Odbojka

Slovenija pred pragom raja: 'Ne glede na postavo, moramo vedno igrati maksimalno'

Rimini, 22. 06. 2021 20.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenija je v Ligi narodov vpisala še enajsto zmago, po kateri za napredovanje v polfinale potrebuje še uspeh na zadnji tekmi skupinskega dela proti Bolgariji ali ugoden razplet na ostalih preizkušnjah (poraz Rusije ali Italije). Tine Urnaut in soigralci so bili s 3:0 boljši od Japoncev, slovenski kapetan pa je po tekmi izpostavil, kako pomembno je, da je raven igre ostala visoka, tudi ko so na parket vstopili rezervisti.

Več videovsebin
  • Matic Videčnik po tekmi Slovenije z Japonsko
    00:17
    Matic Videčnik po tekmi Slovenije z Japonsko
  • Tine Urnaut po zmagi Slovenije nad Japonsko
    01:08
    Tine Urnaut po zmagi Slovenije nad Japonsko
  • Jan Kozamernik po zmagi Slovenije nad Japonsko
    00:30
    Jan Kozamernik po zmagi Slovenije nad Japonsko

"Zelo sem vesel zmage, saj smo v tretjem nizu vseskozi zaostajali. Mislim, da vsaj trikrat po tri točke, a smo se vsakič vrnili in to je zelo pomembno. Ne glede na to, v kakšni postavi igramo, moramo vedno igrati na maksimumu, se boriti do konca. To smo zlasti v tretjem nizu tudi pokazali. V vsakem trenutku je za nas pomemben vsak igralec, zato sem res vesel, da smo zabeležili zelo pomembno zmago na poti do našega cilja," je bil zadovoljen izkušeni kapetan Tine Urnaut. 

Med tistimi, ki po navadi ne dobijo toliko priložnosti, a so tokrat jo, je bil tudi Matic Videčnik. "Reprezentanca Japonske je dobra ekipa. So nepopustljivi v obrambi, tudi v napadu pa niso tehnično slabi, tako da smo zelo veseli te zmage. Zadovoljni smo tudi igralci, ki smo prišli s klopi, da smo dobili priložnost," je povedal Videčnik, ki je dosegel tri točke ob 22-odstotni učinkovitosti. 

Najboljša v slovenski vrsti sta sicer bila že omenjeni Urnaut in Tonček Štern s 14 točkami. Z devetimi se je izkazal Jan Kozamernik, ki je po srečanju poudaril, da je s soigralci še na višjem nivoju, kot je bil pred dvema letoma, ko je Slovenija na evropskem prvenstvu prišla do srebrne medalje. Sedem točk je imel Klemen Čebulj, šest pa drugi od bratov Štern – Žiga

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

evanderkane
22. 06. 2021 21.58
Vprašanje je samo, ali bomo končali kot tretji ali pa kot četrti. Trenutno smo na tretjem mestu; se pa borita še Francija in Srbija za polfinale.
evanderkane
22. 06. 2021 21.55
Ali moramo izgubiti vse tri nize proti Bolgariji; da ne bi šli v polfinale? Kolikor sem jaz seznanjen in razumem, smo praktično že med top štiri.
boben?kov
23. 06. 2021 09.29
Nismo še med top 4. Naši ob zmagi proti Bolgariji gotovo zasedejo 3.mesto, ne visje ne nizje v tem primeru ne morejo. Pred Srbijo smo prav tako v vsakem primeru. Francija in Rusija imata za nasprotnike Poljsko in Brazilijo, kar pomeni, da ju caka ogromno dela.
MiskoPol
22. 06. 2021 21.33
+2
Fantom vse čestitke! Ne razumem pa, kako bi poraz Italije lahko pomagal k uvrstitvi Slovenije v polfinale.
Toti glih
22. 06. 2021 21.23
+2
Upam samo, da v polfinalu ne padejo v igri. Drugače pa, premagali smo marsikatero svetovno velesilo, tako da, kar bo pač bo. Slovenija gre naprej!
Castrum
22. 06. 2021 20.44
+9
To je to! Ko Slovenci zaupamo vase - zmagujemo! Bravo Fantje!