Odbojka

Tine Urnaut: Najlepši trenutek v letu 2019? Ko smo skupaj z navijači peli himno pred Poljaki

Ljubljana, 29. 12. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ervin Čurlič
Komentarji
4

Kapetan Tine Urnaut se je na stoženskem zboru slovenskih odbojkarjev v pogovoru z našim novinarjem spomnil izjemno čustvenega in uspehov polnega leta 2019. Za najlepšega je izpostavil trenutek, ko so navijači v Stožicah skupaj s srebrnimi odbojkarji peli himno na tekmi s Poljaki.

"Atmosfera je zelo pozitivna. Veseli smo, da smo spet skupaj, čeprav ni minilo veliko časa od našega zadnjega snidenja. Ta čas je kar malce nenavaden, da smo se zbrali, do zdaj smo bili približno ob takem času skupaj le enkrat, pred leti, ko smo se pripravljali na kvalifikacije v Nišu," je z novim delovnim druženjem zadovoljen kapetan Tine Urnaut, ki o samih kvalifikacijah še ne razmišlja: "Najprej se moramo pripraviti, o tekmecih ne razmišljamo, to bomo počeli, ko bo čas za to. Vsekakor pa lahko rečem, da je kakršna koli napoved nehvaležna. Pomerili se bomo s kakovostnimi tekmeci, težko bo, a mi verjamemo vase." 

"Lepo nam je, ker se dolgo časa nismo videli. Prvi utrinki in treningi so zelo pozitivni. Nekaj zbadanja pred treningi, v prostem času, malo smo se pogrešali," je v pogovoru z našim novinarjem Ervinom Čurličem še dodal kapetan. Vzel si je čas in strnil vtise o nadvse uspešnem letu 2019, ko so slovenski odbojkarji osvojili srebrno odličje na Eurovolleyju. Pa je na igranje v dvorani Stožice še kaj spominov? "Dokler me o tem niste povprašali, o tem nismo prav veliko razmišljali. Zagotovo pa, če zdaj pomislim, so to spomini, ki bodo vedno ostali," je razložil Urnaut. Ta si bo v letu 2019 najbolj zapomnil trenutek, ko se je marsikateremu Slovencu naježila koža. "Zagotovo trenutek v Stožicah, ko smo premagali Ruse in Poljake. Mogoče tisti trenutek pred tekmo s Poljsko, ko so oz. smo vsi peli slovensko himno. To je en trenutek, ki je zares enkraten," je izpostavil Urnaut. Našim bralcem in gledalcem pa je v letu 2020 zaželel: "Vsem bi voščil zdravja in da boste srečni, vse ostalo lahko potem pride. Predvsem športnikom, ki rabimo telesa, da se lahko ukvarjamo s tem: zdravja in sreče!"

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krneki_123
29. 12. 2019 10.46
+1
Lepi, nepozabni trenutki.
0OO7
29. 12. 2019 09.59
In Poljaki so najbrž bili vsi euforični...
Majda Golubovi?
29. 12. 2019 08.55
+6
Narod, ki ima take srčne športne navijače, ne more propast....ponosna na vse nas
Žac
29. 12. 2019 10.49
-1
Srčne mogoče,športne nikoli. Športno smo vidli kako se pomaga Rogliču pri dirki čez Italijo. Tako da ne neki na pamet. Za to resnico sam pripravljen na eno 50-.lp