Odbojka

Slovenski odbojkarji še naprej v vrhu na statističnih lestvicah

Rimini, 19. 06. 2021 10.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na dvanajstih tekmah elitne Lige narodov zabeležila devet zmag in zaseda tretje mesto v razvrstitvi VNL. Naši odbojkarji visoka mesta zasedajo tudi na statističnih lestvicah.

V slovenskem taboru vlada sproščeno vzdušje po odličnih predstavah v Ligi narodov.
V slovenskem taboru vlada sproščeno vzdušje po odličnih predstavah v Ligi narodov. FOTO: OZS

Slovenski podajalec Gregor Ropret tudi po četrtem sklopu turnirja v Riminiju zaseda vrh lestvice najuspešnejših podajalcev. Slovenski napadalci se namreč ponašajo z najboljšim izkoristkom njegovih podaj, ob tem pa si je Ropret ob 858 podajah privoščil le štiri napake. 

V zadnjem ciklusu se bo od ponedeljka do srede Slovenija merila še z ZDA, Japonsko in Bolgarijo. Glede na predstave, ki jih reprezentance kažejo v Riminiju, ne bi bilo nič čudnega, če bi dobila vse tekme, s tem pa bi zasedla najmanj tretje mesto in se uvrstila v sobotni polfinale.

Na drugem mestu je Srb Nikola Jovović, tretji je Nemec Jan Zimmermann. Klemen Čebulj po številu doseženih točk zaostaja le še za nizozemskim reprezentantom Nimirjem Abdel-Azizom, ki je z 247 točkami na vrhu lestvice. Čebulj je doslej nanizal 174 točk, s 162 doseženimi točkami je na tretjem mestu Rus Maksim Mihajlov. Tonček Štern je s 113 na 17. mestu, Alen Pajenk in Tine Urnaut sta doslej vknjižila 103 točke in skupaj zasedata 27. mesto. Klemna Čebulja v individualni statistiki najdemo na 10. mestu najboljših napadalcev. Čebulj namreč zaključi 49,49 % svojih napadov, na prvem mestu je Brazilec Wallace De Souza s 57,14 % zaključenih napadov, drugi je Japonec Yuki Ishikawa (56,56 %), tretji pa Iranec Meisam Salehi (56,50 %). Koroški odbojkar je tudi na osmem mestu med najboljšimi serverji, doslej je vknjižil 13 asov. Z 32 asi je na prvem mestu že omenjeni Abdel-Aziz, na drugem mestu je poljski reprezentant Wilfredo Leon (26 asov), na tretjem pa sta Nemec Ruben Schott in Rus Mihajlov s 14 asi. Jani Kovačič v vseh treh kategorijah, v katere se uvrščajo prosti igralci, zaseda mesto med najboljšo deseterico odbojkarjev. V obrambnih akcijah mu je uspelo ubraniti že 111 napadov tekmecev in je trenutno na četrtem mestu, na prvem je Avstralec Luke Perry. Kovačič je četrti tudi v razvrstitvi najboljših liberov, kjer prav tako zaostaja za Perryjem, pred njim sta še Italijan Fabio Balaso in Nemec Julian Zenger. Kot najboljši sprejemalec se je doslej izkazal Brazilec Thales Hoss s 43,48-% sprejemom, drugi je Iranec Milad Ebadipour (39,45 %), tretji pa Američan Erik Shoji (38,89 %). Kovačič s 33,66 % zaseda visoko šesto mesto. Naš srednji bloker Jan Kozamernik se z 19 bloki uvršča na 9. mesto v statistiki, na prvem je Srb Marko Podraščanin s kar 39 bloki. Drugi je Rus Artem Volvič s 26, tretji pa Iranec Mohammad Seyed s 25 bloki.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zadnji krog rednega dela Lige narodov se bo začel v ponedeljek, ko naše odbojkarje čaka obračun z ZDA, sledili bosta še tekmi z Japonsko in Bolgarijo. Naša izbrana vrsta je sicer na dobri poti, da se uvrsti na zaključni turnir najboljše četverice, saj na lestvici trenutno zaseda tretje mesto, za Brazilijo in Poljsko.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica nova


  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

evanderkane
20. 06. 2021 13.47
+1
Noro, v odbojki je namreč konkurenca še močnejša kot v rokometu, saj so tudi ekipe iz ostalih celin izjemno močne!
Ivan zDoba
19. 06. 2021 20.42
+2
Čestitke ekipi!
juventina10
19. 06. 2021 13.30
+3
Bravo,bravo,to pa je garanje.
dannyer
19. 06. 2021 11.54
+4
Spremljam čestitke. Naša odboja v samem vrhu. Premagujejo sile kot so poljska srbija to nekaj pove. kapo dol. fantje naprej borbeno pa bo padla tudi zda in bolgarija, ter japonska. in top 4 bo naše. hehe