Odbojka

Slovenski odbojkarji v osmini finala s Hrvati?

Ostrava, 08. 09. 2021 19.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
14

Poraz proti Italiji je slovenskim odbojkarjem onemogočil, da bi v skupini B zasedli prvo mesto. Če bo šlo vse po napovedih, bodo Slovenci tekmo osmine finala igrali v ponedeljek, in sicer v Ostravi proti Hrvaški, tretji reprezentanci skupine D. Takšen razplet je pričakovati, če bodo Italijani premagali Čehe in bodo Slovenci posledično zasedli drugo mesto v skupini.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Poraz odbojkarjev
    02:38
    Iz 24UR: Poraz odbojkarjev
  • Izjava Jana Kozamernika po tekmi z Italijo
    01:55
    Izjava Jana Kozamernika po tekmi z Italijo
  • Vrhunci odbojkarske tekme Italija – Slovenija (3:0)
    06:19
    Vrhunci odbojkarske tekme Italija – Slovenija (3:0)
  • Pogovor z Gregorjem Ropretom po porazu z Italijani
    00:35
    Pogovor z Gregorjem Ropretom po porazu z Italijani

V izločilnih bojih na EuroVolleyju se bosta namreč "križali" skupina B, v kateri igrajo Slovenci, in skupina D. V tej skupini sta vlogi favoritov pripadli reprezentancama Francije in Nemčije, ki sta nekako "predvideni", da zasedeta prvo mesto. Če bo šlo po načrtih, bo Slovenija druga v skupini B in se bo v osmini finala pomerila s tretjo reprezentanco skupine D, to je Hrvaška. Naši južni sosedi so si to mesto in posledično napredovanje zagotovili z današnjo zmago proti Slovaški s 3:1 v nizih, na petih tekmah odigranih tekmah skupinskega dela so trikrat zmagali in dvakrat izgubili.

Zadnjega potnika v osmino finala iz skupine D bodo dale četrtkove tekme. V tej skupini je na prvem mestu Francija, ki je še brez poraza, danes so nadigrali Latvijo (3:0), druga Nemčija zaostaja tri točke in je zabeležila tri zmage in en poraz. V četrtek bo tudi jasno, ali bo Slovenija v skupini B zasedla drugo ali tretje mesto. Če bo Italija, ki si je že zagotovila najboljši položaj, premagala Češko, ali vsaj izgubila z 2:3 v nizih, bodo Slovenci drugi. Četrti udeleženec osmine finala iz skupine D bo znan v četrtek.

Če pa bo Češka zmagala s 3:1 ali 3:0 v nizih, bo zasedla drugo mesto v skupini, Slovenci pa bodo morali v osmini finala nato najbrž igrati z Nemčijo. Italija je glede na prikazano v vlogi favorita in bi po pričakovanjih morala zmagati. Češka je sicer v uvodnem krogu EP presenetila Slovenijo in zmagala s 3:1 v nizih. Slovenci so na petih tekmah rednega dela na EP zabeležili tri zmage in tudi dva poraza, v uvodnem krogu skupinskega dela EP in nato še v zadnjem (proti Italiji in Češki). V skupini B je bil danes na sporedu tudi dvoboj med Belorusijo in Črno goro, ki so ga po pričakovanju dobili Belorusi, ki so tako zadržali možnost za napredovanje, Črnogorci pa prvenstvo zapuščajo brez izgubljenega niza.

"Moji igralci so bili na tretji tekmi v treh dneh brez moči in energije. Seveda ne moremo storiti ničesar. Ne poznam sicer razporeda Italije, ampak verjamem, da je bila Italija včeraj prosta, kar seveda ni enako. Nismo igrali dobro v napadu. Nekajkrat se nismo odločili pravilno, a ponavljam, danes nismo igrali dovolj močno. Na včerajšnji tekmi smo porabili veliko energije, zlasti psihično smo se izpraznili. Najprej moramo počakati konec skupinskega dela, da izvemo našo končno uvrstitev v skupini ter nasprotnika. Trenutno sem miren, saj fantje dvigujejo svojo raven igre in verjamem, da bomo pripravljeni na osmino finala," pravi selektor Slovenije Alberto Giuliani.

"Glede današnje tekme Italijanom vse čestitke. Odigrali so na res visoki ravni, mi pa smo naredili kakšno lastno napako preveč. Mislim, da tudi taktično nismo najbolje odigrali te tekme. Skupinski del tekmovanja je zdaj za nas zaključen. Upajmo, da bomo končali na drugem mestu, česar za zdaj še ne vemo, ampak moramo iti z dvignjeno glavo naprej in se pripraviti na nadaljevanje prvenstva. Zdaj imamo tri dni za počitek, da se dobro spočijemo in pripravimo na naslednje tekme. Najpomembnejše tekme, na katerih pa bo res treba odigrati na vso moč, šele prihajajo, možnosti za popravni izpit ni več," pravi Tonček Štern.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na evropskem odbojkarskem prvenstvu so že končali predtekmovanje v skupinah A in C. V skupini A v Krakovu je prvo mesto po pričakovanju osvojila Poljska, druga je bila Srbija, tretja Ukrajina, četrta pa Portugalska, ki si je napredovanje zagotovila zadnji dan z zmago nad Grčijo.

V skupini C v Tampereju je bila prva Nizozemska, druga Rusija, tretja Turčija, četrta pa Finska, v tej skupini so bili udeleženci osmine finala znani že pred tem, ni bilo jasno le, kdo bo drugi in kdo tretji. Na koncu je po porazu s Finsko drugo mesto izgubila Turčija, prehiteli so jo Rusi, ki so gladko ugnali Severno Makedonijo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SON?EK 12
09. 09. 2021 10.26
gremo jih vsaj v odbojki uničit
Nimasmisla
09. 09. 2021 08.50
+1
če čehi zmagajo pa ne bo hrvaške e novinarji vedno nekaj pametujete
Castrum
09. 09. 2021 08.47
+0
Super. Hrvaška je najlažji nasprotnik iz skupine D. Brez težav zmaga...
slovenka62
09. 09. 2021 08.10
-1
O ne.Pa ravno s Hrvaško.Upam da ne!!
marjanović.dražen
08. 09. 2021 21.58
-4
Odbojko bi za moske morali prepovedat to je zenski sport
podalpski
09. 09. 2021 08.15
kojnusar
08. 09. 2021 21.50
+2
zlato je nase! 🤣🤣🤣
mindfields
08. 09. 2021 20.36
+0
Ah to jih bomo sasuli..nimajo pojma ma vsi so ok sm Srbe pa Poljake da ne dobijemo
Žac
08. 09. 2021 21.08
+2
Vceraj si tudi pisal da bodo sesuli Hrvate. V kratkem pojma nimaš.
džonborno
09. 09. 2021 09.37
Mother Russia
08. 09. 2021 20.32
+3
Izmed vseh reprezentanc iz obeh skupin so le Črnogorci digitalni. LLLLL, pa to...
INŠTITUT 1.APRIL
08. 09. 2021 20.28
+4
jim bodo vrnili porcijo za včerajšnji fuzbal
Žac
08. 09. 2021 21.49
+3
No če še to zgubita,po tem vas treba dati v top in na luno.
podalpski
09. 09. 2021 08.15