Odbojka

Štalekar ob vrnitvi v Kamnik: V dresu Innsbrucka sem odigral najboljšo sezono v karieri

Kamnik, 11. 06. 2020 11.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kamniški odbojkarji, ki jih bo v novi sezoni vodil Gregor Jerončič, so dobili novo, veliko okrepitev. Pravzaprav ni nova, saj je 214 cm visoki Sašo Štalekar pred lanskim odhodom v Innsbruck štiri leta nadvse uspešno nosil dres Calcit Volleyja, prav po zaslugi odličnih iger v kamniški ekipi pa je postal tudi stalni član slovenske izbrane vrste.

"Z Innsbruckom sem imel sicer podpisano dvoletno pogodbo, ki pa se je prekinila, ker klub ne bo več igral v nemškem državnem prvenstvu. Potem ko je Innsbruck izstopil iz nemškega državnega prvenstva in je zaradi koronavirusa položaj v tujini še vedno precej negotov, sem bil nekaj časa v dvomih, kaj narediti. Toda po pogovorih z vodstvom kamniškega kluba in ob veliki podpori glavnega pokrovitelja Calcita se mi ni bilo težko odločiti. V Kamniku želijo tudi v novi sezoni sestaviti močno ekipo, za nameček so na mesto trenerja pripeljali Gregorja Jerončiča, ki me lahko veliko nauči. Menim, da se bo v novi sezoni kakovost slovenske lige dvignila vsaj za stopnico ali dve, tako da bi lahko ob dobrih treningih in tekmah samo napredoval. Pa tudi sicer se v Kamniku počutim odlično, skrita želja, da bi se v prihodnosti spet preizkusil v tujini, pa vsekakor ostaja," je ob vrnitvi v klub, v katerem se je uveljavil, za uradno spletno stran OZS dejal 24-letni Sašo Štalekar, ki je bil s svojo prvo sezono v tujini zadovoljen. "Mislim, da je bila to celo moja najboljša sezona v dozdajšnji odbojkarski karieri. Ves čas sem se počutil zelo dobro, ekipa je bila sestavljena iz samih pozitivnih fantov, tako da je bilo veliko smeha, zabave, vendar tudi trdega dela na treningih. Med sabo smo bili zelo povezani, pa še Innsbruck je zelo lepo mesto. Organizacija kluba je na visoki ravni, vodstvo kluba je bilo ves čas korektno do mene, za nameček pa sem dobil veliko priložnosti za igro, celo več kot sem pričakoval."

Alen Šket in Sašo Štalekar
Alen Šket in Sašo Štalekar FOTO: Damjan Žibert

Ekipa iz Innsbrucka je nemško prvenstvo končala na četrtem mestu, velik prispevek k temu pa je dodal tudi slovenski reprezentant. "Še vedno je bilo nekaj nihanj, vendar manj kot v prejšnjih sezonah. V klubu so bili na koncu zadovoljni, to pa je bilo zame tudi najbolj pomembno. Zavedam se, da se moram še vedno veliko naučiti, mislim pa, da sem v minuli sezoni lepo napredoval in upam, da bom to dokazal tudi v kamniškem dresu," se nove sezone za uradno spletno stran OZS, že veseli Štalekar, ki je po svojem mnenju najboljši tekmi odigral proti najboljšima nemškima kluboma, Berlinu in Friedrichshafnu.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.