Odbojka

Slovenska odbojkarska reprezentanca v soboto proti državnim prvakom

Ljubljana, 26. 08. 2021 11.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, N.M.
Komentarji
0

Slovenska odbojkarska reprezentanca bo v okviru priprav na evropsko prvenstvo, kjer bo igrala v češki Ostravi, odigrala še dve pripravljalni tekmi, je sporočila Odbojkarska zveza Slovenije (OZS). Danes se bodo ob 14.40 za zaprtimi vrati pomerili z reprezentanco Katarja, v soboto pa bodo moči merili z državnimi prvaki Merkur Mariborom. Evropsko prvenstvo se prične 1. septembra, naši fantje pa bodo prvo tekmo proti domačinom Čehom odigrali 3. septembra. Vse tekme naše reprezentance si boste lahko ogledali na Kanalu A in VOYO.

Tekma proti Katarju, z istim tekmecem so se merili tudi v torek, bo znova zaprta za javnost, OZS pa ne bo sporočila rezultata dvoboja. V soboto, in ne v petek, kot je OZS sporočila v ponedeljek, se bo ob 16.40 v Areni Stožice začela še zadnja tekma pred EP proti Mariborčanom, ki bo odprta zgolj za predstavnike medijev. Slovenska reprezentanca, ki bo na EP branila srebro, je imela doslej otežene priprave zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus pretekli teden. Zaradi tega so ostali brez pripravljalnega turnirja v Ukrajini, kjer bi se morali pomeriti z močnimi tekmeci, Srbijo, Bolgarijo in domačo reprezentanco.

Odbojkarji začeli s pripravami na evropsko prvenstvo-1
Odbojkarji začeli s pripravami na evropsko prvenstvo-1 FOTO: Aljoša Kravanja

Evropsko prvenstvo se bo za varovance selektorja Alberta Giulianija začelo v petek, 3. septembra, ko se bodo v okviru tekmovalne skupine B v Ostravi pomerili z gostitelji. V soboto bo sledil obračun s Črno goro, po dnevu premora pa po vrsti še tekme z Belorusijo, Bolgarijo in Italijo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Odhod reprezentance v Ostravo bo v torek, 31. avgusta z avtobusom do Bratislave, kjer bodo prenočili in nato naslednji dan nadaljevali s potjo do prizorišča EP. Prvi uradni trening bo v Ostravar Areni potekal v sredo med 18.30 in 20. uro, dan kasneje pa med 17.45 in 19.15. Prvenstvo se bo s tekmami na Finskem in v Estoniji sicer začelo 1. septembra, trajalo pa bo vse do 19. septembra. Vse tekme slovenske reprezentance si boste lahko ogledali na Kanal A in VOYO.

Razpored tekem slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu v odbojki
Razpored tekem slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu v odbojki FOTO: 24UR
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.