Odbojka

Slovenski odbojkarji vodili, a na koncu morali priznati premoč Argentincem

Firence, 17. 09. 2018 23.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska odbojkarska izbrana vrsta je na svetovnem prvenstvu v Firencah v okviru 4. kroga skupine A tesno izgubila proti reprezentanci Argentine z izidom 3:2 v nizih. Kljub vodstvu z 2:1 v nizih varovancev Slobodana Kovača, so 'gavči' v nadaljevanju le prišli do svoje igre in rezultatskega zasuka.

Varovanci selektorja Slobodana Kovača so po uvodnih treh zmagah v predtekmovalni skupini A svetovnega prvenstva v odbojki v dvoboj 4. kroga proti odlični argentinski reprezentanci krenili odločno, da si z morebitnim novim uspehom zagotovijo minimalno 2. mesto v skupini, kar bi jim v nadaljevanju turnirja precej olajšalo delo, saj se v drugi del tekmovanja prenesejo vse točke.

Toda že uvodni niz je pokazal, s kom bodo sicer odlični Slovenci imeli opravka v Nelson Mandela Forum Areni v Firencah. Argentinski odbojkarji so s prepričljivo, napadalno in borbeno igro ter z zgodnjim visokim vodstvom (14:7) tlakovali pot do gladke zmage v prvem nizu, ki se je končal na 18. Nato pa je na sceno stopila že pregovorno znana slovenska trma, selektor Kovač je namesto nerazpoloženega dvojca iz prvega niza Alen Šket - Gregor Ropret, ki je bil jeziček na tehtnici ob pomembni zmagi nad Belgijo dva dni prej - v igro poslal Klemna Čebulja in Dejana Vinčića, kar se je izkazalo za zadetek v polno. Slovenci so s požrtvovalno in disciplinirano igro dobili drugi niz s 25:22. Ta jim je dal dodatnega zagona, saj so v tretjem nadaljevali od tam, kjer so pred tem končali. Z dobrim sprejemom in prvim tempom so povsem omejili učinek sicer izjemnega sprejema, ki je temelj vseh argentinskih 'ubijalskih' protinapadov. 

Slovenski odbojkarji so tudi v dvoboju z Argentino pustili srce na igrišču, a bili na koncu nekoliko prekratki za novo zmago.
Slovenski odbojkarji so tudi v dvoboju z Argentino pustili srce na igrišču, a bili na koncu nekoliko prekratki za novo zmago. FOTO: Ervin Čurlič

Argentinci srečnejši in spretnejši
V tretjem nizu je bilo v nekem trenutku zelo izenačeno, na koncu pa so evropski podprvaki z evropskega prvenstva izpred treh let 'stopili na plin' in dobili tudi to igro s tesnih 29:27. Navdušil je Čebulj, ki je z natančnimi servisi in točkami iz drugega plana delal nasprotnike nervozne. Slednji se je očitno uspel zbrati in pobrati, kar je potrdila igra v četrtem, predzadnjem nizu. Argentina je hitro ušla na varno razliko (18:10), kar Slovenija ni uspela nadoknaditi in igrati se je moral odločilen, peti niz. 

V zadnjem delu igre so naši odbojkarji kar nekajkrat imeli priložnost, da bi rezultatsko ušli tekmecu, ki pa je z nekaj izjemnimi potezami uspel ohraniti mirno kri za tesno zmago v odločilnem nizu s 15:13. vnovič se je pokazalo mojstrstvo argentinskega selektorja Julia Velasca, ki je z določenimi rošadami znotraj moštva slednjemu uspel vrniti vero v uspeh proti nepopustljivim Slovencem.

Svetovno prvenstvo, skupina A, 4. krog:
Argentina - Slovenija 3:2 (25:18, 22:25, 27:29, 25:17, 15:13)
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ledr
18. 09. 2018 12.18
+6
Jaz jim pa čestitam za vse doslej odigrane tekme. Bili so fantastični! Bravo fantje!!!
Jogi
18. 09. 2018 07.36
-14
ubogi revčki se mi prav smilijo!kakšna krivica, da evropskih prvakov ne bo na svetovnem prvenstvu joj joj sramota.
lordslayer
18. 09. 2018 07.50
+16
Jogi
18. 09. 2018 09.06
-10