Odbojka

Slovenci nimajo sreče z Ligo narodov: pričakovana preložitev na naslednje leto

, 08. 05. 2020 11.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Liga narodov, v kateri bi slovenski odbojkarji nastopili prvič in se po svetovnem prvenstvu leta 2018 prvič pomerili z vsemi najboljšimi reprezentancami sveta, je tako še eno v nizu pomembnih tekmovanj, za katera je bil usoden koronavirus.

"Liga narodov je globalno tekmovanje in čeprav sistem tekmovanja prinaša veliko zadovoljstva igralcem in gledalcem po vsem svetu, prav ta dobra stran VNL v času pandemije predstavlja največje tveganje. Vsekakor bi bilo neprimerno, morda celo neodgovorno, da bi izpeljali tekmovanje, če ne bi mogli zagotoviti varnosti igralcev in drugih udeležencev, oz. VNL ne bi mogli organizirati na najvišji možni ravni," je dejal predsednik FIVB, Ary Graca. Z FIVB so še sporočili, da so začeli s pripravo na tekmovanje, ki ga bo mednarodna zveza izpeljala v prihodnjem letu. 

Metod Ropret in Gregor Humerca
Metod Ropret in Gregor Humerca FOTO: Jure Kodrun

Na Odbojkarski zvezi Slovenije so odpoved lige, ki bi jo v začetku junija gostili v Ljubljani, pričakovali. 

Slovenski odbojkarji bi v Ligi narodov nastopili prvič in bi se po svetovnem prvenstvu leta 2018 ponovno pomerili z vsemi najboljšimi reprezentancami sveta.

"Zveze, ki bo morale s svojimi reprezentancami v letošnji sezoni sodelovati v Ligi narodov, smo bile od izbruha pandemije koronavirusa ves čas v stiku z mednarodno zvezo. Sprva smo vse zveze potrdile predlog, da ligo prestavimo, v zadnjih tednih pa je že postalo jasno, da VNL tokrat ne bomo spremljali. Vsi smo si zelo želeli, da bi Slovenija po vseh peripetijah in dokazovanju, da sodi med elito, vendarle zaigrala v družbi najboljših reprezentanc, a bomo morali na to še počakati. Glede tega res nimamo sreče, a tako je, zdravje je najpomembnejše. Verjamem, da bodo naši fantje dobili priložnost, da vendarle zaigrajo v tem elitnem tekmovanju, a moramo vsi skupaj najprej dobiti tekmo s koronavirusom," je za uradno spletno stran OZS pojasnil generalni sekretar Odbojkarske zveze Slovenije, Gregor Humerca.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.