Odbojka

Štern nazaj v Grčijo po naslov prvaka

Ljubljana, 30. 05. 2020 21.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski odbojkarski reprezentant Žiga Štern se vrača v Grčijo. Tamkajšnja zveza se je namreč odločila, da bo nadaljevala s prvenstvom, v okviru katerega se bodo najboljši klubi pomerili za naslov. Ob Belorusiji, Portoriku in Tajski je Grčija četrta država, ki bo prvenstvo nadaljevala.

Žiga Štern
Žiga Štern FOTO: Damjan Žibert

Žiga Štern, ki se je v letošnji sezoni izkazal s predstavami v dresu Foinikasa Syrosa, je potrdil, da se s svojim klubom podaja v boj za lovoriko. "Iz kluba so mi sporočili, da se je grška zveza odločila za nadaljevanje prvenstva. Sicer ne v formatu, ki je bil sprva predviden, šlo bo le za obračune najboljših štirih ekip. Glede na to, da so se odbojkarska prvenstva v praktično vseh državah zaključila, me je novica kar presenetila. Ne predstavljam si povsem, kako bo vse skupaj videti. Sam sem sicer ohranjal telesno pripravljenost, v zadnjem času pogosto treniram tudi z žogo, pri čemer mi pomagajo pri OK Merkur Maribor. Seveda pa še nisem na ravni, na kakršni sem bil pred pandemijo," je za uradno spletno stran OZS uvodoma povedal šestindvajsetletni slovenski sprejemalec. Grška zveza mora zdaj le še počakati, da Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) tujcem, ki igrajo v Olympiakosu, PAOK-u, Panathinaikosu in Foinikasu, podaljša tekmovalne certifikate. Iz Aten morajo tudi še sporočiti, kjer se bo turnir najboljše četverice sploh odvijal. Za zdaj je znano le to, da ga bodo ekipe odigrale na nevtralnem igrišču, po vsej verjetnosti v dvorani O.A.K.A. v grški prestolnici. "Več informacij za zdaj še nimam. Najprej moram sploh najti način, da bom prišel v Grčijo, ne vemo tudi, kako je s karanteno in drugimi ukrepi. Upam, da bo kmalu znanega čim več, do takrat pa se bom v kar največji meri trudil, da bom v Grčijo odšel dobro pripravljen," je za spletno stran krovne Zveze še pojasnil reprezentančni sprejemalec.

Glede na vrstni pred prekinitvijo prvenstva, torej po odigranih šestnajstih krogih, se bo Šternov Foinikas Syros v polfinalu srečal z vodilnim Olympiakosom. Polfinale in finale bodo moštva odigrala na dve zmagi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.