Odbojka

Trije Slovenci med najboljšimi v Ligi narodov

Rimini, 08. 06. 2021 15.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Statistični podatki po šestih odigranih obračunih v Ligi narodov v sam vrh lestvice najboljših posameznikov uvrščajo slovenskega prostega igralca Janija Kovačiča, podajalca Gregorja Ropreta in srednjega blokerja Jana Kozamernika.

Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Jani Kovačič, Dejan Vinčić in Tonček Štern
Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Jani Kovačič, Dejan Vinčić in Tonček Štern FOTO: CEV

Na lestvici igralcev z največ doseženimi točkami vrh zaseda nizozemski reprezentant Nimir Abdel-Aziz s 126 točkami, drugi je Rus Maksim Mihajlov s 102 točkama, tretji pa Srb Marko Ivović s 86 točkami. Od Slovencev je najvišje Tonček Štern s 64 točkami, ki zaseda 12. mesto, na 15. mestu je Klemen Čebulj z 61 točkami. Med najboljšimi blokerji na četrtem mestu najdemo Jana Kozamernika z 11 bloki v 49 poizkusih, na prvem mestu je Brazilec Isac Santos s 13 bloki iz 44 poizkusov. Med serverji izstopa Kubanec s poljskim potnim listom Wilfredo Leon, ki je z 49 začetnimi udarci nanizal kar 20 asov, Gregor Ropret se je izkazal s sedmimi asi v 73 poizkusih in je na 7. mestu. Ropret se je uvrstil tudi med tri najuspešnejše podajalce, saj so slovenski napadalci izkoristili 143 od 386 podanih žog, na prvem mestu je Američan Micah Christenson z izkoristkom 162 od 438 podanih žog.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Ligi narodov še naprej na izjemno visoki ravni igra naš prosti igralec Jani Kovačič, ki se lahko pohvali s kar 61 obrambami napadov iz 78 poizkusov, njegov najbližji zasledovalec je Italijan Fabio Balaso s 64 obrambami iz 89 poizkusov. Kovačiča najdemo tudi na drugem mestu po odstotku natančnosti pri sprejemu začetnih udarcev. Z 41,38 % zaostaja le za Brazilcem Thalesom Hossom (47,42 %). Obenem je na drugem mestu v razvrstitvi prostih igralcev, prvi je Avstralec Luke Perry.

Koronavirus pasica nova


  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.