Odbojka

Izjemno: Slovenci po preobratu do zmage in četrtfinala z Rusijo!

Ljubljana, 21. 09. 2019 20.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Uspelo je! Naša izbrana vrsta je v Stožicah v osmini finala evropskega prvenstva ugnala Bolgarijo in se tako uvrstila med osem najboljših. Po prvem nizu, ki je pripadel gostom, so naši zaigrali naravnost fantastično in dobili tri zaporedne nize. Na koncu je bilo 3:1. V ponedeljek Slovence čakajo Rusi.

Več videovsebin
  • Vrhunci prvega niza tekme Slovenija vs. Bolgarija
    11:23
    Vrhunci prvega niza tekme Slovenija vs. Bolgarija
  • Vrhunci 2. niza tekme Slovenija vs. Bolgarija
    12:21
    Vrhunci 2. niza tekme Slovenija vs. Bolgarija
  • Vrhunci tretjega niza tekme Slovenija vs. Bolgarija
    11:22
    Vrhunci tretjega niza tekme Slovenija vs. Bolgarija
  • Vrhunci 4. niza tekme Slovenija vs. Bolgarija
    15:14
    Vrhunci 4. niza tekme Slovenija vs. Bolgarija
  • Klemen Čebulj po veličastni zmagi: Ekipa je ves čas verjela v uspeh
    01:50
    Klemen Čebulj po veličastni zmagi: Ekipa je ves čas verjela v uspeh
  • Predsednik OZS Metod Ropret: No, s takšno igro pa lahko igramo proti vsakomur
    02:01
    Predsednik OZS Metod Ropret: No, s takšno igro pa lahko igramo proti vsakomur
  • Dejan Vinčić: Pomislil sem samo, da nam se ne ponovi zgodba s Severno Makedonijo.
    01:27
    Dejan Vinčić: Pomislil sem samo, da nam se ne ponovi zgodba s Severno Makedonijo.
Slovenski blok je bil proti Bolgarom naravnost odličen.
Slovenski blok je bil proti Bolgarom naravnost odličen. FOTO: Damjan Žibert

Bolgari so srečanje bolje odprli, saj so povedli z 2:0. Led je za naše v kapetanskem slogu prebil Tine Urnaut, ki je znižal na 1:2. Pri 4:4 sta bili ekipi prvič izenačeni, ko je Alen Pajenk odlično odreagiral na mreži. Sledil je blok Mitje Gasparinija za navdušenje v Stožicah in sploh prvo vodstvo naših. Nato smo spremljali zelo izenačen dvoboj, naši pa so znova povedli po odličnem servisu Dejana Vinčića. Pri 12:10 je Slovenija prvič povedla za dve, a je takoj za tem glasne navijače nekoliko umiril Cvetan Sokolov, ki je izkušeno ugnal trojni slovenski blok. Pri 16:14 so naši znova vodili za dve, z izjemnim blokom se je izkazal Jan Kozamernik. Slovenci so prvič vodili za tri pri rezultatu 17:14, ko je odreagiral Silvano Prandi. Izkušeni Italijan je klical minuto odmora. A tudi po kratkem predahu so naši nadaljevali z visokim tempom igre, ki je poskrbel za prednost 20:16. Na prvi pogled ugodno prednost so naši zadržali do druge minute odmora na zahtevo bolgarske klopi. Nato so gostje dosegli dve zaporedni točki za znižanje na 22:20. Slovenci pa se naleta niso ustrašili in po zaslugi kapetana Urnauta prišli do prve zaključne točke pri 24:21. Bolgarom jo je uspelo ubraniti, nato pa so po slabem Urnautovem zaključku prišli na le točko zaostanka. Odreagiral je Alberto Giuliani, ki je napeto dogajanje prekinil z minuto odmora. Sledil je še uspešen blok Bolgarov in v Stožicah je pri izidu 24:24 zavladala tišina. Alen Pajenk je v velikem slogu poskrbel, da so tribune znova oživele, in Slovenija je imela še četrto zaključno žogo, a je Vinčić začetni udarec poslal v mrežo. Do točke so znova prišli Bolgari, ki so naposled za razliko od naših izkoristili že svojo prvo zaključno žogo za zmago v prvem nizu.

Naši so iz rok izpustili sijajno priložnost za zmago v prvem nizu in to se je poznalo tudi v začetku drugega dela. Bolgari po povedli s 4:1 in nato tudi s 6:2. Nato pa je začetni udarec prešel v roke Klemna Čebulja, ki je v Stožicah pripravil pravi ‘Čebulj šov’. S sijajnimi servisi je poskrbel za delni zid 8:0 in Slovenija je kar naenkrat vodila z 10:6. Odlično je deloval tudi naš blok, ki je kar nekajkrat zaustavil poizkuse Bolgarov. Za novo najvišjo prednost na srečanju je pri izidu 14:8 poskrbel kdo drug kot 27-letni Čebulj, za katerega gostje niso imeli prave rešitve. Sledil je še odličen blok Pajenka in na semaforju je pisalo že 15:8. Pri izidu 18:10, ko je bil v bloku znova uspešen Čebulj, je prednost naših znašala že osem točk. Razlika je bila tokrat prevelika, da bi Bolgarom uspelo ujeti priključek, in naši so na krilih stožiškega občinstva slavili s 25:17 za izenačenje na 1:1 v nizih. Čebulj je v drugem nizu dosegel kar šest točk, od tega sta bili dve doseženi neposredno z začetnega udarca. 

Član italijanskega Trentina Klemen Čebulj je odigral na najvišji mogoči ravni in s soigralci poskrbel, da bomo lahko še naprej uživali v predstavah slovenskih odbojkarjev na letošnjem EuroVolleyju.
Član italijanskega Trentina Klemen Čebulj je odigral na najvišji mogoči ravni in s soigralci poskrbel, da bomo lahko še naprej uživali v predstavah slovenskih odbojkarjev na letošnjem EuroVolleyju. FOTO: Damjan Žibert

Čebulj kot z 'drugega planeta'
Tretji niz, ki se mnogokrat izkaže za odločilnega, se je začel po okusu slovenskih navijačev. Za 5:3 je poskrbel Urnaut s sijajno točko iz drugega plana. Nato so se Bolgari nekoliko približali, +2 pa je na semaforju znova pisalo po točki Čebulja za 9:7. Prvi zvezdnik Bolgarov Sokolov je nato prejel sijajen blok z naše strani za 10:8. Pri izidu 12:8 je Sokolova še enkrat zaustavil izjemno razpoloženi slovenski obrambni zid, ki je poskrbel za prednost s tremi točkami. 29-letni zvezdnik je kaj kmalu za tem storil še eno napako in Slovenija je prišla v vodstvo s štirimi točkami. Nato je bil na pravem mestu znova blok za 17:12. Navdušenje v Stožicah je bilo popolno, ko je že omenjeni Sokolov storil še eno v vrsti napak za +6 Giulianijeve čete. Prednost naših je samo še rasla in pri 20:12 je prekaljeni Prandi posegel po prekinitvi, ki pa spremembe na srečo ni prinesla. Urnaut je z izjemnim udarcem poskrbel za prvo zaključno žogo za prednost naših pri 24:15. Slovenci so nato preko Pajenka izkoristili drugo priložnost. Bilo je 25:16.

Ob pričetku četrtega niza so bili Bolgari še vedno v šoku in Slovenci so povedli s 3:0. Dvakrat je izjemno serviral Čebulj, točko pa je v svojem slogu vpisal tudi Urnaut. Kapetan je bil ponovno natančen za osmo točko naših, ko je prednost že znašala +5. Pri izidu 9:6 se je izkazal prvi libero Jani Kovačič, ki je postavil temelje deseti točki naših v četrtem nizu. Sledil je še zaključek Tončka Šterna, ki je ugnal trojni bolgarski blok, za ponovno prednost s petimi točkami razlike. Do konca tekme je razlika samo še naraščala. Občinstvo v Stožicah, ki je bilo večino četrtega niza na nogah, je spremljalo odbojkarsko simultanko naše izbrane vrste. Pohvaliti gre tudi selektorja Giulianija, ki je z obrambno taktiko za bolgarskega zvezdnika Sokolova poskrbel, da je bil ta povsem nemočen. Zadnji niz se je na koncu končal s 25:17.

Na prvi sobotni tekmi v Stožicah so bili od Grkov boljši Rusi, ki so slavili s 3:0. 

 

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

22.37

Klemen Čebulj po sijajni predstavi: "Ta zmaga je plod neverjetnega dela v zadnjih štirih mesecih. Ekipa je verjela v uspeh, čeprav je nasproti stala izjemno močna bolgarska reprezentanca. Tudi po izgubljenem prvem nizu se nismo vdali v usodo in v nadaljevanju povsem strli Bolgarijo."

22.30

Konec je ............. ZMAGAAAAAAAAAA!

Po izjemni predstavi slovenskih odbojkarjev, ki so v štirih nizih in s skupnim izidom 3:1 povsem nadigrali nocoj povprečne Bolgare, se prava veselica v Stožicah šele začenja. Bravo, fantje! Zdaj pa je v četrtfinalu na vrsti znova mogočna Rusija.

22.27

Samo še malo ...

Slovenija po točki Tončka Šterna vodi z 22:15. Samo še malo manjka do velikega skalpa slovenskih odbojkarjev.

22.25

Neprepoznavni Sokolov

Nocoj povprečni Cvetan Sokolov je znova poslal začetni udarec v avt za vodstvo slovenskih odbojkarjev s 7 točkami razlike (19:12).

22.23

Sijajni 'Vinko'

Ko že pomisliš, da so slovenski odbojkarji prikazali prav vse, kar odbojko dela čudovito, je Dejan Vinčić s fantastično posamično akcijo poskrbel za vodstvo s +6 (16:10).

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (159)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
22. 09. 2019 12.16
hehe.....kje pa je fuzbal …..daleč od četrtfinala .!! hehehe
Capo dei Capi - novi profil
22. 09. 2019 10.55
+1
Maxx365... Hedging...Jaz nisem Slo. državljan z pod-povprečnim IQ, kateri gre "YOLO" na 50/50... Igram stave profesionalno že 5 let... AROI=16% #IgraVerjetnosti
Maxx365
22. 09. 2019 10.59
+5
Da nisi slo. državljan, se vidi po trolanju in sovražnih komentarjih.
lidu
22. 09. 2019 10.43
+18
Sam tale Sanja Modrić pa res srečo prinaša našim športnikom...kadar ona povezuje dogodek naši zmagujejo. Tako je bilo pri košarki, tako sedaj pri odbojki. Vsakič ko je ona, zmagajo...ko pa je povezovalana Nataša, so naši zgubil...tako da popovci glejte, da bo v ponedeljek v Stožicah Sanja.
Smešno
22. 09. 2019 10.34
+5
Aleluja! Zdaj pa po Rusih..
Da se mene pita..
22. 09. 2019 10.12
+6
Maxx365
22. 09. 2019 10.09
+19
OK, dajmo fantje, zdaj pa še enkrat proti "nepremagljivim" Rusom. Če boste pustili srce na parketu kot proti Bolgarom, vam tudi ob porazu ne bo nihče tega zameril.
uporabnica1
22. 09. 2019 10.07
+11
Bravo naši, zaprli usta vsen negativcem!🇸🇮
šumar
22. 09. 2019 09.59
-21
to je pa to haha v pondelek pakiranje
Kara Kutin
22. 09. 2019 10.57
+6
Kam pa greš, šušmar? Najbrž v kako temno luknjo, kjer se boš skrival pred lastno aroganco in privoščljivostjo. Aa, ne bo pomagalo, boš kar moral še naprej živeti sam s svojo zlobno naravo, česar ti niti najmanj ne zavidam.
BroNo1
22. 09. 2019 09.49
+34
Sanja Modrić je en sonček, z njo pridejo tudi zmage. Najbolj simpatična novinarske flote na tekmah!!!
Ročak
22. 09. 2019 09.34
-3
Alen Pajenk odlično "ODREAGIRAL" na mreži. Pa kdo je te novinarje učil Slovenskega jezika? Tujka je "reakcija" in ne "odreakcija". Torej je reagiral. Pred tujke ne dajemo predlogov.
Pa kaj
22. 09. 2019 09.45
+3
BroNo1
22. 09. 2019 09.50
+14
Če ne bodo novinarji spoštovali jezika, kdo ga pa bo, ti dlaka v jajcu!?!?
Qualisvirtalisoratio
22. 09. 2019 09.24
+23
Kje je un tip, ki je baje včeraj dal 500€ na Bolgarijo?
Maxx365
22. 09. 2019 10.06
+10
A Kapo dej kapo? Pač en trol, ki je zdaj poniknil. Se bo pa vsekakor pojavil pred in po tekmi z Rusijo, posebej si bo dal duška, če bodo naši izgubili.
Maxx365
22. 09. 2019 10.07
+10
... takrat bo pa napisal, da je stavil 1000€, haha
LUNA666
22. 09. 2019 09.10
+24
Bravo 👏 igralcem in navijačem ampak zakaj zdaj spet Rusi😬😬
odbojka77
22. 09. 2019 08.58
+21
Vrhunska tekma...bravo pobi tako se igra, čeprav me je blo v začetku 2 polčasa res strah, da nam ne bo ratal....odlično se je vse skupaj izšlo 💪💪💪
Le vkup uboga gmajna
22. 09. 2019 09.23
+8
Drugega polčasa!? O kateri tekmi ti te to pišeš? Koper vs Maribor?
odbojka77
22. 09. 2019 10.43
+3
Rafail
22. 09. 2019 08.57
+10
A bo tud Putin pršu gledat tekmo
BroNo1
22. 09. 2019 09.51
+6
Najpametnejši
22. 09. 2019 10.49
+1
Mislim, da bi bilo to res lepo presenečenje.
degenos
22. 09. 2019 08.48
+13
hehe….kdaj bo fuzbal osvoju kako medaljo na velkih tekmovanjih ????? hehe
Jozef Trtica 3
22. 09. 2019 08.44
+36
Polne Stožice in huronsko navijanje je igralce poneslo do zmage.Bravo igralci in navijači!!!
Sortegilio
22. 09. 2019 08.42
+23
Rutinirano so zmagali. Čestitke!
Malo_sutra
22. 09. 2019 08.37
-32
Bravo podalpski janezi
Haloo
22. 09. 2019 08.22
+30
Kliko7
22. 09. 2019 08.18
+40
Ze to je uspeh, da sploh igrajo z rusi . V Rusiji je ena vas tolk velika kot cela Slovenija
Le vkup uboga gmajna
22. 09. 2019 09.25
+1
Obišči enkrat Rusijo, da boš videl kake neumnosti pišeš.
priderprider
22. 09. 2019 10.53
+2
Le 2 ruski mesti imata več prebivalcev kot celotna Slovenija. 70 mest pa je večjih po številu prebivalcev kot Ljubljana. Ni vse samo v velikosti.