Odbojka

Slovenski odbojkarji po pravi drami ugnali Nizozemce

Antalya, 22. 05. 2024 19.47 | Posodobljeno pred 24 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V., S.V., STA
Komentarji
2

Slovenska moška odbojkarska izbrana vrsta je na uvodni tekmi letošnje izvedbe lige narodov v turški Antalyi po skoraj treh urah boja le uspela streti odpor žilavih Nizoozemcev (3:2 v nizih). Odločitev o zmagovalcu je padla šele v zlatem petem nizu, ki ga je Slovenija dobila z izidom 27:25.

Več videovsebin
  • Kapetan Tine Urnaut po prvi tekmi Lige narodov
    00:43
    Kapetan Tine Urnaut po prvi tekmi Lige narodov
  • Alen Pajenk po zmagi nad Nizozemsko
    00:28
    Alen Pajenk po zmagi nad Nizozemsko
  • Tonček Štern po povratku v slovensko reprezentanco
    00:47
    Tonček Štern po povratku v slovensko reprezentanco

 

Slovenska reprezentanca je izpolnila cilj, ki si ga je zadala pred obračunom z vedno neugodnim tekmecem. Tega sicer ni nadigrala kot v zadnjem času nekajkrat, a tudi ni dovolila presenečenja, ki v dvobojih s tulipani tudi ne bi bilo prvo.

Obračun je bil izenačen, varovancem Gheorgheja Cretuja ni uspelo zaustaviti najnevarnejšega nizozemskega igralca Nimirja Abdula-Aziza, a to vendarle ni bilo usodno, v odločilnih trenutkih so bili bolj zbrani in tekmo, v kateri so odločale malenkosti, dobili.

V boju za olimpijske igre veliko točk sicer niso osvojili, a pomembno je, da so jih nekaj izgubili Nizozemci, ki so na lestvici mednarodne zveze - ta bo odločala za zadnje vizume za Pariz, eni od najbližjih zasledovalcev Slovenije. Ta je trenutno na sedmem mestu, na igre pa vodi tudi osmo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Štirikratni dobitniki odličij z zadnjih petih evropskih prvenstev so tekmo dobro začeli. Povedli so s 5:2 in v prvem nizu nadzorovali potek igre vse do izida 20:16. Imeli so tudi nekaj priložnosti, da niz osvojijo, niso jih izkoristili, odločilno napako pa je pri izidu 31:32 storil kapetan Tine Urnaut, ki je žogo poslal v avt.

V drugem nizu sta ekipi vlogi zamenjali. Nizozemci so bili tisti, ki so imeli pobudo, vodili so tudi z 10:4, a so jih Slovenci hitreje ujeli. Na 13. točki sta bili ekipi izenačeni, tako je bilo tudi na 21. točki, a so odlični servisi Jana Kozamernika vendarle poskrbeli, da je prišlo do izenačenja na 1:1.

Tretji niz so dokaj zanesljivo dobili Nizozemci, enako velja za Slovence v četrtem, odločal je "tie break". Ta je bil maratonski, izenačen od začetka do konca, obe ekipi sta imeli kar nekaj zaključnih žog za zmago, te pa so se vendarle veselili papirnati favoriti, za to je poskrbel as povratnika v reprezentanco Tončka Šterna. Ta je bil skupaj s Klemnom Čebuljem tudi najučinkovitejši v slovenski vrsti, oba sta prispevala 21 točk.

Liga narodov, Antalya, prvi turnir, 1. krog, izid:
Slovenija - Nizozemska 3:2 (31:33, 25:22, 20:25, 25:21, 27:25)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kala 09
22. 05. 2024 20.47
+5
Gremo fantje,si zaslužite
Castrum
22. 05. 2024 20.29
+5
Gremo Fantje! Prepričan sem, da boste tudi vi na OI v Parizu letos. Že tretji moštveni šport na letošnji olimpijadi! To je rekord. Še košarkaši in to bi bil pa sploh fenomenalen rezultat za Slovenijo. Daleč okoli ne bi bilo take države s takim uspehom.