Odbojka

Slaba organizacija ne bo vrgla Slovencev s tira: 'Nas zanimajo le zmage'

Firence, 17. 09. 2018 16.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V./M.F.
Komentarji
0

V taboru slovenske moške odbojkarske izbrane vrste, ki po treh odigranih tekmah na svetovnem prvenstvu v predtekmovalni skupini A v Firencah še ne pozna poraza, se ne obremenjujejo s slabo organizacijo, ki ni dostojna turnirja na najvišji ravni. "Naš edini fokus je na izboljšavah v igri in zmagah," sporoča slovenski kapetan Tine Urnaut.

Več videovsebin
  • Kapetan Tine Urnaut: Z organizacijo turnirja se ne obremenjujemo
    02:20
    Kapetan Tine Urnaut: Z organizacijo turnirja se ne obremenjujemo
  • Iz 24UR: Več kot le športne copate
    01:47
    Iz 24UR: Več kot le športne copate

Kapetan slovenskih odbojkarjev Tine Urnaut v teh dneh v Firencah z odločnimi koraki in potezami vodi svojo reprezentanco k izpolnitvi začrtanih ciljev. Slovenci so svoje prvo svetovno prvenstvo začeli s prepričljivima zmagama proti Dominikanski republiki in Japonski, tretji dvoboj pa je prinesel precej več stresa in napak proti razigrani Belgiji, ki pa kljub vodstvu že z 2:0 v nizih ni uspela dokončno streti odpora že odpisanih slovenskih odbojkarjev.

Eklatanten primer slabe organizacije na letošnjem SP v Firencah se na našo žalost kaže tudi v primeru vselej srčnega korektorja Tončka Šterna, ki je šele drugi dan po tekmi z Belgijo, na kateri je utrpel (hujšo) poškodbo gležnja, 'prišel na vrsto' za pregled z magnetno resonanco. Da bi bila mera polna, Štern še vedno čaka na izvide pregleda, za katere srčno upamo, da bodo ovrgli kakršenkoli sum na težjo poškodbo.


"To samo kaže na to, da smo tudi psihološko zelo dobro pripravljeni na svetovno prvenstvo. Vedeli smo že pred odhodom v Italijo, da je naša skupina zelo izenačena, in da bo potrebno za vsako točko in niz pošteno pljuniti v roke. Zmaga nad Belgijo je bila sladka in obenem nov dokaz, kako močni smo kot moštvo," je na dan četrte tekme v skupini, ki Sloveniji na nasprotni strani mreže prinaša odlične Argentince, dejal 30-letni Korošec. Slednji je prepričan, da tudi tako kakovostnega tekmeca, kot so 'gavči', Slovenija lahko premaga.

Slovenski odbojkarji imajo pred nadaljevanjem svetovnega prvenstva v Firencah še veliko rezerv v svoji igri.
Slovenski odbojkarji imajo pred nadaljevanjem svetovnega prvenstva v Firencah še veliko rezerv v svoji igri. FOTO: Aljoša Kravanja

Prepričani v svoje zmožnosti
"Moramo se zavedati, da je Argentina zelo kakovostna reprezentanca. Tudi mi smo skozi uvodne tri tekme stopnjevali svojo pripravljenost, in srčno upam, da se bo to potrdilo na zadnjih dveh tekmah v skupinskem delu tekmovanja. Argentinci so imeli sicer na uvodni preizkušnji proti Belgiji kar precej smole, toda že na naslednji proti gostiteljici turnirja Italiji pokazali svoj pravi obraz in bili vse do konca v igri za zmago. Od prve do zadnje točke bomo morali biti maksimalno osredotočeni na dosledno izvajanje taktičnih zamisli," poudarja Urnaut.

Slaba organizacija? Ne želimo izgubljati dragocenega časa 
Da je organizacija letošnjega svetovnega prvenstva vse prej kot vzoren primer za naslednje prireditelje/-ice odbojkarskega mundiala, ni potrebno izgubljati odvečnih besed. Tudi naši odbojkarji namreč že čutijo določene posledice ...

"Mi se ne želimo ukvarjati s temi zadevami, ker bi to bilo nepotrebno zapravljanje časa in energije za stvari, na katere tako ali drugače ne moremo vplivati. Tudi če bi si to želeli ... Naš edini fokus je na izboljšanju igre in doseganju zmag," je v optimističnem tonu zaključil Tine Urnaut.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.