkarskih prvakov
    01:01
    Rok Možič po naslovu odbojkarskih prvakov
  • Matija Pleško po izgubljenem finalu
    02:59
    Matija Pleško po izgubljenem finalu
  • Sebastijan Škorc po osvojenem prvenstvu
    03:59
    Sebastijan Škorc po osvojenem prvenstvu
  • Matic Videčnik po končani finalni seriji
    01:30
    Matic Videčnik po končani finalni seriji
  • Alen Šket po osvojenem državnem naslovu
    01:36
    Alen Šket po osvojenem državnem naslovu
Sebastijan Škorc
Sebastijan Škorc FOTO: Aljoša Kravanja

ACH Volley Ljubljana je bil blizu svojega 18. naslova državnih prvakov, saj je v finalni seriji vodil z 2:0 v zmagah in odlično začel odločilni peti niz na peti tekmi, ko je povedel s 5:2, a se Merkur Maribor do zadnjega ni predal ter dobil odločilno tekmo za svojo tretjo lovoriko najboljšega v državi. 

Sezona se bo zdaj nadaljevala z zaključnim delom pokala, za naslov sta v igri oba finalista prvenstva.

Po petih nizih se je končalo tudi tretje finalno srečanje, medtem ko so se preostala končala po štirih. "To, kar so fantje prikazali v tej finalni seriji in skozi celotno sezono, vejo samo tisti, ki so bili z nami ves čas. Rasli smo kot ekipa in na koncu delovali kot zelo izkušena ekipa, ki pa je pravzaprav ekipa mladcev z očetom na igrišču, Alenom Šketom. Lahko bi našteval vse igralce, saj so vsi dali vse, kar so imeli, in igrali tudi za poškodovane. Klub smo gradili iz ničle in prišli na vrh. Naslov pomeni, da se bo v Mariboru prvič igrala Liga prvakov. Zdaj je na nas, da začnemo graditi ekipo za Ligo prvakov. Globok priklon vsem fantom in vsem, ki so bili z nami celotno sezono, ker Merkur Maribor je prvak Slovenije," je bil po koncu naslova državnih prvakov za uradno spletno stran OZS vesel trener Štajercev Sebastijan Škorc.

Alen Šket ima šest naslovov državnega prvaka. Prvič je do laskave lovorike prišel z Mariborčani.
Alen Šket ima šest naslovov državnega prvaka. Prvič je do laskave lovorike prišel z Mariborčani. FOTO: Aljoša Kravanja

Maribor je tretjič državni prvak. Prva naslova ima v prvih dveh sezonah v samostojni Sloveniji, torej 91/92 in 92/93. Tako je od zadnjega naslova minilo kar 28 let. Zanimivo je, da je takrat za ekipo Maribora igral Peter Možič, tokrat pa se je naslova veselil še njegov sin Rok. Odbojkarica je bila tudi njegova mama Mojca, ki ima z mariborskim Branikom tudi dva naslova prvakinje v samostojni Sloveniji (še dva pa v nekdanji državi). Alen Šket se je veselil že 6. naslova DP, prvega v dresu Maribor, saj je prvih pet osvojil pri ACH-ju. Na trenerskih klopeh pa sta bila dolgoletna reprezentanta Sebastjan Škorc in Matija Pleško.

Sebastijan Škorc in Matija Pleško
Sebastijan Škorc in Matija Pleško FOTO: Ervin Čurlič

ACH je, najprej kot blejski, nato pa kot ljubljanski klub, pri nas kraljeval v zadnjih 16 letih oziroma od sezone 2004/05. Ta niz je uspelo prekiniti Mariboru, čeprav se jim je v končnici dogajalo marsikaj, predvsem pa so se vrstile poškodbe. A so iz tekme v tekmo navduševali s svojo veliko srčnostjo in nepopustljivostjo in na koncu zasluženo prišli do laskave lovorike.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tavullia46
26. 04. 2021 15.39
-1
Radovljiški klub!...
Sentis
26. 04. 2021 10.16
+4
Čestitke Mariboru!
ummax
26. 04. 2021 09.54
+1
Čestiy Mariboru, da je presekal ACH. Mi je pa obnašanje Škorca in pa malega Možica čez mejo dobrega okusa. On skače kot opica, mali pa nadut k strela. Naj se učita pri Šketu. Miren dostojen, čeprav je strup v napadu in bi lahko hodil k pav. Upam da sedaj zberejo kakšen cent še in ekipo dopolnijo, pripravijo do tega da bo konkurenčna v LP ali vsaj da ne bo trening ekipa kot so bili zadnje čase ACH-jevci.
JernejKopitar
26. 04. 2021 10.54
+4
Če rosno mladost in prekipevanje od energije in sreče imenuješ nadutost, se s tabo lahko strinjam. Rok, ki je komaj dobro zaključil s srednjo šolo se že lahko pohvali s srebrom iz EP, sedaj so po 28 letih vrnili naslov državnih prvakov v MB, bil je prvak v odbojki na mivki na različnih prvenstvih v vseh mogočih kategorijah. Ta njegova energija je odraz njegovih let. O Roku bomo še veliko slišali, naj samo nadaljuje tako, kot si je zamislil. Z leti bo prišla zrelost in umirjenost. Odbojkarji v Sloveniji so VELIKA družina. V veliki tekmovalni družini se vedno kaj dogaja in pozitivno medsebojno rivalstvo je sestavni del tega življenja. Tekmujejo v športu, kjer ni medsebojnega kontakta med nasprotniki. Tu ni prekrškov, grobe igre,... Tukaj moraš biti za odtenek hitrejši, v tistem trenutku sprejeti boljšo odločitev, skočiti centimeter višje, žogo udariti samo malo mimo (če preveč gre žoga v out) bloka,.... Kapo dol - vsem. Je pa dobro, da je zmagal Maribor, ker bo to samo pozitivna sprememba za kvaliteto tega športa v Sloveniji.
PE PE BOLCEV
26. 04. 2021 11.23
-1
Jernej. To, da je zmagal mb vsekakor ni nujno dobro za razvoj tega sporta v sloveniji. Zmaga krke v basketu. Celja v fuzbalu. Niso prav nic pripomogli k kvaliteti omenjenih sportov v sloveniji. Prej obratno.
JernejKopitar
26. 04. 2021 16.16
+2
Vsak šport ima svoje zakonitosti. Pri odbojki je v Mariboru še nekaj mladih odličnih talentov, ki trdo trenirajo (in so že zelo uspešni). Ta uspeh je zagotovo velika motivacija zanje. Bo še lepo in zanimivo v tem športu.
RTVjeZAKON
26. 04. 2021 09.39
+6
Sortegilio
26. 04. 2021 09.34
+5
Bravo Maribor. Obdržati glavnino ekipo - vse nosilce pa še dodati enega dva in nadaljevati zgodbo.