Odbojka

Štern izgubljen za SP? Počakajmo do ponedeljka!

Firence, 16. 09. 2018 20.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Korektor slovenske odbojkarske reprezentance Tonček Štern se je ob lovljenju zaostanka proti Belgijcem poškodoval. Že jutri naj bi bilo jasno ali je zanj svetovno prvenstvo končano ali bo lahko tudi v nadaljevanju turnirja pomagal soigralcem.

Slovenska odbojkarska reprezentanca je ob napornem ritmu, ki ga narekuje svetovno prvenstvo, v dopoldanskih urah opravila le lažji trening v fitnesu, popoldan pa je Slobodan Kovač igralcem namenil prosto. Po odbojkarskem trilerju z Belgijci in zmago s 3:2 v nizih, so evropski podprvaki iz leta 2015 hitro pozabili, kar se je dogajalo na prvih treh dvobojih. Zavedajo se, da niso naredili še prav ničesar, da se je potrebno dnevno dokazovati, da bi nabrali kar največ točk za nadaljevanje turnirja. Naloga ne bo prav lahka, čakata jih še obrčauna z Argentinci in gostitelji Italijani, ki pomanjkljivosti v igri, s pomočjo fanatičnih navijačev, spretno in uspšeno nadomeščajo.

Slovenska odbojkarska reprezentanca se bo morala vsaj nekaj časa znajti brez Tončka Šterna.
Slovenska odbojkarska reprezentanca se bo morala vsaj nekaj časa znajti brez Tončka Šterna. FOTO: Ervin Čurlič

Če so Slovenci uspeli zmagati po zaostanku z 2:0 v nizih je nekoliko bolj zaskrbljujoče zdravstveno stanje Tončka Šterna. Korektorja igre, ki je sinoči dobil priložnost, z nekaj potezami že navdušil, nato pa nesrečno pri doskoku pohodil soigralca Alena Pajenka in moral z igrišča. Novopečeni član italijanske Latine velja sicer za jeklenega člana slovenske zasedbe, v preteklosti je že igral tudi s počenim rebrom, a tokrat ni šlo. Zdravniška služba ga je hitro oskrbela, poskrbela za vse potrebne bandaže in hlajenje. Športnik iz Slovenske Bistrice je v večernih urah odšepal iz dvorane, sicer z dvignjenim palcem, s pozitivno mislijo, prepričan, da bo kmalu spet lahko pomagal soigralcem. Jasno je, da to proti Argentincem še ne bo mogoče.

Informacije o teži poškodbe so skope, slikanje ga čaka šele jutri, a če Tonček reče, da “boli”, potem gre skoraj zagotovo za resno poškodbo. V Firenzah krožita dve zgodbi, prva je povezana s počeno kostjo na stopalu, druga z vezjo, ki povezuje gleženj in stopalo. V vsakem primeru pa še ni čas za ugibanje, dokler svojega ne opravi zdravniška stroka.

Brez uradne klinike prvenstva
Svetovno prvenstvo niso vaške igre, zato bi mnogi pričakovali, da imajo prireditelji za vrhunske športnike tudi uradno kliniko, kjer brez čakalne vrste, prideš na vrsto. Kjer na klic urediš praktično vse, da lahko zdravnik dobi informacijo, da se lahko začne proces zdravljenja poškodbe. V Italiji, vsaj v Firencah, temu ni tako. Organizacijsko gledano je namreč turnir pravi mali fiasko. Morda se bodo razmere, v prvi vrsti za najboljše odbojkarske reprezentance na svetu, nekoliko spremenile v nadaljevanju tekmovanja. A zdravniška pomoč – v mestu so štiri klinike – je osnova, ki bi jo morali nuditi reprezentantom.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.