Odbojka

Šket samozavestno: Verjamem, da bodo naši navijači preglasili Poljake

Ljubljana, 26. 09. 2019 08.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odbojkarska mrzlica se stopnjuje. V četrtfinalu so padli evropski prvaki Rusi, v polfinalu pa slovensko izbrano vrsto čakajo aktualni svetovni prvaki Poljaki. Poljska je gostila zadnje evropsko prvenstvo, a pred dvema letoma ostala praznih rok. Velika pričakovanja rdeče-belih so v osmini finala razblinili prav Slovenci.

Na zadnji tekmi pred domačimi navijači se bodo slovenski odbojkarji merili s Poljsko, aktualnimi svetovnimi prvaki, ki so dvakrat zapored posegli po zlatu na SP, na evropskem pa vknjižili enega samega. Poljaki so se veselili naslova evropskih prvakov leta 2009 v Turčiji, dve leti kasneje so se okitili z bronom, kar je tudi njihovo zadnje odličje z EP.

"Z igro, kot smo jo prikazali proti Rusiji, smo zmožni vsega," je prepričan Šket.
"Z igro, kot smo jo prikazali proti Rusiji, smo zmožni vsega," je prepričan Šket. FOTO: Damjan Žibert
Prenos tekme med Slovenijo in Poljsko si lahko ogledate na Kanalu A in VOYO, s prenosom pričnemo ob 20. uri.

Zadnji zmenek slovenske izbrane vrste s Poljaki je bil pred dobrim mesecem dni, v kvalifikacijah za Olimpijske igre v Gdansku. Poljaki so po preobratu slavili s 3:1. Srednji bloker slovenske reprezentance Alen Šket verjame, da bo zgodba tokrat povsem drugačna. "Čakajo nas svetovni prvaki. Vemo, na kakšnem nivoju igrajo, z njimi smo se že pomerili. Takrat je bila sreča na njihovi strani. Sedaj igramo pred domačo publiko, zato računamo na glasno podporo s tribun. Vse bo odvisno od nas samih. Z igro, kot smo jo prikazali proti Rusiji, smo zmožni vsega," pove novi član poljskega prvoligaša Czarni Radoma.

Pred dvema letoma so prav Slovenci na Poljskem uničili sanje domačinov po odličjih. V osmini finala so pred polnimi krakovskimi tribunami povsem ponižali Poljake in si s 3:0 zagotovili vstopnico za četrtfinale. "Ne bojimo se poljskega maščevanja. Takrat nismo bili v polni postavi, manjkal je Klemen Čebulj, ki je na tem prvenstvu v vrhunski formi. Zavedamo se, da je vsak člen ekipe pomemben, vsak lahko stopi na igrišče in prispeva točko," je prepričan Šket.

Alen Šket je že pred začetkom prvenstva napovedoval boj za odličja.
Alen Šket je že pred začetkom prvenstva napovedoval boj za odličja. FOTO: OZS

Misija: Kubiak in Leon

Velika nevarnost za Slovence preti od naturaliziranega Poljaka Wilfreda Leona, visoko motiviran je tudi kapetan Michal Kubiak. Poljaki so doslej prvenstvo odigrali brez napak, oddali so zgolj en sam niz. Poljski stroj je zdrobil Estonce, Nizozemce, Čehe, Črnogorce, Ukrajince, v osmini finala Špance in Nemce v četrtfinalu.

Slovenija si je na letošnjem EP privoščila dva spodrsljaja, v skupinskem delu je klonila proti Severni Makedoniji in Rusiji. Slednji se je za poraz oddolžila v četrtfinalu. "Proti Rusom nismo uspeli zaustaviti vseh, tudi proti Poljakom bo tako. Leon je njihova dodatna moč, če nam uspe zaustaviti njega in Kubiaka, smo naredili že veliko," je o moči poljske izbrane vrste prepričan Slovenskobistričan.

Stožice bodo pokale po šivih, drugi sklop vstopnic je pošel v manj kot dveh minutah.
Stožice bodo pokale po šivih, drugi sklop vstopnic je pošel v manj kot dveh minutah. FOTO: Damjan Žibert

Navijači najpomembnejši, ko ne gre

Gostje brez dvoma veljajo za favorite, a ob huronskem navijanju v Stožicah so klonile že številne reprezentance, ki so imele prednost na papirju. "Navijače čutimo. Podpirajo in ponesejo nas, tudi ko ne gre. Takrat je najbolj pomembno, da se zberemo in vrnemo v igro. Verjamem, da bodo naši navijači preglasili Poljake," zaključi Šket.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sputnik
26. 09. 2019 12.52
+0
šket ima manj minutaže kot je bilo ruskih navijačev na zadnji ruski tekmi
ANDRO2004
26. 09. 2019 16.14
Sputnik. V življenju se nisi ukvarjal s športom. Če bi se, ne bi pisal takih neumnosti.
tedoVV2HCmedo
26. 09. 2019 12.46
Koliko je bilo ruskih navijačev na prejšnji tekmi? Poljskih bo enako veliko.
Sputnik
26. 09. 2019 12.52
LeMonster
26. 09. 2019 11.25
+2
hrastncan
26. 09. 2019 10.20
+8
Da bomo preglasili Poljake sploh ni vprašanje. Prepričan sem, da jih bomo tudi premagali. Take priložnosti, da imaš možnost to doseči pred svojo publiko, se preprosto ne sme zapraviti.