Odbojka

Španke in Čehinje naslednje na 'jedilniku' Slovenk

Maribor, 23. 05. 2024 14.55 | Posodobljeno pred 23 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Maribor bo 24. do 26. maja prizorišče drugega turnirja Zlate evropske lige, na katerem bomo spremljali obračune ženskih odbojkarskih reprezentanc Slovenije, Španije in Češke. Naša dekleta si bodo po dobrem začetku v Estoniji nove točke skušala priigrati pred svojimi navijači.

Alessandro Orefice
Alessandro Orefice FOTO: Odbojkarska Zveza Slovenije

Slovenske odbojkarice so uvodni turnir Zlate evropske lige v Rakvereju zaključile s pomembno zmago s 3:0 nad gostiteljico Estonijo, na drugi tekmi pa favorizirani Ukrajini odščipnile dva niza in s tem osvojile še dodatno točko v boju za najvišja mesta in točke na svetovni lestvici, ki bo odločala o udeleženkah svetovnega prvenstva prihodnje leto.

Po vrnitvi iz Rakvereja in dnevu premora je slovenski selektor Alessandro Orefice igralke spet zbral v Mariboru, kjer se intenzivno pripravljajo na petkov obračun s Španijo. "Zadovoljen sem s tem tednom treningov. Še posebej, ker imamo na voljo 15 igralk in lahko delo organiziramo na povsem drugačen način kot v preteklem obdobju. Posledično je tudi raven treningov s kompletno ekipo precej višja, možnosti je precej več. Delamo trdo in tudi zelo dobro, pozornost posvečamo tako telesni pripravi kot tehničnim elementom. Na zadnjih treningih se moramo predvsem posvetiti igri za menjavo ter povezavi med podajalkami in napadalkami pa tudi našemu servisu. Posvečati se moramo tudi sebi in našemu sistemu dela, še posebej, ker se morajo nove igralke na nov način igre še privaditi. Na tem bomo najbolj delali pred tekmo s Španijo ter na zadnjem treningu dodali še sprejem," je za uradno spletno stran OZS dejal Orefice.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Španke so, tako kot Slovenke, v Zlati evropski ligi doslej odigrale dva obračuna. Najprej so po petih nizih izgubile s Švedinjami, zatem pa so morale z 1:3 priznati premoč še Belgijkam. Obračun med Slovenijo in Španijo v dvorani Lukna – Ljudski vrt se bo začel v petek, ob 19. uri, naša dekleta pa nato po dnevu premora v nedeljo, prav tako ob 19. uri, čaka še srečanje s Čehinjami.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.