Odbojka

Slovenke v srebrni ligi ne poznajo poraza

Maribor, 04. 06. 2021 22.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
1

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na prvi tekmi drugega turnirja skupine A predtekmovanja srebrne evropske lige v Mariboru zabeležila novo zmago. Potem ko je Izrael presenetljivo dobil prvi niz, so v nadaljevanju slovenske odbojkarice pokazale svojo kakovost in slavile s 3:1 (-22, 11, 19, 20).

Slovenija - Izrael
Slovenija - Izrael FOTO: CEV

To je četrta zmaga varovank Gregorja Rozmana na štirih tekmah, potem ko so na prvem turnirju trikrat zmagale brez oddanega niza. Prvi niz je bil ves čas izenačen in nobena od ekip si ni priigrala večje prednosti, v zaključku niza pa so bile uspešnejše gostje, ki so po izenačenju na 21:21 povedle s 23:21 in obdržale prednost za zmago s 25:22.

Na začetku drugega niza je Izrael še vodil s 4:3, potem pa so domače odbojkarice nanizale šest zaporednih točk, povedle z 10:4 ter tekmicam do konca niza prepustile le še sedem točk. V tretjem in četrtem nizu pa so Slovenke vodile celo tekmo za novo zanesljivo zmago. Z 18 oziroma 16 točkami sta pri Sloveniji izstopali Mirta Velikonja Grbac, ki je dosegla sedem od 12 uspešnih slovenskih blokov, in Nika Markovič.

V soboto Slovenke, ki so si že pred začetkom turnirja v Mariboru zagotovile nastop na zaključnem turnirju najboljše četverice, čaka obračun z Luksemburžankami, v nedeljo pa še z Avstrijkami.

"Prvi niz smo začeli neprepričljivo, do 14. točke smo naredili že osem lastnih napak in na tak način se tekme in niza ne da zmagati. Vesel sem, da smo se v drugem nizu nekoliko popravili, čeprav moram reči, da to ni tista igra, ki jo pričakujemo in želimo. Led na domačem igrišču je prebit in verjamem, da bomo na naslednjih tekmah stopnjevali formo. Zavedamo se, kaj nas čaka jutri in pojutrišnjem in seveda potem v petek in soboto naslednji teden," je po zmagi nad Izraelkami dejal selektor Gregor Rozman.

"Glede na to, da smo skupaj tako malo časa, smo igrale zelo dobro, ne glede na tisti prvi niz. Pohvalno je to, da smo se znale vrniti nazaj v igro. V mislih smo nekoliko že pri zaključnem turnirju, ko nas v polfinalu najverjetneje čaka Bosna in Hercegovina, tako da moramo še preostali tekmi izkoristiti kot pripravo na zaključni turnir," pa je dodala Mirta Velikonja Grbac, reprezentantka Slovenije. 

Izid:
Slovenija - Izrael 3:1 (-22, 11, 19, 20)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

evanderkane
06. 06. 2021 18.47
Čestitke, lepotičke.