Odbojka

Slovenci v pripravah na kvalifikacije za OI: 'Treba bo igrati najboljšo odbojko'

Kranjska Gora, 15. 07. 2019 19.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J./E.Č.
Komentarji
2

Odbojkarska reprezentanca se je zbrala v Kranjski Gori in začela s pripravami na kvalifikacije za olimpijske igre, ki jih bo naša izbrana vrsta odigrala med 9. in 11. avgustom v Gdansku. Tekmeci Slovencev bodo Poljaki, Francozi in Tunizijci. "Treba bo igrati najboljšo odbojko, saj vemo, da so Poljaki, še posebej, ko igrajo doma in Francozi, ki grizejo za vsako žogo, res močni," v en glas sporočajo naši.

Alberto Giuliani
Alberto Giuliani FOTO: Damjan Žibert
Slovenski odbojkarji so z zmago v pokalu FIVB Challenger in uvrstitvijo v elitno Ligo narodov izpolnili prvega od treh ciljev v letošnji sezoni.
V tradicionalni pripravljalni bazi na Gorenjskem bo reprezentanca ostali do sobote. Selektor Alberto Giuliani na pripravah lahko računa na vse igralce, štirinajsterici, ki je nastopila v kvalifikacijah za ligo narodov, sta se znova priključila Jan Klobučar in Rok Možič.

Po tednu dni počitka so se znova zbrali v tradicionalni pripravljalni bazi na Gorenjskem, kjer bodo ostali do sobote. Selektor Alberto Giuliani na pripravah lahko računa na vse igralce, štirinajsterici, ki je nastopila v kvalifikacijah za Ligo narodov, sta se znova priključila Jan Klobučar in Rok Možič. Italijanski strateg na slovenski klopi priznava, da je teden dni počitka minil prehitro, a po drugi strani pričakuje, da bodo njegovi varovanci še naprej tako prizadevni: "Začetek ni lahek, po enem tednu počitka je težko začeti znova, a turnir v Ljubljani nam je pokazal, kje so naše težave, kaj moramo rešiti. Raven igre bomo morali še dvigniti in se povsem osredotočiti na olimpijske kvalifikacije. Igrali bomo proti močnim ekipam in od igralcev pričakujem enak entuziazem kot doslej. Francija in Poljska veljata za močni ekipi, a tudi mi imamo dobro ekipo in naredili bomo vse, da pridemo na njuno raven. Zagotovo se bomo maksimalno potrudili."

Alen Pajenk
Alen Pajenk FOTO: Damjan Žibert
Eden najbolj izkušeni odbojkarjev v slovenski reprezentanci, Alen Pajenk, poudarja, kako pomembne bodo kvalifikacije za naše fante: "Mislim, da smo formo zelo dobro tempirali za Challenger, kar se je potem tudi odrazilo s prvim mestom in res odlično igro proti Kubancem v finalu. Kvalifikacije za olimpijske igre pa… največja želja vsakega športnika je uvrstiti se na olimpijske igre in tako bo tudi za nas to največje tekmovanje v tej sezoni, kljub temu, da doma gostimo evropsko prvenstvo. Treba bo igrati najboljšo odbojko, saj vemo, da so Poljaki, še posebej, ko igrajo doma in Francozi, ki grizejo za vsako žogo, res močni. Treba bo prikazati tri res vrhunske tekme."
Po uspešno odigranih kvalifikacijah za ligo narodov so fantje dobili teden dni zasluženega počitka, zdaj pa se že pripravljajo na naslednja cilja dolge in naporne sezone. Kvalifikacije za olimpijske igre v začetku avgusta in seveda EP v Ljubljani. Naš novinar Ervin Čurlič se je na Gorenjskem pogovarjal s Klemnom Čebuljem.

Tudi Alen Šket, slovenski sprejemalec, je pred prvim treningom v dvorani Vitranc potrdil Pajenkove besede: "Spočili smo se, kolikor smo se lahko. Ta teden nam je prišel zelo prav. Zdaj nas čakajo kvalifikacije za olimpijske igre, za nas zelo pomemben turnir, da se skušamo uvrstiti v Tokio. Je pa res, da imamo zelo težko skupino, tu so Poljaki, ki bodo prvič nastopili z Leonom. A ne glede na vse imamo s Poljaki v zadnjih dveh letih dobre izkušnje, saj smo jih vselej premagali. Francozi imajo prav tako zelo dobro ekipo, a z našo pravo igro, z našim pravim pristopom smo zmožni premagati vsakogar v skupini."

Slovenci so imeli malo časa za počitek.
Slovenci so imeli malo časa za počitek. FOTO: Damjan Žibert
Kapetan naše izbrane vrste, Tine Urnaut, je dobro izkoristil teden dni odmora, tako kot soigralci pa bo dal vse od sebe, da bo slovenska reprezentanca izpolnila še drugi cilj v letošnji sezoni in se uvrstila na olimpijske igre.
Olimpijski kvalifikacijski turnir bo med 9. in 11. avgustom v Gdansku, tekmeci Slovenije pa bodo Poljska, Francija in Tunizija.

 "Potrudili se bomo, da bomo odigrali najboljšo mogočo odbojko in če bo to dovolj, da premagamo Francoze, Poljake in Tunizijce, bomo zelo veseli. Zato smo se v bistvu že tako hitro zbrali, da delamo na tem, da bomo igrali najboljšo možno odbojko."

Slovenski odbojkarji bodo v sklopu priprav na olimpijske kvalifikacije odigrali tudi močni pripravljalni tekmi proti Italiji. Tja bodo odpotovali 23. julija, obračuna z eno najboljših evropskih reprezentanc pa bosta na sporedu 24. in 26. julija v Civitanovi oz. Chietiju.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lignj
15. 07. 2019 19.44
-3
realno gledano naši res ne morejo na OI.. pač skupina je res pretežka.. seveda upam da jim rata ampak bi uvrstitev na OI v odbojki imela še večjo težo kot pa tiste na katere so se prvič uvrstili hokejisti... Poljska in Francija sodita med res top ekipe
pokercat912
15. 07. 2019 19.47
-1
Tako je. Ampak FRA je sploh premagljiva letos, Poljaki pa se mi zdi da res zelo težko