Odbojka

Spektakel svetovne serije v odbojki na mivki sredi Ljubljane spet zagotovljen

Ljubljana, 10. 07. 2019 13.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ljubljana bo v začetku avgusta znova gostila turnir svetovne serije v odbojki na mivki. Iz Odbojkarske zveze Slovenije so sporočili, da so prejeli kar 86 prijav v moški in 59 v ženski konkurenci, dvojice pa prihajajo iz 32 držav.

Tudi letos bo v središču Ljubljane mivka ...
Tudi letos bo v središču Ljubljane mivka ... FOTO: POP TV
Na trdnih temeljih zelo uspešnega in prepoznavnega mednarodnega turnirja Ljubljana Beach Volley Challenge, ki smo ga na Kongresnem trgu prvič lahko spremljali leta 2014, je leta 2017 zrasel prvi turnir evropske serije CEV European Beach Volleyball Tour.
Turnir FIVB Beach Volleyball Tour 1 Star Ljubljana se bo začel 3. avgusta v Športnem parku Ludus v Črnučah, ko bodo na sporedu kvalifikacijski obračuni. Na njih se bo po šestnajst ekip v ženski in moški konkurenci med seboj pomerilo za štiri mesta, ki vodijo na glavni turnir. Ta se bo začel dan kasneje, odbojkarske boje pa bo moč spremljati tako v Črnučah kot tudi že na Kongresnem trgu. V središču prestolnice se bodo izločilni boji začeli 4. avgusta, polfinalne tekme ter ženski in moški finalni obračuni pa bodo potekali 5. avgusta.
Atraktivno tekmovanje, ki ga je Evropska odbojkarska zveza nagradila z nazivom najbolje načrtovanega, izvedenega  in komuniciranega turnirja v letu 2017, je v središče prestolnice privabilo kar 96 dvojic iz 22 držav. V letu 2018 so se organizatorji odločili za še en korak naprej. V Ljubljano je namreč prišel turnir svetovne serije FIVB Beach Volleyball World Tour, ki je pred slovensko občinstvo privabil vrhunske evropske in svetovne dvojice, prvič so točke z ljubljanskega turnirja štele za nastop na olimpijskih igrah. Tekmovanje je potekalo pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije, ki z organizacijo turnirja želi poskrbeti za nadaljnji razvoj odbojke na mivki pri nas, hkrati pa najboljšim slovenskim odbojkarjem in odbojkaricam omogočiti, da se na domačih tleh, pred domačimi ljubitelji športa, spoprimejo z mednarodno konkurenco. Letos že drugo leto zapored gostimo turnir svetovne serije FIVB Beach Volleyball World Tour.

Metod Ropret
Metod Ropret FOTO: Damjan Žibert

Kot vse kaže, bo v Športnem parku Ludus, kjer bodo potekali kvalifikacijski obračuni in prvi dan glavnega dela turnirja, ter na Kongresnem trgu v Ljubljani, ob ekipah iz 22 evropskih odbojkarskih velesil, spremljali tudi pare iz Avstralije, Brazilije, Kanade, Japonska, Kolumbije, Urugvaja in celo Nove Zelandije in Južnoafriške republike. "Tolikšno število prijav iz vseh celin potrjuje, da je ljubljanski turnir med odbojkarji in odbojkaricami na mivki zelo priljubljen in tudi visoko cenjen. Lahko potrdim, da bo tekmovanje kot vsa leta doslej organizirano na najvišji možni ravni. Poseben pečat turnirju vselej dajo tudi uspehi slovenskih odbojkarjev, ki jih vedno spremljamo v zaključnih bojih. Prepričan sem in pričakujem, da se bodo izkazali tudi letos," je dejal predsednik OZS Metod Ropret. Turnir svetovne serije se bo začel v četrtek, 1. avgusta, ob 10. uri, v Športnem parku Ludus v Črnučah, kjer bodo na sporedu kvalifikacije in naslednji dan tudi glavni del turnirja. V soboto se bodo odbojkarji in odbojkarice na mivki preselili na Kongresni trg, v popoldanski urah bodo že na sporedu četrtfinalni dvoboji. V nedeljo bo prvi polfinale potekal ob 15. uri, ženski finale bo ob 21., moški ob 22. uri.

V središču Ljubljane se bodo v okviru turnirja predstavili tudi najboljši mladi slovenski odbojkarji in odbojkarice na mivki, ki se bodo v petek, 2. avgusta, na Kongresnem trgu podali v boj za naslove državnih prvakov.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.