Odbojka

Slovenci na prvi pripravljalni tekmi uspešnejši od Grkov

Kalamata, 21. 08. 2019 20.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na prvi pripravljalni tekmi z reprezentanco Grčije so slovenski odbojkarji v Kalamatiju slavili s 3:1 (-18, 21, 24, 20). S 15 doseženimi točkami sta se v našem taboru najbolj izkazala Alen Šket in Mitja Gasparini.

Tekmo so bolje začeli domačini, ki so si hitro priigrali občutnejšo prednost in ob drugem tehničnem odmoru vodili kar za šest točk. Tudi v nadaljevanju Slovenci niso našli pravega odgovora za razpoložene Grke, ki so brez težav slavili s 25:18. Že v prvem nizu je priložnost za igro dobil tudi mladi Rok Možič, ki je na tej tekmi osvojil prve točke v dresu članske reprezentance.

V nadaljevanju smo spremljali izenačeno srečanje, saj si vse do zaključka niza nobena izmed reprezentanc ni uspela priigrati več kot nekaj točk prednosti. Z močnimi začetnimi udarci je Jan Kozamernik nasprotnikom oteževal organizacijo napada. Tudi ostali slovenski odbojkarji so v tem nizu dobro servirali, saj so dosegli kar tri točke neposredno z začetnim udarcem. V končnico so vstopili s tremi točkami prednosti (18:21), kar je zadoščalo za izenačenje na 1:1. Alberto Giuliani je, kot je napovedal pred odhodom v Grčijo, uvodoma na igrišče poslal Alena Šketa, Mitjo Gasparinija, Saša Štalekarja, Žigo Šterna, Matica Videčnika in Gregorja Ropreta. Na mestu prostega igralca pa je zaigral Jani Kovačič.

Slovenci bodo z Grki odigrali še dve pripravljalni srečanji.
Slovenci bodo z Grki odigrali še dve pripravljalni srečanji. FOTO: OZS

Tudi v tretjem nizu je Slovenija še naprej kazala všečno predstavo, a je tudi Grčija dvignila nivo svoje igre. Gostitelji so vodili večino niza, naši fantje pa so navdušili predvsem v končnici niza, ko jim kljub zaostanku treh točk uspel preobrat. Niz so osvojili na razliko s 26:24. Izkazali so se z zanesljivo igro, saj so z lastnimi napakami nasprotniku v tem delu tekme poklonili le štiri točke.

V zadnjem nizu so varovanci Alberta Giulianija vseskozi držali vse niti v svojih rokah in Grkom niso dopustili, da bi prišli preblizu. Učinkoviti so bili tako v napadu ( 60 % uspešnost) kot tudi v bloku. Prav z blokom so osvojili štiri točke. Grki niso našli ustrezne rešitve in Slovenci so na koncu so slavili s 25:20. Najučinkovitejši na tekmi je s 16 doseženimi točkami bil Athanasios Protopsaltis, pri Slovencih pa sta se s 15 doseženimi točkami najbolj izkazala Alen Šket in Mitja Gasparini.

V prihodnjih dneh bodo naši odbojkarji v sklopu priprav na evropsko prvenstvo z Grčijo odigrali še dve tekmi.

Slovenija: T. Štern, Pajenk, Kozamernik 9, Šket 15, Gasparini 15, Možič 3, Vinčić, Štalekar 8, Ž. Štern 6, Klobučar, Kovačič, Videčnik 1, Ropret 5, Urnaut, Čebulj. Selektor: Alberto Giuliani.

Grčija: Zisis, Zoupani 15, Papadopoulos 2, Fillipov, Stivachtis, Petreas 3, Kokkinakis, Koumentakis, Raptis 8, Voulkidis 10, Takouridis 1, Pelekoudas, Fragos 5, Protopsaltis 16, Papalexiou 3, Andreopoulos, Kasampalis.Selektor: Dimitrios Andreopoulos.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.